Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

  1. Imusihti

    Imusihti 3rd gear

    Oman arvioni perusteella maailma ei pelastu, vaikka litrahinta olisi 3€.

    Mölinä lisääntyy, liikkuminen vähenee ja tuotteiden sekä palveluiden kysyntä laskee mutta hinnat nousevat. Jokainen hinnanosto on pois ostovoimasta ja kulutuksesta.
    Tuo raha ei hyödytä millään lailla kotimaista taloutta, pitäisi suitsia valtion menopuolta eikä maksimoida tulopuolta. Tyypilinen sosialistinen dilemma, ei voi jakaa rahaa jos ei nosta veroja.

    IS
     
    dart -66, Inlinee ja Zejk1 tykkäävät tästä.
  2. hmr66

    hmr66 Gearhead

    always bb tykkää tästä.
  3. pantera

    pantera Double Gearhead

    Ei pelastu, eikä talous toimi välttämättä vaikka bensan hinta olis 2c litralta niin kuin se venezuelassa on.
    Tosiasia on se että polttoaineet ja liikkumiseen käytetty osuus tuloista on vuosi vuodelta pienentynyt ja asumisen kulut kasvanut.
    Esm kun aloitin työelämän sai tuntipalkalla 2,5l bensaa
    Nykyään työelämää aloitteleville maksetaan niin että tuntipalkalla saa n 6l bensaa.
     
  4. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    Se oli kyllä aika erikoista että nuorena kollina sillä kulutuksella ja bensan hinnalla ei ollut mitään väliä, ajettiin vaan niin perkeleesti.
    Aikuisempana tulee ajettua vähemmän vaikka olis suhteessa paremmin varaakin, kulutusta tulee tarkkailtua ja monelta pääsee itku kun vähänkin bensan hinta nousee.

    Ai niin, vaikuttikohan tuohon huolettomaan nuorena rälläämiseen vähän sekin, että eka työpaikka oli huoltiksella, ja siihen aikaan palveluaseman kyseessä ollen, ei mittareilta mennyt tietoa kassalle ja maan alla olevista säiliöistä mitattiin tavaran määrä pitkällä rimalla. Ihan pienet hävikit ei näkyny missään...:D
     
    JYR, pantera, Slant Sickness ja 1 muu tykkäävät tästä.
  5. Weijari

    Weijari Gearhead

    Eipä siihen, että ylipäänsä on liikakansoitusta paljoa bensan hinnan nosto auta. Varsinkin kun se fakta on edelleen se, että jalostusmäärän määrää lentobensa ja autobensa on pakollista ylijäämää. Niin ikään kansantaloudellinen fakta on se, että jos bensaa on jalostettuna jossain, niin joku sen myös polttaa. Onko ne sitten Suomalaiset vähäpäästöisissä autoissaan vai vaikka Venezuelalaiset sähköksi generaattoreissaan.

    Hölmöä bensan hinnan nostossa on sekin, että se osuu huonosti niihin, joilla on vaihtoehtoja käytössään. Esim itse ajan n 15k vuodessa ja asun Helsingin esikaupungissa. Duuniin pääsis junalla ja julksillakin, mutta ajallisesti jäisi yli 1h aikaa / päivä vähemmän perheelle ja omaan käyttöön.

    Bensan hintaa saisi nostaa aika reippaasti, että tinkistin tuon tunnin matkustukseen.
    Jos vaikka käyttäisin tuossa tunnissa 8 l Bensaa ja korotus on 50c litralta, on tunnin hinta 4 euroa. Arvaatte varmaan ettei tule kauppoja.

    Hesingissä tuossa on se suurin julkisen liikenteen käytön rajoittava tekijä. Kun asuntopolitiikka on jatkuvasti epäonnistunutta ja muualla loppuu työt epäonnistuneen aluepolitiikan vuoksi, on kämppien hinnat sellaisia, että työn perässä kaupungin sisällä ei edes pysty muuttamaan. Lisäksi on aika epätodennäköistä näillä työsuhdepituuksilla, että kannattaakaan. Esim. Muksuille 3-4 vuoden välein muuttaminen on haitallista kaveri- yms suhteiden kannalta.
     
    dart -66 ja Stang_81 tykkäävät tästä.
  6. Jori85

    Jori85 2nd gear

    Nyt on ainakin niin helevetin kylmä että uskoni horjuu melko vahvasti "ilmastohurmoksen" edessä...
     
  7. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Ilmastonmuutoksen aiheuttama säätilojen ääri-ilmiö tämä vain on..
     
    Gary Grand tykkää tästä.
  8. Zejk1

    Zejk1 3rd gear

    Koskahan täällä härmässä nähdään tilanne että jollain menee lopullisesti hermot päättäjien perseilyyn ja laittaa jonkun kylmäksi ? Luulenpa että sekin vielä nähdään....
     
