maalaus meni vit....

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Anonymous, 4.3.2005.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Eli auto maalattiin puoli vuotta sitten peltikattomaalilla johon sekoitettu rostexia hieman. Nyt n. puolen vuoden jälkeen maali alkaa kuplimaan paikoitellen eli odotettavissa ilmeisesti uusinta maalaus mutta mikä siis meni vikaan??? :cry:
    Ne kohdat joissa muovikittiä on jostain paikoin halkeillut ja jostain ei. :mad:
     
  2. herrakani

    herrakani 1st gear

    Eihän kattomaalilla kylkiä tai konepeltiä voi maalata?
     
  3. Vani-91

    Vani-91 1st gear

    Kuulostaa tutulta. Mulla oli vaan se ongelma että edellisistä omistajista joku idiootti oli "kiillottanut" auton slilkoonilla.. arvatkaa mitä tapahtui kun pesin auton ekan kerran 3kk:n kuluttua maalauksesta :mad: Tuntui kuin auto olisi maalattu vesivärillä kun maalit kirjaimellisesti ropisi pois. Osassa kohdista piti maali hioda melkein pellille ennen kuin maali rupei kunnolla tarttumaan. "Vain" peräosa, sivut, ja osa noukasta piti maalata uudelleen. Eipä siitä mokasta ketään voi syyttää kun itse koko maalauksen tein mutta vitutti silti 10:llä se työmäärä joka meni samalla hukkaan!
     
  4. naapukka

    naapukka 1st gear

    Aloita AINA maalaustyöt pesemällä osa tinnerillä tai jos kyseessä ylimaalaus niin liuotinpesu !!!!! Ja vielä mielellään tinneriä perään.... puhtaus on kaiken a ja o
     
  5. PimpCaddy

    PimpCaddy 1st gear

    Mulla on tällä hetkellä cäkkylä maalattavana. Maalari sai mut ylipuhuttua johonkin uuteen kokeiluun mukaan. Auto ylimaalataan ja lakataan jollain akryyliyhdisteellä jota se on kuulemma käyttäny jo merellä kulkevissa kapistuksissa (mun laiva kulkee vain kiinteellä maalla :lol: ). Kehu sitä kamaa maasta taivaisiin. Sano että se "kuplimis" efekti häviää täysin ja pinta tulee olemaan kuulemma niin kova, että se kestää 9mm pienemmät rasitteet puhumattakaan ilmansaasteista. Hinta tulee olemaan vaan vähän suolasempi, mutta jos ei tarvii hieroo auton koria joka kolmasvuosi, niin on se sen arvoista. Auton pitäis olla valmiina parin viikon sisään, niin koitan laittaa sit kuvia 8) 8)
     
  6. repecab

    repecab 1st gear

    Ettekö ole kuulleet autojen maalaukseen tarkoitetuista maaleista, ne on tarkoitettu auton maalaukseen, kannattaa kokeilla. Minulla on paljon tuttuja joiden harrasteautot on maalattu 20 vuotta sitten ja maalipinta on aivan kuin uusi. Jäänmurtajat ja panssarivaunut on sitten eri juttu. Kyllä se on vaikeeta välillä teidän kanssa :D Kokeilut kannattaa tehdä Opeleilla ne aloitti sen jo tehtaalla ja tulokset on nähtävissä. :cry:
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kyllä se maali on ihan GM:n värikartasta (candy apple red), mutta se lakka/kovettaja hässäkkä on jotain spessua. Oli maalari koittanu sita aikasemmin ja hyvin tuloksin. Itekkin oon vähän vielä skeptinen, mutta sovittiin että jos ei lopputulos miellytä, niin tekee uudestaan niin kauan kunnes kelpaa. :lol: :lol:
     
  8. PimpCaddy

    PimpCaddy 1st gear

    ..niin ja se kirjautuminen...
    Sama pää kesät talvet.. :oops: :oops:
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    saiskoos maalarin yhteys tiedot olisi käkkylän kanssa maalauksen
    tarpeessa
     
  10. PimpCaddy

    PimpCaddy 1st gear

    Maalari on Markku Mäki Espoosta (löytyy luettelosta), kivenlahden teollisuusalueella. Gesminumeroa en jakele, koska se on aika tarkkana siitä. Aikatauluista en tiedä, mutta se on koittanu lopettaa hommat jo moneen otteeseen, kun sen ei kai tarvis tehä enää töitä (ei vaan osaa lopettaa).
    Kesät se reissaa sit kokonaan, että nyt on aika toimia, jos haluaa kiiltoa kesäx
    8) 8) 8)
     
  11. Timmo

    Timmo 1st gear

    Olikos STW thermoplastisella alkuperäismaalilla?
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tais mennä jo ketuiksi tuo maalaus maalivalinnan kohdalla :odroll: .
    Yksikomponenttinen peltikattomaali + rostex sotku kun ei ole hyvä edes peltikattoon. Ensin pitäisi kiskausta se rostex pohjiksi (se on huokoinen ja vain pohjamaaliksi tarkoitettu pohjamaali)
    ja sitten vasta se peltikattomaali.. Noin kaupan ohjaiden mukaan maalailin peltikaton pari vuotta sitten ja on kestänyt..

