"Nippuromutuspalkkio" petoksen uhreja?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Woodpecker, 13.3.2021.

  1. Woodpecker

    Woodpecker 2nd gear

    Onko muita kohtalotovereita jotka ovat toimineet lain kirjaimen ja virkamiesten ohjeen mukaan romuttaen vaadittavat ehdot täyttäen useamman ajoneuvon ja hakeneet annetun ohjeistuksen mukaan laissa määrättyä romutuspalkkiota

    Itse olen vallitsevan lain vallitessa, trafin antaman ohjeistuksen puitteissa hakenut KOHTUULLISTA romutuspalkkiota luopuessani arvokkaasta autokokoelmastani

    Yksin olen kyvytön taistelemaan tuulimyllyä vastaan mutta jos jollain keinoa tavoitamme 150 kohtalotoveria niin meillä on suuri joukkovoima taistella demokraattisen oikeusvaltion puolesta
     
    Peeaa tykkää tästä.
  2. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Eikös näistä ole tullut päätös et joku päivä tammikuun lopussa mihin mennessä on romuttanut useamman auton voi käyttää edun samaan autoon.
    Eli hyväksyivät ns nipputtamisen.
     
  3. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Muutenkin vähän ihme juttu tämä. Halusivat vanhoja autoja pois liikenteestä korvattavaksi uudemmilla. Sitten kun jotkut pistää pois useamman vanhan YHTÄ uutta vastaan, on se kuitenkin huono juttu.:p
     
  4. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Tokkopa ne ajatteli antaa ne romunkeräysmiljoonat vain muutaman iloksi. Hyväsydämiset ministerimme eivät osanneet kuvitella, miten likaisilla mielikuvituksilla varustettuja romutarhojen pitäjiä maamme päällään kantaa. Tai vaihtoehtoisesti meni vaan vähän pieleen tuonkin säätäminen, koska ne ei vaan osanneet asiaa.

    Edellisellä kerralla sillä romutuslipulla sai hyvityksen ihan normaalista autosta. Eli ainakin periaatteessa joku muukin kuin meidän ruokakunta on vaihtanut "käytössään" olleen Nissan diesel henkilöauton uuteen pikkuriikkiseen bensa-Seattiin. Oli siinäkin ihan tarpeeksi askaretta. Piti se romu ottaa nimiin rekisteröimällä, vakuuttaa hetkeksi ja taisi siitä tulla verolippukin minimisummalla. Ja sitten se dieseli piti vielä viedä lavetilla keräilypisteeseen. Että ei se ilman tullut silloinkaan... autokauppias antoi vielä tonnin omistaan kuultuaan hyvän tarinamme.
     
    Catiska ja isalmela tykkäävät tästä.
  5. Lohis

    Lohis 3rd gear

    Ei kait sieltä kukaan ole rahaa saanut. Itse laitoin yhden auton paaliin ja ostin sähköpyörän. Romutuspalkkiohakemuksen tein 5.1 eikä vielä ole kuulunut mitään Trafin suunnalta. Toivottavasti ei mene yhtä kauan kuin muutosluvan kanssa aikoinaan, sen käsittely kesti 4 vuotta ja yhdeksän kuukautta:).

    Lohis
     
    1purehell tykkää tästä.
  6. Cocco Bill

    Cocco Bill Gearhead

    kovin epämääräinen alunalkujaankin koko romtuspalkkio ja kaikki varmaan aikuisten oikeasti ymmärsi tarkoituksen että 1 auto per romutus ja sillä idealla edistää 1 uuden auton ostamista eikä romuttaa 50 ja ostaa 1.
    Ymmärrämme että 50 auton romuttaja ei ole ihan ns normaalitapaus autoilija vaan joku muu jossa tarkoitusperät toiset.
    Kas kun nämä 50(tai mikä muu isompi määrä ) eivät taatusti ole liikenteessä olevia autoja ja pois teiltämme tässä hallituksen kauniissa kukkaisunelmassa uudistaa autokantamme näin(kin).
    Minulle yhdetekevää vaikka joku hamstraisi 500 ,jos vaan tilaa ja intoa, vaihtaakseen niillä uuden alleen, mutta vaikka se ei selkokielisesti alunperin ilmeisesti ollutkaan että idea taatusti tämä ja tässä myös autojen maahantuojat varmaan mukana jotenkin vaikkakin käytännössä muutaman satskun arvoisen vanhan auton omistaja ei taatusti kovin usein romutuspalkkionsa kera marssinut uutta autoa ostamaan...välirahaa joutui siltä kaivaa paljon osti mitä osti.
    Koska tiedämme valtion nimeltään Suomi ja pahin mahdollinen eli autoasiat ,niin lycka till ja kunnon juristi niin oisko mahdollisuus kuuluisat "fifty sixty".
     
