Miten Autorobotin mittakorttia luetaan?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Ahto, 9.3.2005.

  1. Ahto

    Ahto Gearhead

    Tilasin tuollaisen Autorobotin mittakortin harrasteautooni. Todella ystävällinen palvelu ja kortti tuli postissa seuraavana työpäivänä postiennakolla, kokonaiskulut 22,46 euroa. Suosittelen.

    Mutta, mitäs nuo kaikki merkit sitten tarkoittavat, voisiko joku guru kertoa?

    Eli kortissa on ekalla puolella alusta sivusta ja päältä. Alustan sivukuvassa on taka-akselilla nollakohta, josta mitat kumpaankin suuntaan. Sen on selvä. Sitten on leveysmittoja itse kuvassa, senkin tajuaa.

    Mutta sitten tuollainen kolmerivinen ruudukko, jossa on ylärivillä ilmeisesti mittapisteiden tunnisteet. Osa on "suorakulmioita", joissa on numero sisällä? Mikä se numero on? Sitten on kuusikulmioita, joissa on numero (?). Ja vielä mustapäisiä kolmioita, jotka osoittavat mihin suuntaan milloinkin.

    Tokalla rivillä on numeroita 2-4 (?). Kolmannella rivillä on numeroita 130-386 (?). Kolmirivisen ruudukon alla on lisäksi "irtonaisia" kolmen ruudun pinoja, joista osa on tyhjien ruutujen alla ja osa täysien ruutujen (viittaan siis ruutuihin siinä varsinaisessa ruudukossa). Tuollaset kolmen ryhmät viittaavat tietysti aina mittapisteeseen, jonka sijainti on suunnilleen merkitty kuviin.

    Toisella puolella korttia on korin sivu- ja yläkuva. Sama nollakohta on siinäkin. Koripuolen ruudukossa on ylärivillä "suorakulmioita" numeroineen ja mustakärkisiä kolmioita (?). Keskirivillä on kuvioita, joista osa on kaksi erikokoista laatikkoa päällekkäin (kuin paksu T-kirjain ylösalaisin) ja yksi pitkävartinen T-kirjain (sekin ylösalaisin) ja sitten muutama ympyrä, jonka sisällä on pienempi ympyrä.

    Jos joku selittää kaiken, niin olen kiitollinen. Vai onko näiden silitteille olemassa joku webbisivu? :)

    -Ahto
     
  2. chevy355

    chevy355 1st gear

    voi kun muistais... mut osa niistä merkeistä tarkoittaa mittalaitteisiin laitettavia erilaisia päitä. en kele oikein muista kun mulla on tämä atsalea :lol:
    laita kuva näytille niin muistikin vois vähän parantua...ehkä.
     
  3. Ahto

    Ahto Gearhead

    Meinasin jo tuskastua kun ei ole skanneria, mutta Googlellahan noita kortteja löytyy kun kirjoittaa kuvahakuun "autorobot". :)

    Esimerkiksi TÄSSÄ on yksi.

    -Ahto
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    :eek: ja tarkoittaa mitä...........
     
  5. Ahto

    Ahto Gearhead

    Eikö kukaan Autorobot-mies lue Overdriveä iltaisin? :)

    -Ahto
     
  6. Lassi

    Lassi Gearhead

    MUISTAAKSENI nuo kolmiot ja neliöt tarkotti niitä mittalaitteen päitä.
    Numerot tais olla sitten että milläkohdalla mittalaitteen pitäs olla että se mitattava kohde on kohdallaan.. Eli jos mittaat vaikka onko tukivarren kohta liikahtanut niin mitan pitäs olla sen kortin osoittamalla kohdalla ja mittalaitteen pää on tietysti siellä minne kortti käskee sen laittaa.

    Otappa tuosta nyt jotain selvää..
     
  7. -TH-

    -TH- Gearhead

    ne kolmiot, lihavat "t-kirjaimet" ja "mutterit" meinaa mittauspäitä eli kartiota,mittahylsyä ,mittasauvaa,jne.

    lootissa siis ylin kertoo pään ja mitenpäin esim. kartio tulee olla, keskimmäinen mittasauvan nron tai tyypin tms.
    alin on mitta jossa pisteen pitäisi olla.

    ei noista merkinnöistä ole hyötyä jos ei ole kaikki vermeet käytössä, mutta mittapisteiden mukaan saa kotioloissakin mitattua tärkeimmät ihan hyvin, kannattaa vaikka sorvata pari kartiota ja tehä jonkinmoinen säädettävä kisko tms, jossa halpiskaupan 5m mitta kiinteästi toisessa päässä.....jotta mittaus helpottuu ja on tarkempi....jos siis haluaa ruveta mittailemaan ajokkiaan.

    kartiot kantsii tehä alumiinista, kevyempää juunou...
     
  8. naapukka

    naapukka 1st gear

    asia tulikin jo tuossa edellisessä selville, mutta minäkin ihmettelen mitä noilla tiedoilla tekee, kun ei oo mittalaitetta käytössä. Ja mittakortit saat varmaan paljon halvemmalla, ellei jopa ilmaiseksi joltain korjaamolta :) Ainaski meiltä, jos tulee kysymään .............
     

Kerro tästä muillekin!