Netistä löytyneitä vanhoja suomalaisia autovalokuvia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Pande_K, 31.5.2019.

  1. tapsah

    tapsah 2nd gear

    Tuulilasikansataisteli-lehden kuvissa "GT" on mainittu 63mutta maski on 64.
     
  2. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    "Sisareni Pirjo ja minä menimme myymään kotitalomme Somerolta. Päätin käyttää oman puoliskoni rahoista järkevällä tavalla. Ensi töikseni vaihtaisin vanhan käppänäni, Austin A-40, uuteen. Ostin itselleni Dodge Dart GT:n vuosimallia 1963. Se oli upean näköinen sinivihreä amerikanrauta."

    M.A.Numminen: Kaukana väijyy ystäviä - Muistelmat I
    sivu 68 jonka kohdalla ollaan menossa juuri vuodessa 1967.

    Vaikka Numminen autojensa mallit muistaa vähän sinnepäin niin en muuten hänen sanomisiaan menisi epäilemään. Hän ei ole koskaan ollut sellainen henkilö jolla olisi ollut tarvetta rehennellä tai parannella tekemisiään. :odsmile: Mahtava hahmo on Numminen.
     
    Ronkeli tykkää tästä.
  3. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Kuin myös Badding. Onko se laskuhumalassa tossa vai ottaako sitä pannuun kun Nummisella on bööna mutta hänellä ilmeisimmin ei?
     
  4. Scuderia Gungko

    Scuderia Gungko 3rd gear

    Nummisen mahtavuuden allekirjoitan täysin, olkoonkin että tuotantoon perehtyminen tuppaa toisinaan aiheuttamaan tykyttävää päänsärkyä kun niistä iltamista ei ikinä pääse nukkumaan ennen kukonlaulua ja onpa joskus munatkin meinanneet jäädä vetoketjun väliin.

    Tulkoon lisätyksi, että kaikenlaisia historiallisia väittämiä on syytä pyrkiä tarkastelemaan objektiivisesti ilman tunnevaikutusta, varsinkaan kun väitteiden alkuperä ei aina ole tiedossa. Toistaiseksihan ei ole myöskään tiedossa milloin Autorekisteriluettelon tietokanta on tarkalleen ajettu kirjaksi ja alkaakin näyttää aivan mahdolliselta, ellei em. näytön valossa peräti todennäköiseltä, että Dartti on ostettu joko ennen 12/66 alkanutta varusmiespalvelusta tai sen aikana.

    Aina ei kertojan profiloiminenkaan johda oikeille jäljille. Illu Juutilaisen kiistellyn Lightning-pudotuksen yhteydessä on toisinaan arvioitu että kai lentäjä-ässä nyt lentokoneet tunsi, mutta muistelmissaan Illu kertoo itse, että hänellä ei ollut aavistustakaan mikä se alasammuttu kone oli ja tunnistuksen tekikin kuvauksen perusteella yksikön päällikkö.
     
  5. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    Kirjan mukaan varusmiespalveluksen aikana. Se käy kirjasta kyllä ilmi, mutta en pidemmälti ruvennut lainaamaan. En ole vielä kirjaa varsinaisesti lukenut, se on tuossa lukemista odottavien pinossa.
     
  6. SK-

    SK- 2nd gear

    [​IMG]
     
    Pande_K tykkää tästä.
  7. impala67

    impala67 Double Gearhead

    taitaa olla cheevy II:nen kuvan keskellä, ja mosseko tuossa kadunvarressa löyhkää?
     
  8. spinout

    spinout Gearhead

    [​IMG]
    Ford Oy Suomessa 30 vuotta, juhlanäyttely Messuhallissa

    Museovirasto
    fyysinen kuvaus: pysty sisällön kuvaus: Punainen Thunderbird värillinen

    [​IMG]
    Ford Oy Suomessa 30 vuotta, juhlanäyttely Messuhallissa

    Museovirasto
    N
     
    12345678910, isalmela, esmi ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  9. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    ^ Samat kuvat postasin kertaalleen tämän ketjun sivulle 15 mutta sen verran upeat värikuvat että niitä katsoo useammankin kerran. :) Edelleen olisi kiva tietää että oliko Tbird Suomessa vain tätä näyttelyä varten.
     