    Muokattu: 14.3.2021
  7. MRKM

    MRKM Gearhead

    Petoksen uhri??? Mistä tämä virkamiesohje löytyy joka lupaa pistää useita autoja paaliin ja "ilmaista" uutta autoo tilalle? Minulla on mennyt täysin ohi tämä ohje? Romutettavasta autosta tuolla trafin sivulla kirjoitellaan, ei useista autoista?

    Itellänikin on tuo vanhempi käyttöauto lähdössä paaliin ja sähköpyörää aattelin tilalle.
     
  8. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Sepä se kun siinä alkuperäisessä ohjeessa ei mainittu että vain yksi romutuspalkkio yhtä uutta autoa kohden.
    Sit jotkut ovat trafista kysyneet et voiko useampaa romutuspalkkiota käyttää samaan autoon ja siellä on sanottu kyllä.
    Vasta sit kun tuli ensimmäisiä isoja niputus hakemuksia alettiin miettiä asiaa.
     
    Gary Grand, J.J, 1purehell ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  9. tapsah

    tapsah 2nd gear

    mielestäni arvokkaita autoja ei tulisi viedä romutukseen vaan ennemmin myydä ne että sais rahaa niistä.
    voisikohan niita arvokkaita autoja pyytää vielä takaisin vai onkohan ne jo rutattu?
     
  10. Itse en hakenut romutuspalkkiota kun romut on mukavampia ajossa ja sähköpyörääkään en tarvi kun fatbikellä jaksaa vielä pöyräillä asioille. Tekee hyvää puolilihavalle semi seniorille ajella vähän pyörällä ilman avustuksia.

    Oisko ollut Vilanderin Ari Rovaniemeltä kun aikoinaan sanoi mulle että "se voittaa kenellä on eniten romukiloja lopussa". Ja minä uskon Lapinmiestä, miksi en uskoisi.
     
    Gary Grand tykkää tästä.
  11. Hai

    Hai Double Gearhead

    Se on selvä, että lain laatimisessa on tapahtunut virhe tai sitten valtiovallan puolella on mieli muuttunut.
    Alkuperäisessä muodossa ei ole selvää, onko kyseessä ns. 1kpl/asiakas tyyppinen tarjous.
    Toisaalta nippuromutuksilla saadaan kerättyä paljon romua, mutta onko se ollut lain laatijan tarkoitus? Vai olikohan tarkoitus kaapia niitä käyttöiän loppupäässä (vielä ajossa olevia) pois liikenteestä?
    Nippuromuttajien laaneilla vuosikymmeniä maanneet autot eivät ole saastuttaneet enää aikoihin.

    Mikä oli tarkoitus? En ole vielä nähnyt ulostuloa tästä.

    Edellisellä kerralla kun palkittiin romutuksesta oli kriteerit tiukemmat. Ei kelvannu laanilliset romuautoja.

    Niin tai näin, en tykkää takautuvasti velvoittavasta lainsäädännöstä ja sanansa saa pitää valtiokin.

    En ole romuttanut koskaan autoa palkkiolla, romuni ovat liian arvokkaita noihin pikkurahoihin.
     
    Gary Grand, jorkkeri72, viikinki75 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  12. multsi

    multsi 2nd gear

    Mitä vehkeitä tuo ns arvokas kokoelma sisälsi? En tosin ole ihan varma haluanko kuulla..

    Mielestäni tässä asiassa on kaikki ainekset valittaa hallinto-oikeuteen vedoten viranomaisen luottamuksensuojaan. Jos traficom sanoo, että voi käyttää useampaan autoon, niin kansalaisella on oikeus luottaa tähän. Eiköhän tämän asian sinne joku viekin. Se luottamuksensuoja ei ole mitään sanahelinää, vaan ihan hallintolakiin kirjattu periaate.

    Toissijaisesti sitten samalla verukkeella vaatii korvausta niistä romutetuista autoista, ellei seteleitä sallita käytettäväksi useampia. Vähintään korvauksen tulee olla romuraudan kilohinta ja esimerkiksi katithan ovat osassa autoja melko arvokkaita, joten valitukseen vaan perustelemaan jokaista autoa erikseen ja paljonko niistä on saatava. Tosin tätä korvausta pitää ensin varmaan hakea suoraan traficomilta ja jos se ei miellytä, niin sitten hallinto-oikeudesta.
     
