Kadulle tms. hylätyt harrasteautot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Kaj S. LaHurri, 12.12.2004.

  1. perkele

    perkele Gearhead

    juu mutten minä ajele millää kuormurilla.....
     
  2. signet

    signet Gearhead

    tää olikin vaan ammatinvalintaohjausta nuoremmille harrastajille :wink:
     
  3. Nokileka

    Nokileka 1st gear

    kinkomaalla seisoo yhden talon pihassa Valiant signet,aika täydellisen näköinen V8 nokalla jne. Ja on seisonu jo vuosia...
     
  4. makke

    makke 1st gear

    Täällä OD:ssa jossain toisessa topicissa oli maininta Turussa tai Turun lähistöllä jossain tienposkessa tms. lojuvasta Vauxhall Firenzasta. Onko kellään havaintoa ko. laitteesta? Niin ja Firenza näyttää tältä http://personal.inet.fi/cool/makkesgara ... eh120.html

    Vinkkeja haluaisin tuosta mahdollisesta Firenzasta tai ylipäätäänkin hylätynoloisista Vauxhalleista ja Bedfordeista.
     
  5. Peltirumpu

    Peltirumpu 1st gear

    Noh, olen itse ajanut rättäreillä noin 90000 kilometriä ja nähnyt noin 10000 eri rättäri yksilöä (maailman meetikeissä näkee noin 3-4tuhatta joka toinen vuosi)

    Joten tiedän tuon kuvan perusteella sanoa RUNGON olevan poikki, etuakseliston kohdilta, suoraan tuulilasin alapuolelta. Tämä on hyvin yleistä kun runko pääsee pahoin ruostumaan. siksi konepellin sivu eli kolmiopellit ovat noin mutkalla.
    Rungon vaihtaminen on hieman isompi projekti, noh viikossa sen tekee helposti mutta yleensä siinä keksii paljon muuta lisä puuhaa.

    Tuo takatukivarren katkeaminen taas on itselleni täysin uusi juttu enkä ole koskaan nähnyt vastaavaa. Takatukivarsia on helppo löytää ja vaihtaa, yksi ilta riittää.
     
  6. druuga

    druuga Gearhead

    "Hylätyt" jenkit

    :-? Täällä Tsadissa Mäkelänkadulla on 80-luvun Pontiac viihtynyt lumikinoksen ja muun sohjon seassa koko talven. Mitä nyt on aurauksen vuoksi hinattu tai siirretty toisaalle. Liian hyvä vehje kinoksessa lojumaan kuitenkin.

    Sturenkadulla on 82-84 Oldsmobile STW samoissa nietoksissa seissyt koko talven ja eipä se parkista poistunut paljoa kesälläkään. Päälisinpuolin ok. kunto mitä nyt pakolliset ruostepilkut siellä sun täällä.

    Rekkarit ovat kummassakin.
     
  7. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Eteläisellä pohjanmaalla seisoo erään hallin pihalla taivasalla Volvo 262C...

    Eikä ole myytävänä. Sattuu olemaan oma auto... :wink:

    Joo, kyllä se mätänee, mutta on se seissyt jo sen verran monta vuotta, että se voi seistä vielä ens kesään. Ensi heinäkuussa alkaa rälläkkä laulamaan...
     
  8. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Eiks tommonen oo jo tehtaalla valmiiks chopattu :eek: Vaan kyllähän siitäkin voi vielä lisää liipasta :rotfl:
     
  9. Cilkkis

    Cilkkis 3rd gear

    Lievestuoreella on erään talon pihassa nietoksien alla kyseisiä autoja:

    Goliath Hansa 1100 piilofarmari
    Fiat 1100 farmari
    Toyota Corolla KE35 Coupé

    Ja erään maalaistalon pihassa:

    Bedford HAV
    Peugeot 404

    Huomasin Paviljongin pihassa kaksi kakkoskorista VW Transporteria, umpipaku, toine Doppeli, Doppeli on monta vuotta seisonut niillä sioillaan

    Jyskässä Jyskän Varastomyymälän pihassa Ford Granada 2.0 Sedan
     
  10. Kaj S. LaHurri

    Kaj S. LaHurri 1st gear

    Siitä alapääsivulta, mutta ilmeisesti luku ei ole niin yksiselitteinen kuin lulin, vrt myöhempiä vastauksia. Moni kuitenkin.

