Nettiautosta bongattua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rüsselsheim, 28.4.2006.

  1. Peeaa

    Peeaa Gearhead

    Vai oliko niin, että siinä on valmistajakohtaisia eroja? Mulla olis hämärä muistikuva ettei esim GM-autojen VIN kerro konetta...
     
  2. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Muistikuvassasi on hämäryyttä. Kyllä 60 luvun full-size letukassa näkee vin numerosta onko L6 vai V8 mallisarjaa. Ja huom. sen näkee vain vin numerosta; korin trim tagissa on (aina) v8 numerot.
     
  3. tapsah

    tapsah 2nd gear

    mustangeistahan tuossa haastettiin, pätee muhinkin ainakin 60-luvun usa first on race day malleihin.. muista merkkilöistä en niin tiijä..fix or repair daily..Mostly Old Parts And Rust...hearthbreak of america..
     
  4. koivuhalko3

    koivuhalko3 3rd gear

    70 luvun alun Mopareissa ja Ford tuotteissa löytyy moottorit ja monikokurkkuinen kaasutin on vin numerosarjasta. Gm tuotteista ei.
     
    three hundred tykkää tästä.
  5. tapsah

    tapsah 2nd gear

    eikö kumminkin löydy se että oliko matkalaukulla vai v-8, vaatii tietty tulkitsemisen osaamista..ei vinistä mutta muista lätkistä..
     
  6. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Gm tuotteessa näkee vin numerosta onko kasilla vai kuutosella, esim 63 2dht Impala: 31847... on V8 ja 31747... on L6. Korissa/rungossa olevista lätkistä EI NÄE, että mikä V8 se on ( minkä kokoinen ja tehoinen). Ne tiedot on meistetty lohkon dekkitasoon ( mistä sitten koneistamo ne höylää pois epähuomiossa, ja samalla muuttui se hi-perf lohko tavalliseksi....).
    Tässä on yksi syy miksi esim jotain 70 454 SS Chevelleä tehdään klooneja, oikeasti et voi muusta nähdä kuin auton alkuperäisistä dokumenteista sen aitouden.
     
  7. tapsah

    tapsah 2nd gear

    onhan nuita muitakin jutskia mistä voi piätellä org. moottorin esim bensalinja; koko ja miten se kulkee ja minne, kaikkea voi tietty muutella..monesta 348sta on tullut 409 liityven juurikin stanssiin lohkossa, ei toki täällä sarvikuonojen maassa..kai...
     
  8. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    348 vs 409 öljytikku on eri puolella ;)
     
    cdv70 tykkää tästä.
  9. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    En muista, Korialla teki tarkastuksia.
     
  10. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    'Kuulostaa samanlaiselle tyypille...
     
    Seevu tykkää tästä.
  11. JJ

    JJ Gearhead

    Kouvolassa tarkastuksia kai tehnyt kun Kaunonen ja Vartiala.
     
  12. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    speedy, Lemmu ja malvasto tykkäävät tästä.
  13. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    isalmela tykkää tästä.
  14. Fuselage

    Fuselage Gearhead

  15. isalmela

    isalmela Gearhead

    Tuo viimeinen lause taitaa säikäyttää osan ostajaehdokkaista: ",jos haet näyttelyautoa jatka seuraavaan ilmoitukseen". Rehellinen on tietysti hyvä olla, mutta voisihan sitä vähän avata mitä tuo käytännössä tarkoittaa :)
     
  16. f34

    f34 Double Gearhead

    Kävin katsomassa, ei seuraavankaan ilmoituksen auto ollut näyttelytasoinen.
    Harhaanjohtava ilmoitus...
     
    Muokattu: 22.3.2021
    Roberto, pptalo, Lemmu ja 1 muu tykkäävät tästä.
  17. Charger´69

    Charger´69 Double Gearhead

    No en tiedä, aika harva nyt tolla rahalla näyttelyautoa odottaakaan kun pyynti 6500€. Tuohan tarkoittaa sitä että autossa on kulumaa ja virheitä, aika yleisesti käytetty kommentti ja toivottavasti ei tuon hintasessa aiheuta sen kummemmin kenenkään säikkymistä.
     
    Peeaa tykkää tästä.
  18. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Ostajilla on erilaisia ennakko odotuksia tuotteesta sen perusteella mitä ilmoituksessa sanotaan tai puhelimessa puhutaan. Tutulla oli vanha corolla myytävänä. Oikein ruma, epäsiisti ja ruosteinen mutta just katastettu kaks viikkoa sitten eli vuosi ajoaikaa. Vielä uudella akulla joka oli 59€ ja kaikki tämä kunto ym. tuli jankattua moneen kertaan puhelimessa. Sukulainen tuli 120km päästä tsadista kattomaan kahden kaverinsa kanssa jonkun naisen puolesta joka ei kuulemma päässyt paikalle. 1,5 tuntia pyörivät ja ihmettelivät ja sanoivat sitten ettei auto käy. 100 euroa olis ollu hinta kaksin renkain. Kaveri halus myydä kun tuli ero ja tää corollan paska olis tullu sen työmatka autoksi ja sille jäi se parempikin auto kun eukko ei saanut mitään lähtiessään. Hävetti sanoa oikein myyjälle ettei auto käyny kun yks oli kerta sukuakin niistä ämpyilijöistä. Tosin emme ole sen kanssa oikein ikinä pitäneet yhteyttä. Kummelin corolla osto sketsi oli tehty ennen tätä tapahtumaa.
     
    isalmela tykkää tästä.
  19. tapsah

    tapsah 2nd gear

    Niin, kyllähän myynti ilmoituksissa pitäisi luetella kaikki ne kohdat jotka eivät ole uutta vastaavassa kunnossa, varsinkin muutaman tonnin laitteen kyseessä ollessa jotta vältyttäisiin ajan haaskaajan eli renkaanpotkijan mielenpahoitukselta. Kuvat tulisi myös olla kaikista kohdista jotka poikkeavat uutta vastaavasta, mielummin kahden todistajan kanssa.
     
    Peeaa tykkää tästä.
  20. tapsah

    tapsah 2nd gear

    Yllättävän moni kyllä odottaa ja pettyy ja sitten tulee se paha miekku..
     

Kerro tästä muillekin!