Kiinanmiehen jäähdytin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja aamake, 24.4.2020.

  1. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

    Laitat flektit hieman kulmiin ristiin, tulppaat ylimääräiset lähdöt ja jos tuntuu tarpeelliselta niin vaihdat sen venttiilin ja autoon kiinni.
     
  2. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Menikö teillä noi Aliexpressistä tilatut tullin kautta?
     
  3. Isamu

    Isamu 3rd gear

    Lähdöissä on jo kierrekorkit O-renkailla, lähinnä vaan taivastelin. Flektit ei mahdu edes lomittain tuohon kennon päälle.
    Eiköhän nuo isot lähde myyntiin ja pykälää pienemmät tilaukseen ebaysta tai kiinakaupasta
     
  4. Isamu

    Isamu 3rd gear

    Mulla ei menny kun jäähy saapui EUn sisältä. Jos tilaa niin tsekkaa mistä tuote on tulossa jotta vois välttyä tulleilta.
     
  5. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Katos vaan, jos ei olisi puusilmä olis voinut huomata että voi valita lähtöpaikaksi Tsekit, sittenhän noi on todella halpoja!! Mitta käteen ja tilaamaan omiinkin projekteihin...
     
  6. aamake

    aamake 1st gear

    [​IMG] omaan sain tänään paikalleen, pikkusen kiinnikkeitten reikiä joutu surralla isommaksi ajamaan.rokkiautosta tilasin vielä letkut ja uuden säädettävän flektin ohjausreleen. Tuulitunnelin tein 3mm alumiinipellistä.
     
    Seevu, Aake-cc, Selli ja 1 muu tykkäävät tästä.
  7. Selli

    Selli Gearhead

    Oman tilasin Alin kaupasta. Piti tulla 2 x 10" flektein muttei tullut yhtään. Yksi viesti perään ja tuli 2pvän päästä. Itse syyläri tuli Saksasta vaikka toimitus oli ns.Kiinasta. Erittäin nopeasti tuli ja syylärin kiinnikeet oli 1gen F-bodyyn melkein kohillaan yhtä reikää joutui vähän sirraamaan.Nyt on muutama kesä ajeltu eikä ole ollut vuotoja eikä lämpöongelmia
    Niin ja hintalappu oli flektin kanssa 128€ kaikkinensa.
    [​IMG]
     
    Seevu, Gary Grand, aamake ja 1 muu tykkäävät tästä.
  8. ASaari

    ASaari 3rd gear

  9. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Näistäkään paljoa ymmärtämättä tein omaani pikku muutoksen liittyen sähköflektiin ja sen ohjaukseen. Mulla on partsista ostettu Griffin ja sen etupuolella Motonetin iso flekti. Taakse ei mahdu, koska pitkän puoleinen slantti täyttää sen puolen.

    Aiemmin ohjaus oli termostaattikytkimellä alavesiletkusta. On ja off. Käy aikansa ja sammuu. Kuuluu hyttiin asti. Laturi ottaa flektin startatessa sen verran voimaa, että tyhjäkäynti muuttuu pikkuisen.

    Muutin ohjauksen semmoiseksi, että alkaa jossakin 86 asteen tienoilla pikkuisen pyöriä ja 8-10 astetta myöhemmin käy täysillä.

    Nyt se flekti pyörii siellä ihan huomaamattomasti ja lämpömittari on vakaampi kuin ennen.

    Laadin tuolle aikanaan kesäolosuhteissa vähän jyrkemmän taulukon. Ehkä. Hyvä se on noinkin ja flektistä ei tosiaan käytetä kuin pientä osatehoa.
     
  10. ASaari

    ASaari 3rd gear

  11. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Läksin noista termostaattivehkeistä pois. Liian kulmikkaita. Uusi ohjaus on moottorinohjaukselta plus perässä modattu Aliexpressin dc-moottorin ohjain. ECUssa on taulukko, minkämoista pwm-modulaatiota sopii laittaa matkaan milläkin vedenlämmöllä PLUS semmoinen lisuke, että jos imusarjan alipaine on yli 95kPa, niin flektiltä sähköt pois. Saa sen viimeisenkin hevosvoiman äkkitilanteissa rataan!
     
    ASaari tykkää tästä.
  12. HT

    HT Gearhead

    Muutaman vuoden vanha syylärikeskustelu. Nostetaan...
    Hinnat on nouseet alissakin. Näyttäisi olevan n. 200€ kieppeillä hinnat tällä hetkellä. Alissa, Autoparts radiator storesta katsoin. 28.25*17*2.25 kokoinen. Kolmeriviseksi mainostavat.
    Flektit näyttää samoille kuin biltemassa, niitä ei tartte, mutta ilmankaan ei taida saada.
    Hinta kuullostaa silti houkuttavan edulliselle.
    Onko teillä pysynyt edelleen Alin syylärit ehjinä?
     
  13. Selli

    Selli Gearhead

    Omani on edelleen käytössä, eikä ole vuotoja/lämpöongelmia. Laitoin viimekesänä Spal 12" haynes ohjattuna ja kapiimissa vielä pakkokytkin. Hyvin on toiminut lämpimilläkin keleillä.
     
    HT tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!