  10. Scuderia Gungko

    Scuderia Gungko 3rd gear

    tinareki, Pande_K ja Ronkeli tykkäävät tästä.
  11. Car nut

    Car nut 1st gear

    Risteyksen toisella puolella '67 Camaro.
     
    impala67 tykkää tästä.
  12. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    Mutta koskas näit liikkeen joka mainostaa SIIRTOMAATAVARAA - KOLONIALVAROR. Eikä taustan kaasukelloakaan enää voi nähdä, sillä se purettiin vuonna 1967.
     
    isalmela tykkää tästä.
  13. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Tuo onkin mielenkiintoinen tapaus. Liekö naapurilla ollut joku FW 189 sotasaaliina käytössä?
    https://en.wikipedia.org/wiki/Focke-Wulf_Fw_189_Uhu
     
  14. 1320

    1320 Gearhead

    Museoviraston kuvista löytyy lisää mielenkiintoisia kuvia:

    Stadissa Unioninkatu 13 kohdalla olleen Esson bensamittarilla kuvatut uusi Chrysler ja Cadillac elokuussa 1948. Huoltis oli ollut ensin Bensiini-osakeyhtiö Standardin nimissä, mutta muuttui sitten Essoksi.
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    esmi ja Ronkeli tykkäävät tästä.
  15. Scuderia Gungko

    Scuderia Gungko 3rd gear

    Siltä vaikuttaa. Muistaakseni juttu meni niin, että erittäin kirkkassa lentosäässä Juutilainen yhytti Seiskarin seutuvilla kaksi punatähdin koristeltua outoa konetta matkalla koilliseen, saattajinaan Polikarpoveja. Illun mukaan valtava määrä ikkunoita särkyi tulituksessa, ennen kuin kone syöksyi Suomenlahteen.
     
  16. tapsah

    tapsah 2nd gear

    Ford Oy Suomessa 30 vuotta, juhlanäyttely Messuhallissa



    [​IMG]
    Ford Oy Suomessa 30 vuotta, juhlanäyttely Messuhallissa

    Museovirasto
    N[/QUOTE]
    saman näkönen FK/myöhemminTaunus Transit on tsätti-autossa kaupan pikkasen eri teksteillä, olikohan noita piiri-myyjillä enemmänkin vai onko toi tsätti-auton tapaus taitelijan vapautta?
     
  17. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    Kaikki selviää... eiköhän tämä ole uusimman Mobilistin 8/2020 kansikuvan ja pääjutun auto. Mercedes-Benz 290 Cabriolet A 1936.

    Nikolai Marschanin 1939 ostama auto oli 50-luvulla Vehon myyntipäällikkö Bjarne Rehnillä arkiautona. KLB:n omakohtaisia muistoja käsittävässä osuudessa on Pauli Söderholmin Fredrinkadulla vuonna 1955 ottama kuva jossa auto näyttää juuri samalta kuin ylläolevassa Arvi Sandmanin kuvassa. Kuvatekstistä: Bjarne Rehnin avovaunu oli tuttu näky Autotalon kulmille pysäköitynä.

    Hieno historia, hienoa että auto säilyi ja hienoa että nykyomistaja on tämänkin auton kunnostuttanut upeaan kuntoon.
     
  18. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Tuollahan se kirja on hyllyssä, mutta valitettavasti vuoden -56 painoksessa ei ole hakutoimintoja. Voisi kyllä lukea uudelleen, sillä teksti on varsin viihdyttävää, niinkuin herran ulosanti haastatteluissakin. Edellisestä lukukerrasta en muista kovin hyvin muuta, kuin tapauksen, jossa ilmavalvontalotat oli puun latvassa helteen takia vähentäneet vaatetusta alle minimin. Oli kait toisenkin kerran pitänyt käydä vilkaisemassa. Ja saksalaisia oli kiusattu asevelivaiheessa vetämällä yllättäen auringosta muodostelman läpi sekasortoa ja sydämentykytyksiä aiheuttaen.
     
  19. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    Kimi-oz tykkää tästä.
  20. Larry

    Larry Double Gearhead

    ^Hieno setti kertynyt noita maskimerkkejä.
     

Kerro tästä muillekin!