Suuri työkalukeskustelu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja WBBC, 15.2.2014.

  1. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    https://www.biltema.fi/autoilu---mp...mpressorit/pienoiskompressori-240l-2000022233 vastaavalla oon ite pärjännyt, toki vaatii hauenleuat akkuun tai tupakinsytytinliitännän.


    Varsinkaan jos lahjan saajalla ei ole minkään akkutuoteperheen vehkeitä valmiina niin... Akkuun ja laturiin saa laskea 50-100€ lisää hintaan. Toki jos sopivan akun kaluja on niin sen mernkinen sitten
     
  2. juhamann

    juhamann 3rd gear

    ^Mulla vastaava minikompura Lidlistä. Hyvin pelittää, täydentäny mm.Excursionin 35" renkaita tällä :)

    Ja mitä akkukoneisiin muuten tulee, niin Makitaa suosittelen jos ei rahasta kiinni. DeWalt lähes yhtä hyvä, mutta monesti paljon edullisempi.
     
    Muokattu: 20.11.2019
  3. Konemieli

    Konemieli 1st gear

    Mielummin juuri ladattava akkukäyttöinen eikä autonakkua vaativa mini-kompura olisi tarkoitus löytää. Porakone on ostos/lahjalistalla joten voisi tosiaan ostaa saman sarjan koneen. Siksi kai Ryobi olisi ehdokkaana. Ei olisi ihan niin kalliita kuin nuo muut, ammattilaistason koneet kuten Makita, DeWALT tai Milwaukee.

    Tuo Bilteman laite toimisi itsenäisesti, ei tarvisi porakoneen olla samaa sarjaa. Hidas lataus tosin siinä.
     
  4. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Ryobin kaluja mulla, on noista "merkkilaitteista" edullisimpia ja 3v takuu. 80-120€ saa perus akkukoneen missä laturi ja akku mukana. Siihen kaveriksi ilmapyssy niin avot.
     
    xarper ja NonSenCe tykkäävät tästä.
  5. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    Joo oon samaa mieltä karppovin kanssa. tuo ryöbi on sellanen "tarpeeksi" hyvä kaikille jokka ei tee ihan työkseen niillä koneilla jotain. ja monelle niistäkin se riittäisi kyllä. olisi ainakin halvempi ostaa uusi. ja alottelijalle hyvä sarja alkaa ostamaan osia.. siihen ku saa kaikkia koneita mitä voi tarvita ja yhdellä akulla toimivaksi kuten tvmainoksissakin. ja sä voit sitten ostaa vuosien ajan aina uusia ryobeja tai niiden akkuja hänelle lahjaksi. ei tartte miettiä mitä lahjaksi.. aina löytyy joku uusi työkoneen runko jonka voit ostaa. (ostaispa joku mullekin hah)

    tuota kalliimpaa ja isompaa noista ryobeista oon ittekin kattonut että pitäisikö ostaa. ei vaan itsellä oo yhtään muuta akkukäyttöstä ryobia joten on jäänyt ostamatta. johtokoneita on mulla ja ovat olleet hyviä nekin, kavereilla on ryobia akkukoneina ja ei he niitä vieläkään hauku, vaikka ovatkin alkaneet ostamaan kalliimpiakin konesarjoja nykyään sen korvaajaksi. ryobit ovat varakoneina tai autoissa mukana kun ei kalliita halua kuljetella kaikkialle.
     
    Karpov tykkää tästä.
  6. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Täällä kun tuntuu olevan aika laajaskaalaisesti porukkaa jotka tekee maaluuhommia ainakin semi-ammattimaisestikin niin suositelkaas hyvää 150mmstä epäkeskohiomakonetta tarrakiinnityksellä (abranetille)? Ja hyvä tarkoittaa tässä tapauksessa kohtuuhintaista (alle 200) jolla oikeasti kärsii tehdä useammankin kuin yhden auton o_O tossa guuglailin ni ainakin vata menis vielä budjettiin ~150€ hinnallaan ja näky olevan 5mm epäkeskon liike paineilmakäyttösessä mutta onko sähkösissä varteenotettavaa kilpailijaa?
     
  7. juhamann

    juhamann 3rd gear

    Raksa-/entisöintihommiin ostin pohdinnan jälkeen Bahcon, hintaa hieman yli tuon kipurajan. Vaihtoehtona katselin Mirkalta sähköistä laitetta, se kuulemma on hyvä mutta hintaa oli jotain 600 euroa jo sitten.

    https://www.motonet.fi/fi/tuote/751170/Bahco-Bp601-paineilmatoiminen-epakeskohiomakone-152-mm
     
  8. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

  9. juhamann

    juhamann 3rd gear

    Ei hirveellä käytöllä ollu vielä. Pätevän oloinen on, tiedä sitten pitkän ajan kestävyydestä. Bahcot taitaa olla kaikki Taiwanissa tehtyjä.
     
  10. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    No pahkon rautasahassa luki italy, terässä ruåtti.
     