  9. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Ilmasto on aina muuttunu maapallon historiassa ja tämä nykyinen vouhutus on hyvin nopeasti todistettu kusetukseksi.
    Tiedemihet on aika fiksuja kun porataan jäähän syvää reikää niin sieltä nähdään menneisyyteen ja historian kirjat myös sanovat et Grölanti on vihreä manner 1000 vuonna ja siellä viikinkit viljeli maata onnessaan, kunnes paikka alkoi mennä jäähän ja lähtivät pois sieltä 1400 vuonna.
    Ja kas kummaa tämä sama lämpöpiikki löytyy tiedemiesten porauksesta 1000 vuoden kohdalla, nyt jos katsotaan lämpötila muutoksia 10,000 vuoden ajalta niin huomataan et ollaan oltu ihmeen pitkään kylmässä jaksossa, aivan kuin lämpötila olisi luonnollisesti halunnut lähteä nousuun mutta ei ole siinä onnistunut.
    Tiedemisten faktaa on myös se jos tulee iso tulivuoren purkaus niin ilmakehään menevä paska estää auringon lämpövaikutuksen, tota kuvan lämpökäyrää kun kattoo niin ennemmin ihminen on hidastanut luonnollista ilmaston lämpenemistä saastuttamisellaan, mutta luonto se haluu vaan lämpöä nostaa kun niin on aina ollut maapallon koko historian aikana.

    https://pbs.twimg.com/media/DxikZRvWsAAbYl3.jpg
     
  10. Imusihti

    Imusihti 3rd gear

    Venezuelan suurin onnettomuus oli sosialistiseen suunnitelmatalouteen ajautuminen.
    Tolkuton korruptio ja valtion omaisuuden myynti tai varastaminen on johtanut valuutan arvon laskuun ja ostovoiman katoamiseen.

    Kun siirrytään vaihdantatalouteen, mustaan pörsiin ja hamstraamiseen on valtion tie kuljettu loppuun. Venezuelan tapauksessa polttoaineen hinnalla ei ole väliä koska kyseessä on öljyvaltio. Mitä iloa on halvasta polttoaineesta jota ei voi vaihtaa ruokaan. Ei ole mukava ajella ympäriinsä täydellä tankilla ja tyhjällä vatsalla.

    Suomessa polttoaineen hinta (siitä kannettu ennätysvero) siirtyy palveluiden ja tuotteiden hintaan ja pienentää ostovoimaa. Kallis asuminen, korkea verotus ja kalliit elinkustannukset tulevat koitumaan myös Suomen kohtaloksi. Valtiolla on monta rahareikää ja lisää tulee. Verotulot puolestaan tulevat pienenemään ja velanotto kasvamaan - siitä kiitos ennätyksellisen epäpätevälle kepparihallitukselle!

    Kurjuus lisää sosialismia ja sosialismi kurjuutta. Näin se on aina ollut ja on aina oleva, amen!

    IS
     
    linc., dart -66 ja Zejk1 tykkäävät tästä.
  11. Jori85

    Jori85 2nd gear

    Uskoo ken haluaa....
     
    Gary Grand tykkää tästä.
  12. pantera

    pantera Double Gearhead

    Kyllä sillä on, se kun on resurssi ihan samalla lailla kuin puu on meille tai öljy norjalle. Resurssien hinta kannustaa tai ei kannusta niiden tehokkaaseen käyttöön.
    Jos öljyllä ei ole markkinoiden määrittelemää hintaa ,niin öljyvuodon tukkiminen on kalliimpaa kuin se että vuodon annetaan jatkua, kuten neukkulassa nähtiin.
     
    JYR ja Gary Grand tykkäävät tästä.
  13. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Venezuelassa vuodot ei varsinaisesti ole ongelma, vaan se, ettei öljyä saada maasta ylös ja ulos, koska infra on laiminlyöty. Näin tehtiin, kun Chavez ja Maduro on keskittyneet jakamaan vietävän öljyn kavereilleen ja samalla täyttelemään omia ja kavereiden taskuja. Öljyähän siellä olisi vaikka kuinka, ihan vietäväksi asti.
     
    Imusihti tykkää tästä.
  14. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Mitä kalliimpaa on liikkua perinteisillä, sitä kalliimpaa tulee sähköllä liikkumisesta.

    No, joskus on käytävä pohjalla, että saa jalkojen alle jotain mistä ponnistaa ylös.
     
    Gary Grand tykkää tästä.
  15. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Olikos se jopa semmosella tolalla tällä hetkellä että Venezuelassa ei muistaaksein ole yhtään toimivaa jalostamoakaan enään? Raakaöljyllä kun ei autot käy eikä lentskarit lennä.
     
  16. mcmies

    mcmies Gearhead

    Sipilähän sai just kuokkaansa.
     
  17. Inlinee

    Inlinee Gearhead

  18. mcmies

    mcmies Gearhead

    Mitähän se tuo Mikkonen mahtaa tarkoittaa? En pysynyt oikein kärryillä ministerin ajatuksenjuoksusta.
     
  19. -tl-

    -tl- Gearhead

  20. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    "– Koska tiedämme, että sähköauto maksaa kustannukset takaisin parissa vuodessa, Mikkonen sanoo."

    Jaa-a, täytyy myöntää että minä en ainakaan tiedä.
     
    Sarkar, Imusihti, Gary Grand ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!