Vakuuttelu harrasteautoihin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja elkamiina, 30.1.2020.

  1. elkamiina

    elkamiina Gearhead

    Eilen tuli osakaskolasku ja jäi mietityttämään, kun tossa Lincissäkin on 354€ vuosi tuo. Täyskaskohan on aina ollut mulla täysillä bonuksilla, mutta tuohon ei täyttä saa ja osakasko on nyt siis parisataa kalliimpi vuodessa. Mitähän tuo mahtaa oikeasti korvata jos jotain sattuu? Jos auto palaa? Hirvi istuu eteen tai muuta vastaavaa? Ilkivalta on lisänä, mutta jos joku päättää tyhjentää gummit, piirtää kirkkoveneen tai Gretan kuvan konepeltiin, niin mitäs sitten?
    Noita Mark IV ei joka puussa kasva, niin sillain vaan ajattelin....onko osakasko turhaa maksamista?

    Mitenkäs muu porukka on näitä vakuutellut. Mulla ei aikoinaan Caminossa olut kuin liikennevakuutus.
     
  2. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Itellä ollu aina pelkkä liikennevakuutus, mutta ei mitään kovin kallista autoa ole ollutkaan. Toki asustelen aika maalla ja noita rysiä ei tarvi jättää kadunvarteen rikottavaksi ja varastettavaksi. Peurat ja hirvet taitaa se suurin riski olla
     
  3. f34

    f34 Double Gearhead

  4. malvasto

    malvasto 3rd gear

    Pelkkä liikenne mullakin Dodgessa.
    Osakaskoa vähä miettinyt jos ottais. Lähinnä hirvittää toi jos palaa. Asun kans maalla niin ilkivalta ja varkaus riski pieni.
     
  5. elkamiina

    elkamiina Gearhead

    Sepä se, kun ostin tuon noin kympillä ja nyt rakentamiseen mennyt kohta toinen mokoma + verta hikeä ja kyyneleitä. Oma valintahan se on paljonko kunnostukseen laittaa toki. Mutta olisihan se hyvä tietää mikä voisi olla esim. kertakorvaus palotapauksessa? Luulen että vakuutusyhtiöltä kysyminen on turhaa, tuskin osaavat antaa edes suuntaa antavaa hintaa.

    Myös se kiinnostaa, jos auto on tallissa ja talli palaa. Täytyykö olla se palovakuutus autossa vai korvaako kotivakuutus? 300C mulla on enään osakasko, mutta sille löytyy semmoinen hihahinta varmaan helpommin.
     
  6. -71 MoPar

    -71 MoPar Gearhead

    Jokaisen oma valinta , mutta toi osakasko sisältää yleensä hirvi, palo, varkaus ja usein myös hinausvakuutukset , ei ole kohtuuton hinta n.1€ /vrk . Vanhat autot aina riski jollekin sähköpalolle tai hapertunut polttoaineletku , kaasari tulvii tms. Jos syttyy ei ole paljon pelastettavissa ellei ole tosi nopea ja sammutin heti käsillä.
    Hyvää kesän odotusta ja huolettomia km. kaikille .
     
    isalmela tykkää tästä.
  7. elkamiina

    elkamiina Gearhead

    Jep, ei ole tarkoitus vakuutusta lopettaakaan. Mutta lähinnä kiinnostaa mitä sillä saa kun tulee tilanne. Kohtuu hintahan tuo on.

    Myös huolettomia km toivoen.:D
     
  8. Peeaa

    Peeaa Gearhead

    Moottoriajoneuvossa täytyy olla palovakuutus (osakasko) tai kasko jos aikoo saada korvauksia tallin palaessa. Kiinteistö- tai kotivakuutus ei niitä korvaa. Ihmettelen suuresti että mistä löytyy noin kallis osakasko; 354€ !!?? Itsellä on n. 150€. Pohjantähdessä kysyivät että minkä arvoinen auto on, ja sen mukaan korvaavat.
     
    Muokattu: 30.1.2020
  9. spinout

    spinout Gearhead

    Mul on laajoissa osakaskoissa sovittu korvausarvot kahdesta autosta LähiTapiolassa. Mustaa valkoisella vakuutuskirjoissa. Joita voi tarkastella ajan kuluessa, jos arvo on muuttunut. Jos arvo on yli 30 donaa, niin vaativat Classic Data-tarkastuksen. Itse en ole vaivautunut ajamaan kolmesataa kilometriä jonnekin kalliiseen tarkastukseen.
     
    Muokattu: 30.1.2020
  10. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Noita on aika helppo vertailla firmojen interweb-sivuilla, esim If ja Lähitapiola. Paitsi jos jotain speciaalia tarvitsee.
    Jokaisella tietty oma asia minkä verran riskiä valmis kantamaan, ja toki ehdot kannattaa selvittää tarkkaan.
     
  11. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Semmonen homma muuten tuli tähän liittyen vielä mieleen että... Nykyään kun omat bonukset saa useammalle autolle, niin kannattaa silti harkita josko esim. pitää puolison haltijana. Voi olla niin että eukko saa vakuutuksen halvemmalla, vaikka on samat tai jopa pienemmät bonarit.
     