  11. sleepercooler

    sleepercooler Gearhead

    Mulla tälläinen ja olen ollut tyytyväinen
    https://carpaintcenter.omaverkkokau...ectPath=/Shops/2014092301/Products/900-VAC150
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  12. f34

    f34 Double Gearhead

    Mullakin on Bachon malli, jostain sain sen n.200€ kun aikansa googlaili.
    On toiminut.
    Muttei Bacho ole mikään laadun tae.
    Ostin jokunen kuukausi sitten Bachon heittokellon jalustoineen. Oli täysin sama kuin kiinan pojan merkitön. Oli vain hienossa bachon paketissa.
    Bachon putkitongit oli made in argentiina ja niissä paljon klappia leuvoissa ja karkea tekoiset, niin kuin halvoissakin tuppaa olemaan.
     
  13. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    hö, eikö putkitongitkaan ole enää ruotsalaisia? Onko ees jakoavaimet?
     
  14. sleepercooler

    sleepercooler Gearhead

    Eiköhän ne bachot tehdä ihan jossain muualla kun sveduissa!!
     
  15. Taitaa suurin osa ko. merkistä tulla Kiinasta. Pitää muistaa että Bahco:n omistaa Snap On, joten kun ottaa tuommoisen paksun kirjan ja katsoo sieltä , niin paljon erikoistyökaluja varsinkin korjaamopuolelta , joita ei ollut ennen Bahco valikoimissa.

    Minä keväällä valitsin itselleni työkalut ja pakin traileriin. Otin ehdottomasti niitä sarjoja joilla on hieman kovempi ovh, ja edelleen 20v jälkeen tuntuu että sopivat yhtä hyvin käteen kuin edellisetkin, jotka ostin silloin aikoinaan.

    Toki en olisi tuommosta määrää nytkään ottanut, mutta sain sopivalla 1/3 hintadiilillä aika hyvän kattauksen. Tehdään niitä Ruotsissa, Italiassa, Tsekissä, Kiinassa.... Snap On kamat en tiedä missä. Ne myydään täällä Bahco nimellä, ei Snap on. Samassa luettelossa ovat.

    Muistakaa että esim. Motonetissä on sitä paskinta sarjaa olevia bahco työkaluja. varmaan parempaakin, mutta esim. kiintoavaimet ihan paskoja, halvinta kuraa.
     
  16. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    oon juu ennenkin tämän maininnut, pelkästään motonetissä on tarjolla montaa eri sarjaa. on vähän laadukkaampaa ja sitten sitä perustavaraa jonka voisi saada nimettömän kiinalaisen tekemänä vähän halvemmallakin jos ei logosta halua maksaa.

    tämä on se laadukkaampi bahcon räikkä, snap-on "kopio". (50e.)
    https://www.motonet.fi/fi/tuote/7000698/Bahco-SB6950-raikkavaannin-14

    tämä kai vähän heikompi laadultaan mutta ihan hyvä.. tätä kutsuisin jo ns bahcon laaduksi. (33e)
    https://www.motonet.fi/fi/tuote/767133/Bahco-6950SL-raikkavaannin-72-hammasta-14

    tämä on taas vähän halvempaa sarjaa (28e)
    https://www.motonet.fi/fi/tuote/767136/Bahco-S61SL-ohut-raikkavaannin-14

    ja tässä vielä halvempi ja heikompi (koko sarja maksaa 25e)
    https://www.motonet.fi/fi/tuote/762039/Bahco-SBSL25-hylsysarja-14-25-osaa

    lisäksi tietenkin on vielä ne pallopääräikät ja nivel räikät ja joku uutuus ergo mallisto jne.

    halvimmassa maksat oikeastaan vain logosta. eli liikaa.
    toisiksi halvimmassa saat jo käyttökelpoisen tuotteen.
    kolmannessa alat saamaan laatu tuotteen.
    neljäs ja kallein on jo ammattilaistasoa.
     
  17. f34

    f34 Double Gearhead

    "Muistakaa että esim. Motonetissä on sitä paskinta sarjaa olevia bahco työkaluja. varmaan parempaakin, mutta esim. kiintoavaimet ihan paskoja, halvinta kuraa"
    Tuo on just ihmeellistä, miksi pitää pilata hyvä vanha brändi paskalla kuralla.
    No ostaahan niitä jotkut vanhan mielikuvan perusteella ja jos tarttee kerran vuodessa irroittaa polkupyörän vanne, niin pärjäähän niilläkin.
     
  18. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    En oo saanu kun yhen kiintoavaimen paskaks, kannenpulttia vääntäessä, huonossa kulmassa, isompi kiinto jatkona. Eikä oo ollu kalliita kaluja, sitä en väitä etteikö ne olis parempia. Mittatarkkuus heittää reiluhkosti toisissa halvoissa avaimissa, ainakin tuumasarjoissa.
     
    palontie tykkää tästä.
  19. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Enempi kai se on että mitä muuta sillä avaimella saa p@skaksi.
     
  20. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Niin kai, ehkä se joskus aukee.
     

Kerro tästä muillekin!