    Joo, jos olisin kiinnostunut siitä itselleni, olisin jo yrittänyt ostaa, vaihtaa tai varastaa sen ennenkuin olisin tuonut sen tähän topicciin. Näen sen harva se päivä, kun on tuttuja alueella.

    Tuntuu vaan tyhmältä, kun jotkut kuitenkin harrastavat näitä samalla intohimolla kuin me jenkkejä. Prässiin menee ja pian, koska rakennusvirasto on mäen alla. Sakko- ja siirtokehoitusliput ovat poissa, ja nyt hiljattain myös kilvet. Sokeakin näkee kepillä, että runko on poikki, mutta osia luulisi saavan.
    Peltirumpuhan voisi laikkaa ilmajäähdytteisen bokserikoneen johonkin prätkään, kun lienee kätevä käsistään.
     
  11. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Joo, olis muuten hyvä idea. (ulkonäkö olis ehkä hiukan outo..) Sais ainakin matalan. :rotfl:

    Eiku aikusten oikeesti. Pohja ja helmat on jo valmiiksi niin mädät, että ne ei paljon huonommaksi voi mennä. Niitä rälläköidään, eikä kattoa...
     
  12. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Tommonen 262 Volvo on oikeastaan aika helvetin hieno ja mukava auto ja vieläpä erikoinenkin eli varmasti kannattaa kunnostaa jos se vaan on mahdollista :D
    Välillä törmää kyllä omituisiin tapauksiin. Täällä Kouvolassakin seisoi semmonen 90-luvun alun Mercury Sable yhden kerrostalon pihassa keskellä kaupunkia reilut viis vuotta täysin koskemattomana siinä mihin se oli jätetty (kesät, talvet noin 1995-2001). Niinkuin arvaa niin se alkoi olla loppuvaiheessa aika pölynen ja kuranen ja sit vuosien seisomisen jälkeen se siitä lopulta häipyi. Suomenkilpinenkin se oli ettei siinäkään ollut mitään eli enpä tiedä mikä tossakin oli takana kun tollanen noinkin uus auto oli siihen hylätty oman onnensa nojaan :eek:
     
  13. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Remu Aaltosella oli aikoinaan tuollainen 262 Volvo.
    Muistaakseni kullanvärinen

    (Vaikka äijällä ei ajokorttia edes ole)
     
  14. makke

    makke 1st gear

    Allaoleva keskustelu kopioitu tänne toisesta nyt lukitusta topicista.


     
  15. Wiikki

    Wiikki 1st gear

    Se on Rambler Hornet, että ei ihan GTO...
    Kohtalosta en tiedä sen enempää. Koko talven se siinä on nököttänyt.
     
  16. MadMan

    MadMan Gearhead

    jeps, hornetti siellä on ainakin seisoskellut, tais olla PP:n auto
     
  17. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    Täällä päin makaa erään syrjäisen autokorjaamon pihalla puun alla about 50- luvun EMW (meniköhän oikein). Suhtkoht hyvässä kunnossa se näyttää olevan ja kuulemma omistaja joskus sanonut laittavansa sen kuntoon. Tosin siellähän se tänäkin päivänä jatkaa alkanutta mätänemistään.. :(
    Samalla pihalla oli v-aikaisessa säilytyksessä isän ´82 Volvo 242. Se olISI tällä hetkellä minun harrasteena, mutta paikalliset 12w pahiXet kävi hyppimässä katon ja kaikki pellit kasaan. + tietysti kaikki ikkunat ja valot.
    Oli se perkele ihana hetki kun isä oli sen auton just pari päivää aikasemmin luvannut mulle ja sitten tulee kaverit kertomaan että se on potkittu kasaan koko auto. :mad:

    Sori että meni ohi aiheen.
     
  18. camino80

    camino80 1st gear

    pari vuotta sitten järvenpään keskustassa eräässä katoksessa oli vanhempi camaro, olisiko ollut väriltään oranssi. perä näky tielle... en tiedä onko siellä enää
     
  19. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Taitaa olla maveric ja on se.
     
  20. karva_noppa

    karva_noppa 1st gear

    Vois olla toi hylkyautotarha ihan kiinnostava paikka vierailla, kun näin alottelen harrastusta. missä kaikkialla on näitä hylkyautotarhoja? onko salon seudulla ainuttakaan.
     

Kerro tästä muillekin!