Paineilmakompressorin hankinta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja T5, 30.7.2013.

  1. juhamann

    juhamann 3rd gear

    Tuli tartuttua tuohon IKH:n tarjoukseen eli 999 euroa Strongline 200L/925L/5,5 kW. Positiivista se, että kaikki osat italialaisia ainakin mitä tuossa kasatessa tutkailin. Muutenkin työnjälki varsin asiallinen. Käytöstä en vielä osaa sanoa. Tutun pajalla ollut saman merkkinen ja suuruinen laite jo kohta 20 vuotta ilman ongelmia.

    https://www.ikh.fi/fi/kompressori-3-v-7-5hp-925l-200l-musta-xt200925
     
  2. T5

    T5 Gearhead

    Tuo tuntuu olevan aika usein tuohon hintaan myynnissä. Itse hankin samanlaisen samaan hintaan vähän aikaa sitten.

    Pätevä vekotin ja yllättävän hiljainen, kun vertaa aiempaan puolta pienempään vehkeeseen. Ei toki tuonkaan ruksutusta mielellään kuuntele.
    Rälläkän pyörittämisessä loppuu jerkku kesken, muuten on kaikkia testattuja työkaluja jaksanut pyörittää.
     
  3. juhamann

    juhamann 3rd gear

    Juu ja tosiaan täälläkin joku väitti, että nuo mustat on kiinalaisia, mikä ei pidä paikkaansa. Joka komponentissa luki Made in Italy.
     
  4. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    No, se ei kyllä ole mikään etu.
     
    Filth tykkää tästä.
  5. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Heh, vanhaa.
    Kylmäkoneen kompura on kyllä juu siistiääninen, mutta ilmapumppuna surkea. Ja kaikissa ei voitelu pelaa ilman kylmäainekiertoa, vanhemmissa öljykylpykoneissa kyllä. Pölynpoistotussautteluun tietskan sisältä ne sopii, pienellä säiliöllä ei siihenkään. Tallihommiin huonosti.
     
  6. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Toivottavasti et oo ehtiny tähän reiluun 6 vuoteen hankkiin ruuvikompuraa. Se se piru on ääneltään. Isot kun ei edes sammu, ne menee vaan aina hetkeksi "vapaalle" ja volina vaan pysyy. Tuttu maalaamon pitäjä aikanaan noitu valintansa alimpaan helvettiin, kun otti hiekkapuhalluksen takia pari isoa ruuvia. Kun talvellakin olis tarvinnu jäähdytyslaitteet 400 neliön halliin, et vois tehä töitä. Kompurahuoneeseen piti sit avata reilu reikä ulos, et jäähtyivät ja sähkölaitos kiitteli.
     
    sdfsd tykkää tästä.
  7. juhamann

    juhamann 3rd gear

    No joo eihän se nyt autuaaksi tee, totta. Kuitenkin käsittääkseni se halvin ja surkein tavara yleensä tehdään juurikin Kiinassa. Se, että edullinen työkalu onkin tehty Euroopassa, on mielestäni ihan plussaa. Voihan se laite tietty olla susikin.
     
  8. cdi

    cdi Double Gearhead

    Joo on kyllä vanha postaus. Toteutunut on kolmipyttyinen mäntäkompura ja sitä ääntä jaksottamaan valjastin kaks kosanpulloa lisäsäiliöiksi. Suurin tarve on ulkona ja pienempi sisällä niin ääntä pystyy jonkinverran välttämään.
     
  9. Sultzi

    Sultzi Gearhead

    Tää sama ollut itsellä tallissa (punainen) muutaman vuoden jo ja yllättävän hiljainen, mutta omassa huoneessa silti. Aika passeli harrastehommiin. Työmaallakin samanlainen huutanut monta vuotta ilman huoltoa, joten eiköhän harrastekäytössä kestä hyvin.
     
  10. -tl-

    -tl- Gearhead

    No ainakin mun kylmäkoneesta tehdyissä kompuroissa on tuottoa ollut 500-1000l/min. Ja voitelukin pelaa. Ainoa huono puoli että pukkaa öljyä paineilman sekaan...
     
  11. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Taitaa tota kokoluokkaa vaan olla vähemmän tarjolla. Varsinkaan sopivan hintasena "romuna".
     
  12. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    laita vielä auton ilmansuodatin koteloineen niin hiljenee paljon eikä tatvitse imuilman suodatinta hetkeen vaihdella
     
  13. urho3

    urho3 Gearhead

    Minulla on airtec 15kw ruuvikompura ja minusta se on oikein hiljainen, 70db lukee teknisissä tiedoissa. Hyvin on toiminut monta vuotta eikä häiritse niinkuin mäntäkompuran ääni.
     