    Toinen virhe oli maalata ko. sotkulla auto , jolloin pohjalla on kaksikomponnenttinen automaali ja pinnassa tärpättiohenteinen peltikatto/pohjamaali sotku..

    Ja kolmas mahdolinen virhe oli jättää tarkistamatta oliko vanhamaali thermoplastinen.. Siinä ei pysy edes autokaksikomponenttimaali ilman esim. epoksista väliväriä..

    Oliskos ensin kannattanut kysyä neuvoja ennen maalausta ja sitten vasta maalata? Säästäminen väärillä tavaroilla kun ei lopulta tule halvaksi.

    Luultavasti olisit saanut tuota peltikattomaalia paremman pinnan vain pikkaisen kalliimmalla käyttämällä esim. raskaankaluston maaleja, joita tälläkin palstalla on mainostettu.. Ei olis työ mennyt hukkaan :odroll:

    Nyt sulla on edessä aika helvetillinen homma saana se peltikattomaali pois pinnasta , ettei keitä uusintakierroksella. Tai sitten maalata taas peltikattomaalilla aina uudestaan ja uudestaan pinnan pykiessä.

    No oppia ikä kaikki?
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    varmaan saat hieroa nyt pellille koko vehkeen ettei kupli enään:)
     
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    No varmaan saa.. , mutta jos kerta on maalattu peltikattomaalilla, niin ei taida olla kruununjalokivi kyseessä? Mahtaakohan tuohon hiomiseen intoa olla?
     
  15. MICI

    MICI 1st gear

    "Ettekö ole kuulleet autojen maalaukseen tarkoitetuista maaleista, ne on tarkoitettu auton maalaukseen, kannattaa kokeilla. Minulla on paljon tuttuja joiden harrasteautot on maalattu 20 vuotta sitten ja maalipinta on aivan kuin uusi. Jäänmurtajat ja panssarivaunut on sitten eri juttu. Kyllä se on vaikeeta välillä teidän kanssa Kokeilut kannattaa tehdä Opeleilla ne aloitti sen jo tehtaalla ja tulokset on nähtävissä. "

    ^^ ASIAA !! ^^
     
  16. KÄD-1

    KÄD-1 Gearhead


    Mä oon kuullu ja jopa kokeillutkin niitä ja aina on onnistunut. Mut nää persaukiset luulee säästävänsä muutaman euron kun ne turaa noilla paskoilla!
     
  17. MuscTor

    MuscTor Gearhead

    Katsokaapa huviksenne muutamalla koehionnalla pellin ja alusmaalin välinen kunto. Itellä tuli uudestakin maalipinnasta vanhat pisteet läpi => uusiksi menee
     
  18. Anonymous

    Anonymous Guest

    No me maalattin ton meijän Matin kanssa niin toi katto ensin kattomaalilla. Sitten pohja pohjamaalilla ja sisälattia lattiamaalilla. Vanteet vetästiin vannemaalilla ja kumit kumimaalilla. Vinyylikatto me maalattiin vinyylimaalilla ja lasit lasimaalilla. Kiiltävät osat kromimaalilla ja rekisterikilvet kilpimaalilla. Takakontin lattia jouduttiin ensteks valaan umpeen betonilla, kun siinä oli hiukan tullut noita huokosia sen vanhan maalin ja pellin väliin. No se me maalattiin sitten betonimaalilla.
    Ei me muuten oltas noin tarkkoja oltu, mut me haetaankin tohon museokilvet.
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    juu siis autosta ei alunperin todella ollu tarkoitustakaan mitään kiiltävää kaunotarta tehdä. monen olen kuullu maalanneen peltikattomaalilla auton, mutta kai se sekoitus ei sitten ollu hyväksi. kyllä hiomiseen intoa riittää siinä ei mitään ja auto harjoituskohde sille maalaukselle että näkee mitä siitä tulee ja ilmeisesti pelkkä peltikattomaali seuraavalla kerralla ettei kupli.
     
  20. 0800-Pontiac

    0800-Pontiac 3rd gear

    Ei siinä peltikattomaali+rostex sekotuksessa ole mitään reagoivaa, samaa alkydipohjaista mömmöö kumpikin. Vika löytyy allaolevista maaleista, hionnasta tai sen puutteesta tai putsauksesta ennen maalausta!!! :D
    Mutta ei siitä sun sekotuksesta myöskään mitään hyötyä maalin "ominaisuuksiin" ole ollut. Oikeesti ei oo olemassa two in one maalia, ainakaan metallimaalaukseen...
     

Kerro tästä muillekin!