Keravan ja Hyrylän jenkkiautot 70-80 luvuilla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja jones70, 5.4.2021.

  1. jones70

    jones70 1st gear

    Muistellaanko menneitä? Tähän ketjuun voisi laittaa kuvia ja muisteluita Keravan ja Hyrylän alueella liikkuneista jenkkiautoista ko. vuosikymmeninä.Ite tuli pyörittyä -88 :sta eteenpäin -70 Dart Swingerillä.Jotain vuonna -79 muistan Alpo Hakalan (Teddy & Tigersin) olikohan -70 New yorkerin? Vuonna 1988 Suojasalon olikohan vaalean sinisen dartti vai valtterin...Seppäsen Arton -66 Fairlanen,jossa usein kuskina...Timo Luoman vaaleansinisen -65 Bel Airin,jossa myös usein kuskina...Ari Liuksen -56 Chevyn...Tikkisellä taisi olla -72 kullanvärinen Plymouth Fury...Riskun Samin Hallivuoresta ostaman punaisen,valkoisella katolla ja raidalla olleen -70 340 Swingerin,jossa usein myös kuskina...Isäukolla oli käyttiksenä vuodesta -72 lähtien -valkoinen -65 4d Chevy II :nen...Kuvia vaan kehiin ja tarinaa...[​IMG]
     
    462857, MJF ja Tunaman tykkäävät tästä.
  2. jones70

    jones70 1st gear

    Piti laittaa tää tuonne "yleistä harrastuksesta" osioon,mut lipes..Jos modet siirtäis
     
  3. hantta

    hantta Double Gearhead

    Jostain sieltäpäin oli kotoisin itselläni myöhemmin Turussa ollut -66 Monaco 2 d ht ;)
     
  4. jones70

    jones70 1st gear

    Okei..-88 Keravalla oli punainen -67 2dht 383 Monaco valkoisella nahkasisustalla,erillispenkeillä ja konsolilla..Omistajan sukunimi taisi olla mäkinen...-90-luvun taitteessa se myytiin jonnekkinpäin Suomea...Mutta sama auto ilmestyi viime kesänä takaisin hyrylään...Väri oli vaihtunut tumman siniseksi ja sisusta oli nyt musta
     
  5. Cortina71

    Cortina71 3rd gear

    Mieleen jäänyt Kurkelan squash-hallin kulmilla joskus -80 luvun alussa näkemäni sinivalkoinen -55 Chevy 4 ovitolppa. Oli siistissä kunnossa, mutta ei tietoa oliko Keravalta tai jostain muualta.
     
  6. perkele

    perkele Gearhead

    muistaakseni hamidullan samilla oli tuollainen
     
    Cortina71 tykkää tästä.
  7. jones70

    jones70 1st gear

    Tuota en muista.. Itselläni oli siis omistuksessa -70 Dart "orkkis" scuuppi- Swingeri...Se oli -80-luvun alussa Hyrylässä Räikkösen omistuksessa,jolta sen ostin...1970 Berner-auto toi niitä maahan tietämykseni mukaan 20 kpl.. 340 koneisia tehdas-skuupeilla varustettuja Swingereitä jotka oli valmistettu Canadassa...-80 luvun lopussa niistä ainakin kuusi oli eri aikoihin myynnissä Hyrylässä Hallivuoren autossa...Yksi niistä oli tuo Riskun ostama,joka ajettiin -89 kaiteeseen aika pahoin seurauksin..Yksi meni Espooseen...Myös Korsossa oli 80-luvun lopussa,keltainen -70 340 Swingeri,joka on siellä edelleen ilmeisesti samalla omistajalla..
     
  8. jones70

    jones70 1st gear

    Sen muistan että Keravan uimahallin viereisellä parkkipaikalla oli Hamidullalla -90 luvun alussa ainakin vaaleansininen -67 Camaro...
     
  9. M.K.

    M.K. Gearhead

    Puhakan Jokella oli ´64 Mercury Montclair Marauder, joka meni myöhemmin Karvalle ynnä muille. Korson suunnalla ollut keltainen Swingeri on edelleen samalla omistajalla, mutta asuinkunta on vaihtunut.
     
  10. jones70

    jones70 1st gear

    Oorrait...Hennosti muista tuon -64 Mercury Montclairin..Oliko musta värinltään 4dht...Numero rekkarissa tais olla xxx-1?
     
  11. jones70

    jones70 1st gear

    Karvallahan taisi olla pääasiassa niitä Ramplerin tuotteita...
     
  12. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Jostain noilta alueilta kävimme kaverini kanssa (hänelle siis) syksyllä -84 hakemassa (vaihtamassa Volvoon) GT Dartin vuosimallia 1965. Sellainen hiekankeltainen. Olisiko rek num NEC-83 ??? Jos joku paikallinen antiikkihörhö lukee tätä niin juurikin samanlainen kuin oli henkilöllä jota kutsuttiin nimellä Kippari.
     
  13. perkele

    perkele Gearhead

    eikös kipparin dartti saanut vähän osumaakin joskus,muistan vaan kun isäni ja kipparin isä sitä oikoivat...
     
  14. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Kai siellä on sitten pyörinyt 80-luvulla se Samin -67 Capricekin ??
     
  15. OPM

    OPM Gearhead

    -67 Camaro taitaa olla edelleen Hamidullan perheellä.
     
  16. litres

    litres Gearhead

    Jep, oli aluksi TT:llä Keravalla, väri silloin ruskea metallihohto. Auto tuli pitäjänmäeltä
    Sherwoodiin (suomiauto?)
     
  17. litres

    litres Gearhead

    Eikö se menny kyljelleen jossain kohtaa?
     
  18. JK311

    JK311 3rd gear

    Katolleen meni Kalevankadun ja Pohjolantie kulmilla, satuin oleen himan pihalla samaan aikaan, äänihavainto "livenä"...
     
  19. litres

    litres Gearhead

    Tämä "kippari" omisti myös ford mavericin, esiteltiin street/race lehdessä nimellä
    pink stone.
     
  20. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Maverick taisi alueelta poistua vasta tuossa ihan pari vuotta sitten, pitkään oli Kipparilla.
     

Kerro tästä muillekin!