Maailman ensimmäinen kokomuovinen bensa-asema...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Trailblazer, 24.10.2007.

  1. Seppä Leonardo

    Seppä Leonardo Gearhead

    Keiteleellä oli Suurosen omistama Ufo talo pystytettynä Nilakan rantaan noin 2 km päähän Pielavedentien viereen.Kunta vaati sen poistamista joskus 70 luvulla.Tietoa ei ole missä se on nykyisin.Suuronen oli eräässä palaverissä ja istuin hänen vieressään ja vaihdoimme muutaman sanan kun itse olin perustamassa mallinukke korjaamoa paikkakunnalle.
     
  2. 0132

    0132 Gearhead

    Meniköhän tää nyt tosiaan lopullisesti kiinni? Ohiajaessa huomannut kyltit, joissa opastetaan Vasarakadulle ja Lounaispuistoon. Aattelin että ovat pistäneet luukut kiinni vaan väliaikaisesti koronan vuoksi.
     
  3. Larry

    Larry Double Gearhead

    Riku Routo taisi ostaa/pelastaa Jyväskylästä Puistokadun grillikopin. Hyvä! Kumma että ei muille kelvannut. No, se on heidän tappionsa.

    [​IMG]
     
    isalmela ja Gary Grand tykkäävät tästä.
  4. Jusmo

    Jusmo Gearhead

    Ois kelvannu. Kyselin tuota heti kun huomasin että se on suljettu. Alustavasti olin kuljetusta ja muuta selvitelly kans valmiiks jos kauppoihin olisi edetty mutta sitten tuli hankittua yksi harrasteauto lisää niin ei tullut edettyä edes hintaneuvotteluihin ja homma "unohtui" (ja varmasti tarjouskilpailussa olisin hävinnyt). Mutta pääasia että hyvän kodin löysi.
     
    Norri tykkää tästä.
  5. bathory

    bathory Gearhead

    Siirtyykö lahteen grilliksi ja mikä oli ostohinta?
     
  6. stana

    stana 3rd gear

    Millasissa hinnoissa nuo pyörii? Primeristä lueskelin viimeksi noista..
     
  7. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    Lehtitiedon mukaan ei maksanut mitään. Jyväskylän kaupungille oli myös tarjottu, mutta ei kelvannut.
     
    Gary Grand ja stana tykkäävät tästä.
  8. Jusmo

    Jusmo Gearhead

    No voi vittu.. sittenhän tää meni hyvin. Hintahan määräytyis sen mukaan miten ostaja näkee tuon suomalaisen designin arvon, grillikoppina on olemassa nykyaikaisempiakin vaihtoehtoja(?) Kaikki välillä 0-20000 euroa voi olla "oikeita" hintoja, mutta kokoon ja muihin casa finlandioihin nähden 10000 ois aika realistinen. Itse olisin alle viiden jäänyt (ainakin pohjan kuntoa tarkistamatta)
     
  9. JKF

    JKF Gearhead

  10. bathory

    bathory Gearhead

    Siinä ollut gulffin polttoainejakelu ja myöhemmin moottoripyöräliike. Ko.rakennuksen perustukset näkyy vielä siinä "parkkiksella". Myöhemmin tuo pienempi rakennus siirtynyt yksityisomistukseen ja siirretty metsään muutaman metrin päähän. Tuo siis pienempi kuin se hiljattain purettu.
    Uusimmassa Primer magazinessa tuostakin kuva kun oli vielä käytössä.
     
  11. JKF

    JKF Gearhead

    Kiitoksia, tämä selvittikin hyvin homman kulun. Täytyykin hankkia käsiin tuo Primer magazine.
     
  12. Kasi-Pasi

    Kasi-Pasi Gearhead

    En nyt tavaillut kovin tarkkaan läpi koko ketjua, mutta tuota Nurmaalla sijaitsevaa Woikiskaa ei ole ilmeisesti vielä noteerattu tässä yhteydessä...?
    https://www.woikoskifeeling.fi/fi/whd-gard/woikiska.html

    Kyseessä siis Roudon entinen moottoripyörämyymälä, jonka viimeisimmässä kunnostuksessa on tullut itsekin oltua mukana.
     
    TimoN tykkää tästä.
  13. TimoN

    TimoN 3rd gear

    Hienoa, että on kunnostettu ja käytössä. Tää oli itselle ihan uusi juttu. Itse olen käynyt kanssa tuossa rakennuksessa, mutta silloin kun se oli nimenomaan farkkumyymälä, kuten Woikiskan sivulla on mainittu. Oikeasti se oli kyllä ihan muutenkin vaatekauppa, ei mitenkään juuri farkkuihin keskittynyt ainakaan silloin 2000 -luvun alkupuolella enää. Kankaanpäässä oli siis se.

    Niitä muuten oli siellä kaksi samassa kokonaisuudessa, tuossa heti etusivulla näkyy.
    https://docplayer.fi/43895936-Kankaanpaan-kaupunki.html

    Tuossa ovat matkalla pois Kankaanpäästä:
    http://tulevaisuudenmuseo.blogspot.com/2012/08/hyvasti-venturot.html

    Tämä Woikiska ilmeisesti päätyi siis ensin moottoripyöräkaupaksi ja se toinen käsittääkseni entisöitiin ansiokkaasti alkuperäiseen asuunsa Kera Groupille:
    https://www.plastics.fi/fin/ajankohtaista/?Venturo-talon-hienosti-onnistunut-entisointi&nid=174

    Niin ja Kankaanpäässä vielä muuten Keskuskadulla on hydrauliikkatarvikeliike Sähkö ja Hydro Tuunainen & Kumppani, jonka toimitila on myös Venturo. Se on kai ollut uudesta lähtien siinä ja aiemmin se lienee ollut ihan vaan about tavanomainen ruokakauppa. Nykyään se on vaan aika lailla naamioitu niin, ettei sitä kovin helposti julkisivultaan Venturoksi tunnista, tästä sivukuvasta sen sijaan tunnistaa:
    https://www.google.fi/maps/@61.8094...4!1ssGJPUp2KtOyGvbZAAUR62Q!2e0!7i13312!8i6656
     
    isalmela tykkää tästä.
  14. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Kokonainen Futuro kylä
     
  15. bathory

    bathory Gearhead

    Onko tää nähtävillä jossain?
     

Kerro tästä muillekin!