  12. elkamiina

    elkamiina Gearhead

    Pohjola. Vähän itsekin ihmettelin hintaa siksi, koska täyskasko ollut halvempi ja mp osakasko 130€. Näköjään Syslerissäkin 202€ vuosi, vaikka se on käyttöauto ja kilometrejäkin tulee se noin 18000 vuodessa vs. Lincoln ~2000km. Kaikki vakuutukset ollut tähän mennessä Pohjolassa taloa ja ajoneuvoja myöden, niin vähän särähti silmään. Se varmaan sai utelemaan nyt näitä kysymyksiäkin.

    EDIT: Nyt olen entistä enemmän ulalla, kun kävin Pohjolan sivuilla tekemässä vertailua. En saanut tehtyä kuin liikennevakuutuksesta hintakyselyn ja se oli ainoa vakuutus, jonka Pohjola myöntää. Yli 25v autoon tulisi ottaa harrasta- tai museoautovakuutus. Silti nykyisessä vakuutuskirjassa lukee osakasko. Heitinpä sinne kyselyä, notta mahtaako mun vakuutus olla harrasteajoneuvovakuutus..ei se kyllä mistään ilmene.
     
    Muokattu: 30.1.2020
  13. Nupa

    Nupa Double Gearhead

    Yhtiöissä on eroja.
    Taitaa olla niin, että se vakuutus on voimassa minkä on aikanaan ottanu, vaikka sellaista ei enää uutena vakuutuksena saisi, jos se on valikoimista poistunut. Vanha asiakas vs uusi asiakas. Olemassaolevat ja sillee..
    Muista kun aikoinaan huomattiin iskän mersussa olevan Pohjolasta uutena otettu täyskasko vielä 20-vuotiaalla ajoneuvolla. Kyllä niille kalliimman vakuutuksen raha kelpas, ei sieltä ite mitään vakuutustasoa ehdotettu tiputettavaksi, olisko ollut 10v ikäraja että täyskaskon edes sai.
    Just vertailin omaan vm95, jos ottais jo ajoon, pelkkä liikenne Lähitapsassa ~50e Iffiä halvempi (80%), sit taas osakaskolla (ei bonuksia) Lt ~170e iffiä kalliimpi ja täyskaskoa ei Lt edes saa (iffissä täyskasko ~70e Lt:n osakaskoa kalliimpi, 80%).
     
  14. elkamiina

    elkamiina Gearhead

    Sain tarjouksen harrastevakuutuksesta. Vakuutusehdot vain ei ole mielestäni yhtään sen selvemmät kuin osakaskossa. Harrastevakuutustarjous on noin 70€ halvempi, mutta siitä puuttuu muunmuassa ilkivalta ja matkankeskeytymisturva, mitkä mun normiosakaskossa jo on. Ne kun ottaa siihen, niin todennäköisesti ollaan samoissa hinnoissa. Vaikeaa on vakuuttaminen vanhaan, jonkun arvoiseen peliin. Ehkäpä se "käypä" arvo kummassakin vakuutuksen tapauksessa on se mikä nettiautosta löytyy. Siten kaverinkin auto lunastettiin. Joka tapauksessa jos jotain sattuu, saa korvauksen mikä takuulla aiheuttaa mielipahaa.
     
  15. rane58

    rane58 Double Gearhead

    If:iin olen ollut tyytyväinen, kyllä vanha pelti on joskus kalliimpaa kuin uusi ja sen vaihtaminen.. :oops:
    -Vanhaa peltiosaa ei aina edes löydy... o_O
     
  16. Tweety-81

    Tweety-81 Gearhead

    Toinen juttu on se, että ainakaan mun ei kannattanut Impalaan vaihtaa täysiä bonuksia, koska tänä vuonna kun nykyisen vakuutuksen bonukset nousee 60%:iin niin se on jo halvempi kuin se uusi vakuutus olisi ollut 80%:lla... Eli siis jos haluaa täydet bonukset vaihtuu samalla vakuutuksen hinta...
     
  17. Turnn

    Turnn Gearhead

    Hinausturva ei välttämättä päde vanhempiin autoihin,ainakaan takavuosina kun tein pienen kyselykierroksen. Eivät siitä(kään) oikeen isoilla kirjaimilla huutele. -Kuuluu pisnekseen.
     
  18. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Autoliiton + jäsenyys ja lavetti kuskaa vanhemmankin kaluston ehjäämölle, kotipihaan, tapauksesta riippuen.
     
  19. Vallu 426

    Vallu 426 3rd gear

    Sama tilanne,Trans Am talven pihatallissa ja vakuutusmyyjä kertoi,että jos talli palaa,niin ei korvaa autoa.Otin osakaskon,ei kovin kallis 140 e/vuosi.
    Onneksi vak.myyjä kertoi,että päivitetään autoa,vm.-82,niin arvo vakiona ehkä 3000-4000 eur,mutta kun listattiin miten paljon laitettu sisusta,maalaus,koneeseen tehty paljon,ym,niin vakuutus arvo onkin nyt .12000 eur.Eli ilman tuota listausta,auto palaa...arvo 3000 eur,kyllä ottas pattiin.En toivo kyllä kenenkään auton palavan,ei niistä taida tulla muuta kun rahanmenoa ja pahaa mieltä.
     
    rane58 tykkää tästä.
  20. rane58

    rane58 Double Gearhead

    If:issä ainakin toimii, olen joutunut hinauttamaan Oldsia ja Jeeppiäni, kertoo vaan hinausauton kuljettajalle että lasku if:ille ja no problem.... ;)
     
    Turnn ja isalmela tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!