    Muokattu: 16.3.2021
    Peeaa tykkää tästä.
  13. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Kysehän on osaamattomuuden ja kokemattomuuden yhdistelmästä. Ihan tavallisen kaupan alennuskupongin reunassa lukee, jotta ei voi yhdistää muihin tarjouksiin. Edellisellä kerralla oli rajoitus, että vain yksi romu/ uuden auton osto. Nyt unohtui ja sen se maksaa. Plus jurismikulut. Harjoittelukuluja...
     
    Roberto tykkää tästä.
  14. Woodpecker

    Woodpecker 2nd gear

    On mielestäni väärin että Trafi pyytää anteeksi lain tulkinta virhettä.
    Mikäli virhe olisi ollut trafin ja lakia olisi tulkittu virheellisesti niin laissa ei olisi ollut mitään vikaa eikä sitä olisi ollut tarvetta muutta

    Nyt kun lakia on muutettu niin se kertoo siitä että useamman romutuspalkkion käyttö yhden uuden auton hankintaan on ollut mahdollista ennen lakimuutosta


    ...Vaan ihan sokeasti en ole itsekkään luottanut Suomen virkamies koneistoon
    Punnitsin useampaan kertaan että mihin hintaan luovun omasta autokokoelmastani ja mitä saan tilalle ja mihin hintaan/vaivaan.
    Tulin kuitenkin siihen tulokseen että vaikka sen hetkisen kokoelman markkina-arvo ylittää romutuspalkkiona luvatun summan niin minun on helpompi romuttaa autokokoelma ja käyttää hyöty uuden auton hankintaan huomioiden tämänhetkisen elämäntilanteen

    Kokoelmani laajuudesta, arvosta tai merkeistä/malleista en anna tietoja julkisuuteen
    En halua herättää enempää närää muille kuin itselleni. Ottaa jo aivan tarpeeksi aivoon ja maksaan tämä sekoilu.
     
  15. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Ihan normaali viranomaisen käsittelyaika.... Olet sentään saanut päätöksen. Mulla on valitus autoveropäätöksestä vuodelta 2004 edelleen käsittelyssä. Tosin en ole enää muutamaan vuoteen enää jaksanut tivata mikä sen tilanne on. Todennäköisesti vastaisivat, ettei enää kuulu heille, kun asia on jo vanhentunut. :wc:
    Kyseessä oleva autokin on jo ajettu ajat sitten loppuun....
     
  16. daavid-son

    daavid-son Gearhead

    Tossa on Sheikki Laaksolta aika hyvä video aiheesta. Nämä omasta aihealueesta mitään ymmärtämättömäty ministerit saa paljon tuhoa aikaan. Ensin Berner ja nyt vielä urpompi Harakka soheltamassa.


    Minullakin on yksi paska Volkkari pihalla mitä ei enää kannata yrittää katsastaa. Sähköpyörän hankintaan sitä meinasin romuttaa. Vuosi omistuksesta tulee täyteen lokakuussa. Tässähän tulee vielä käymään niin ettei siitäkään tule saamaan penninlatia. Olis lähtenyt jo kuukausi sitten paaliin, mutta nyt kaunistaa pihaa lokakuuhun asti.
     
    Peeaa tykkää tästä.
  17. jorkkeri72

    jorkkeri72 Gearhead

    joopajoo,ei ihme ettei enää mannet huoli koko autoo,vaan katit ja akut kelpaa:D
     
  18. Woodpecker

    Woodpecker 2nd gear

    Tänään löin kaupat lukkoon uudesta kaasu-bensa hybridistä. Löysässä hirressä roikuttu tammikuusta asti.
    -Kuitenkin, kauppasopimus on tehty 19.1.2021 ja nimet papereissa. Autoliike hakee valtakirjalla romutuspalkkiota yhdestä autosta = 2000€. Tämä summa siis suoraan liikkeeseen
    -Itselle jäi maksettavaa vain loput. Mitään järkeä tavan-duunarille tässä ei ole mutta miten on virkamiehen ohjeen mukaan toimittu ja autoliikkeen kanssa sovittu niin saa ainakin minun puolesta sopimus pitää
    Samaa toimintaa odotan virkamiesten toimesta. Autoliike toimii varmasti annetun ohjeistuksen ja vallitsevan lainsäädännön mukaan



    Miten mulla on vaan sellainen kutina että näissä vahingonkorvaus asioissa jää luu käteen jos sitäkään...
     

Kerro tästä muillekin!