  14. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    toi sähkönkulutus on kyllä ihan törkeetä noissa mitkä vaan pyörii...
     
  15. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Jännä ku monet valittelee et ruuvi kiljuu ku vassari jota rautalangalla nyljetään

    Ite viimeksi ihmettelin mikä lähti pörisemään ja paikan duunari sano et ruuvikompura pyörii ja seistiin sen vieressä
     
    urho3 tykkää tästä.
  16. valpas

    valpas Gearhead

    Ratkasin oman kompura tarpeeni sillai, että hankin kaks valovirtakompuraa käytettynä. Noin 2-3kW. Muutin ne voimavirrralle (kuormittaa tasasemmin vaiheita),ja laitoin ne päällekkäin, jotta meni pieneen lattiatilaan. Ylempi on kiinteellä pedillä, ja alempi on lattialla pyörillä,ja pikaliittimien perässä.Toinen käy alemmalla paineella (tulee mukaan sitten, kun on tarve), ja toinen ylemmällä paineella.
    16A:n sulakkeet rajoittaa sen, ettei isompaa voi ottaa. Rahaa kulu 250 euroa.
    Korvatulpat aina korvissa, joten äänikään ei juuri häiritse.
     
  17. Belve67

    Belve67 2nd gear

    Joskus 90 luvun alussa ostin pelkän lohkon biltemasta sen neljä kilowattisen ja askartelin siitä sit kompuran säiliö oli aluks jotain 100 litranen. Vieläkin tuo sama lohko käytössä nykyään 500 litraisen pystyssä olevan säiliön päällä, sillä pystyy puhalluspyttyä käyttään taukoamatta kolmen mm venturisuuttimella toki pitkässä työssä se kompura melkein käy taukoamatta. Uskomattoman laadukas kompura lohko tuo taitaa valmistaja olla Italialainen Dari. Niin se vaan mulle viä ilmaa puhkuu ja työttömyys rahoilla tosiaan senkin ostin silloin kun töitä ei niin vaan ollutkaa tuohon aikaan ja tallikin oli vaan unelmissa.
     
  18. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    Mulla oli myös tuollainen, sitä öljyn ja veden sekaista kuraa oli joka paikassa. Vaikka olisi luullut voitelun pelaavan, niin silti (onneksi) lopulta leikkasi kiinni kun useamman tunnin hiekkapuhalsin.
     
  19. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Eiks se biltsun lohko ollu ihan järkevän hintanenkin silloin aikanaan

    Ny ku kattelee jotain kompuran lohkoja, mietityttää kuka hemmetti niitä ees ostaakaan, koko uutta kompuraa saa 500-tonni hinnassa ja lohkot on 400-tonni hinnoissa. 100€;n erotuksella saa uuden säiliön ja moottorin sekä kaikki muutkin kuluvat roippeet


    Tosin nyt projektina odottelee pikkunen valovirta kone jossa moottori tai lohko jumissa
    Jos lohko, niin mulla on ehjä moottori ja vaatii vaan remppaa tehdä lohkolle
    Jos moottori jumissa, teurastan pesukoneen tai vesipumpun
    Tarve kun ei ole iso, viimeistely naulain ja renkaiden täyttely
     
  20. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Ite hyrskytelly bilteman 2,2kw kompuralla jo yli 10 vuotta. Tosin satunnaisessa harrastaja käytössä. 8 barilla oisko toi 50l säiölillä. Hyvin pelannu silleen. Kuhan muistaa kondesio vedet laskee vähintäänn 2x vuodessa pohjaropusta pihalle ja se paineensäädin häkkyrä johon tulee letkut kiinni hajos ostin jonkun muun IKH:sta. Kaksi kertaa tarkastannnu öljyt ja täyttänny pienkone öljyllä.

    Jos kaupasta sais seuravaan mukaisen saattaisin vaihtaa. 75l tai 90l pystymalli 4kw 3-v toi ois juuri sopiva itselle. Tolla tekisharrastaja vaikka mitä jo! Tilaa kun ei ole noihin isoihin härveleihin.

    Siis tällänen mutta 3-v kone joku 4kw tms.
    https://www.ikh.fi/fi/kompressori-230v-2-2kw-330l-90l-pystymalli-xt90330
     

Kerro tästä muillekin!