Dolly

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja aksu, 16.1.2005.

  1. virta

    virta Gearhead

    En minä löydä uudesta uudesta tieliikennelaista kohtaa jossa Dolly käyttö kielletään, se jätetään vain mainitsematta. Hinaamisesta köydellä ja puomilla puhutaan ja raskaammankin ajoneuvon puomihinaus mahdollista.
    Sitten tällainen kohta " ajoneuvoa jonka ohjaus on epäkunnossa, saa hinata vain puomin varaan nostettuna" miten tällainen käytännössä toteutetaan muutoin kuin Dollylla?
    En nyt ihan sanoisi ettei Dollya saa käyttää, sen asema vain on epäselvä uudessa lainsäädännössä.
    Ehkä tuosta dolly hinauksesta juttuja menee oikeuteenkin jossa selviää linja sitten paremmin.
     
  2. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Hinaus tapahtuu 01.06.2020 jälkeen käytännössä hinausautolla tai trailerilla, ei sen kummempaa.
     
  3. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Minulla dollyn käyttö jatkuu edelleen, kun se on vanhoina hyvinä aikoina rekisteröintikatsastettu tieliikennekäyttöön. Takautuvasti kun ei viranomainen voi poistaa mitään ajoneuvotyyppiä rekisteristä, jos se on jonkun aiemman lain mukaan rekisteröintikatsastettu. Vrt. esim. rekkojen puoliperävaunut 50-60-luvulla, joiden kokonaispaino oli luokkaa 15 tonnia, eikä niissä ole jarruja ollenkaan. Niilläkin saa edelleen ajaa rahtia, vaikka eipä niitä enää rahtifirmoilla tietenkään ole. Jos jollain on kova ikävä katsastettua hinausdollya, niin myyntiäkin voin harkita, kun autotrailerikin löytyy.
     
    Rado tykkää tästä.
  4. Rado

    Rado Gearhead

    Sait YV:n
     
  5. Rado

    Rado Gearhead

    Onko dollyja näkynyt tienpäällä tai onko peräti joku jo onnistunut saamaan maksulapun kouraan konstaapelilta ;) ?
     

Kerro tästä muillekin!