Auto-ohjelmien käännöskukkaset

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja jänis2, 24.10.2020.

  1. karivanner1

    karivanner1 2nd gear

    "there were problems with cranksafts", akselien kanssa oli ongelmia.
     
  2. -VE-

    -VE- 2nd gear

    Overdrive oli jossain Wheeler Dealersin jaksossa yliohjaus.
     
  3. Ace66

    Ace66 3rd gear

    Just oli Autojen ensiavussa cylinderhead=sylinterinpää
     
  4. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    Parhaillaan katson kutoselta jotain jenkkien auto-ohjelmaa jonka nimi on suomennettu "kaarojen kaksintaisteluksi". Tässä jaksossa esitellään Kaliforniassa rakennettuja (tuunattuja) eri korimallien 911-porsseja. Ärsyttää kun joka kerta kun sanotaan "flat six", se pitää suomentaa "suora kuutonen". Ja se on aika monta kertaa jo sanottu. Oisko kannattanu suomentajan pikkusen nähdä vaivaa ja selvittää mitä se tarkoittaa.
     
  5. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    yliohjaus=overdrive on kitaroinnissa käytettävä efektilaite. Huolestuttavaksi asian tekee jos suomentaja ei erota edes sähkökitaraa autosta jossa ylivaihde. Yleensä kai se satukirjojen sama suomentaja kääntää tekniset ohjelmatkin ihan kustannussyistä. Suurin osa katsojista ei kuitenkaan ymmärrä onko se oikein vai väärin.
     
  6. maverick999

    maverick999 Gearhead

    Ainakin lentokoneissa ja vissiin moottoripyörissä puhutaan sylinterinpään lämmöistä, autoihin ei kyllä liittyne
     
  7. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    Top Gearin vanhassa jaksossa Alfa Romeon malleja mm. Julia ja Julietta.
     
  8. Buick225

    Buick225 Double Gearhead

    Itseä patittaa kun kaikenlainen autojen rakentelu on sitä vitun TUUNAAMISTA.
    Tuning tarkoitti joskus vanhoina hyvinä aikoina moottorien blueprinttaamista ja muuta tarkasti rakentamista. Milloin siitä tuli typerän näköisten kusilaiturämmäleiden liimaamista perus japsiin tai euroon ?
    Malinin Jappea (pro stock bike em ym)...vitutti jo 90 luvulla kun firman nimi oli Tuning world ja sitten vinolippispäät soitteli ja kyseli bemmiin korisarjaa.
    Ja kyllä mistä tahansa autojutusta löytyy surkeita käännöksiä koska halpafirmat ovat vallanneet markkinat,halvalla saa pääsääntöisesti paskaa.
     
    Marklin ja teddy99 tykkäävät tästä.
  9. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Paska saa vihannekset kukoistamaan. Siksi nämä ohjelmat kelpaakin hyvin keskivertokatsojalle.
     
    teddy99 tykkää tästä.
  10. Ford67

    Ford67 3rd gear

    Wheeler Dealersin -65 Barracuda Drag Racing-projektijakso 2/2 tuli tänään katsottua. Odotin miten kääntäjällä alan sanasto kääntyy kun esim. Powergliden sisuskaluja rakenneltiin uusiksi, mutta yllättävän järkevästi meni. Antin ajan parhaita jaksoja, jopa kaksi osaa uhrattu asialle. Vaikka pintapuoliseksi väkisin jäi sittenkin. Vähemän sitä turhaa höpötystä, enemmän tekniikkaa!
     
  11. arska54

    arska54 1st gear

    Just CAR SOS ohjelmassa suomennetaan kytkinkoppa vauhtipyöräksi ja vieläpä moneen kertaan :( Osaispa enkkua sen verran verran, et vois ottaa tekstityksen pois päältä :)
     
  12. jänis2

    jänis2 3rd gear

    Kattelin lomalla wheeler dealessejä. Piti ruveta kirjottamaan ylös noita kun oli koko ajan jotain outoa..

    manifold - jakoputki
    strut mount - liitäntä
    heavy (painava pyörän napa) - rankka
    water based cleaner - vettä
    2k uretan filler - uretaanivaahto
    four wheel steering - neliveto
    silicon hose - piiletku
    reverse clutch (automaattivaihteistossa) - palautuskytkin
     
  13. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    Silicon hose oliskin just piiletku. Mutku se on silicone hose. Lausutaan toki just samalla tavalla.
     
    jänis2 tykkää tästä.
  14. jänis2

    jänis2 3rd gear

    Mun typo
     
  15. skyhigh

    skyhigh Gearhead

    Ainakin lentokoneissa termi on varmaan peräisin siitä että perinteistä sylinterinkantta ei edes ole. Vaan sylinteri ja kansi ovat yhtä osaa. Ratkaisu on varmaan tehty luotettavuuden parantamiseksi, kannen tiiviste ei voi palaa, jos sitä ei edes ole.
     
  16. hantta

    hantta Double Gearhead

    Taitaa tune- up ja tuning olla kaksi eri asiaa, muuten ennen duunattiin autoja, nyt tuunataan ;)
     
  17. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Veikkaisin, että se sylinterinpään lämmön tarkkailu on vaan merkityksellisempää kuin sylinterin lämmön tarkkailu, ilmajäähdytetyssä koneessa. Palotapahtuma ja pakokanava lämmittää sylinterin päätä. Joissain leko-moottoreissa on sylinteri kierteellä kiinni kannessa, eli tiivistettä ei ole...
     
  18. Ford67

    Ford67 3rd gear

    Top Gearin uusinnassa Jeremy koetti päästä V8 Diesel Audin 90L tankilla 800 mailia, ja pääsikin(anteeksi jos jännityksen pilasin!). Mikä käännöksessä ärsytti, MPG oli käännetty km/L, eihän se ole mikään käytetty standardi missään. Ei päässä laskien taitu lennosta Jeremyn kommmentit: "nyt pitäisi päästä 14km/L kulutuksella, nyt 12km/L".

    MPG kävis, ja L/100km kävis molemmat, mutta ei näin!:(

    edit. MPG:n mieltää helposti nyrkkisäännöllä, "mopot" kulkee 30MPG, "autot" 20MPG ja TOSI autot 10MPG! Säädöissä tietenkin:p.
     
    Muokattu: 6.4.2021
  19. skyhigh

    skyhigh Gearhead

    Jep, lämpiäähän se eniten ja on vaurioherkempi myös siksi että siinä on jo valmiiksi reikiä. Meilläkin meni joskus 90-luvulla Cessnasta pytty, halkes pakoventtiilin ja tulpanreiän välistä kun oli korkeutta 600 metriä eli melko pian startista.
     
  20. maverick999

    maverick999 Gearhead

    Sitä (cht) käytetään kai lähinnä seossäädössä, kuten myös vaihtoehtoisesti pakokaasun lämpöä (egt). Sylinterin lämpöä ei näe mistään mittarista, joten cht myös antaa suuntaa pilotille mennäänkö liian kylmällä (pytty vaarassa haljeta).
     

Kerro tästä muillekin!