Th700 ykkönen kateissa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja JoniL, 9.6.2020.

  1. JoniL

    JoniL 3rd gear

    Terve.
    Osaisiko joku sanoa mikä tuota seitensatasta lootaa ahdistaa kun ei halua vaihtaa kakkoselta ykköselle vaan esim liikennevaloihin pysähtyessä lähtee aina kakkosella liikkeelle ellei käytä valitsinta vapaalla ja takas deelle jolloin löytyy taas ykkönen. TV vaijeri on säädetty omasta mielestä hyväksi ja vaihdot ovat todella napakat kuten haluankin tuollaisen hieman piristetyn pikkulohkon perään.

    Laatikko on rempattu ja vahvistettu muutama vuosi sitten ja toimi vielä viimekesänä oikein hyvin mutta nyt kun sain auton taas ajokuntoon talvella tehdyn moottorirempan jälkeen ja samalla vaihdoin BM holeshotti turbiinin en saa ykköstä enään toimimaan ilman että käyttää keppiä vapaalla.
     
  2. paja1

    paja1 Double Gearhead

    Putsaa keskipakosäätimen karasta purseet pois reunoista esim vesihiomapaperilla.
     
  3. JoniL

    JoniL 3rd gear

    Nyt on vaihdettu kokonaan uusi keskipakosäädin eikä vaikutusta, ykköselle ei halua kakkoselta tiputtaa. Mitähän sitä seuraavaksi tekisi, ei ihan hirveesti huvittais alkaa remppaa koko laatikkoa.
     
  4. chevy 34

    chevy 34 Gearhead

    Low roller clutch on todennäköisesti antautunut tai venttiilikoneistossa jokin jumittaa.
     
  5. JoniL

    JoniL 3rd gear

    Eilen lopetti pari kertaa isommalle vaihtamisen myös ja se korjaantui aina tv kaapelia nykimällä, huomasin myös että alkoi alkoi todella rajusti paiskomaa vaihdetta vapaalta deelle ja myöskin kakkosta alkoi vähän turhan rajusti vaihtamaan. Eli voisko ykkösen puuttuminen johtua ihan tv valven/vaijerin jumittamisesta?
     
  6. JoniL

    JoniL 3rd gear

    Tilasin nyt uuden thortle valven ja tv vaijerin ja kokeilen auttaako niiden vaihto mitään. Onko th700 laatikossa joku venttiili tai joku mikä voisi vaikuttaa tuohan ettei halua tiputtaa ykköselle mikä olisi nyt samalla hyvä tarkistaa kun on öljypohja irti?
     
  7. chevy 34

    chevy 34 Gearhead

    Throttle plungerin/jousen takana on se varsinainen tv valve joka jumittaa. Siino välisokka porauksessa mikä pitää tuota valvea paikoillaan ja se lähtee vain silloin pois kun venttiilikoneisto on irti. Ottaisin koko venttiilikoneiston pöydälle ja vähintään tarkistus et venttiilit liikkuu. Uudet tiivisteet joutuu hommaan. Teräskuulia tai muovi kuulia tippuu sit ku koneiston purat.
     
  8. JoniL

    JoniL 3rd gear

    Täytyypi irrotella sitten valvebody ja alkaa käymää sitä läpi huolella. Saako sitä takas paikalleen laatikon ollessa paikoillaan pohja alaspäin? Jääkö kuulat itse valvebodyyn vai jääkö niitä myös laatikkoon? Ikinä en ole tuollaista purkanut.
     
  9. chevy 34

    chevy 34 Gearhead

    Venttiilikoneiston saa paikoilleen Lodjun ollessa autossa. Koneistossa on kuulia 2 ja välipellin päällä itse lodjussa muutamia, riippuen siitä onko shift kittiä ja kenen valmistamana. Kuulat "lukitsee" vassulla paikoilleen. Transgolla on viideo millai homma käy. Mut jos et ole koskaan tehnyt nii voi siinä tovi vierähtää ennen ku kaikki paikoillaan ja oikein.
     
  10. JoniL

    JoniL 3rd gear

    Okei, taidan varuiks tilata nyt samal uuden transgon siftkitin siltä varalta että hukkaan sieltä jonkun pikkuosan kun eipä se kalliskaan ole ja siinähän varmaan tulee hyvät ohjeet myös mukana minkä mukaa kasailla sitten. Täytyy viikonloppuna alkaa kokeilee saanko loputkin vaihteet pois pelistä vai kävisikö jopa tuuri ja alkais ykkönenki toimimaan.
     
  11. chevy 34

    chevy 34 Gearhead

    Jos siellä on jo shift kitti tai jotain muuta on tehty venttiilikoneistolle ni olis suotavaa ettei sotke sinne enää toista kittiä. Nuo shift kitit vaatii hyvän tuntemuksen mitä on tekemässä ja miten lodju on ylipäänsä tehty. Sen jälkeen kun on itte pidelty ja ei ehkä ole ihan tiedetty miten ollaan purettu ja kasattu, nii siitä on hankala kokeneemmankaan tehdä hyvää.
     
  12. JoniL

    JoniL 3rd gear

    Noniin, tämä alkoi toimimaan venttiilikoneiston puhdistuksella ja vaihdoin samalla uuden tv vaijerin sekä thortlevalven, samalla sai hyvin säädettyä oikealle kireydelle vaijerin öljypohjan ollessa irrallaan että näki mitä sielä tapahtuu.
    Kiitoksia avusta
     
  13. JoniL

    JoniL 3rd gear

    Kauaahan tämä ei näköjään sitten kestänyt, tuli hieman leikittyä ja laatikko alkoi pitämään vingahduksen paikaltaan lähtiessä ja sama pakilla, elikkäs paloiko sieltä nyt levyt ja vingahtelee niiden takia kun luistavat? Eikai se auta kuin laatikko kokonaan remonttiin vai tietäisikö joku voisiko siinä olla jokin pienempi vika?
     
  14. golden rocket

    golden rocket Gearhead

    jos ei öljyt haise runkatulle kumille ja tai pääset eteen ja taakse niin kaikki muu on harhaa pikkulinnut pihalla pitää tommosii ääniä pidä se auto kauempana linnun pesistä niin sillon nekään ketään häirii
     
    Vallu 426 tykkää tästä.
  15. Vallu 426

    Vallu 426 3rd gear

    Samaa mieltä golden rocetin kanssa. Jos loota muuten toimii ok,niin laita radio kovemmalle,ettei vinkumiset häiritse.Aika usein näissä vanhoissa,joilla itsekin ajan kuuluu ihmeääniä....antaa kuulua,kunhan peli muuten rokkaa.
    Sitten kun veto loppuu,ihmetellään uudestaan.
     

Kerro tästä muillekin!