Chevy Van G20 jyristää ja täristää (laatikko hajalla!)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Porkkanapurjo, 4.5.2021.

  1. onneton

    onneton Gearhead

    3 kuva ylhäältä, mielestäni tosta tiheä hampaisesta rattaasta puuttuu hampaita. Ei ihme jos jurisee, kyllä perässä kaikki palikat pitää olla ehjiä. Kantsii varmaan purkaa koko möykky ja tarkastaa on kaikki ok.
     
  2. Porkkanapurjo

    Porkkanapurjo 1st gear

    Joo tuosta puuttuu vajaa 10 hammasta. Joku mainitsikin että tuo liittyisi lukkoon ja että se ei vaan toimi jos hampaita puuttuu. Ilmeisesti ei sitten muuten vaikuta perän toimintaan. Huomenna pääsen tarkastaan vaihteiston öljypohjan että löytyykö sieltä mitään ylimääräistä.
     
  3. Artsi Bunker

    Artsi Bunker 2nd gear

    Onko tuossa videossa toinen puoli maassa, vai kuuluuko ääni selvemmin kuskinpuolelta? Nuo lukon osat Itse kyllä purkaisin pois tai vaihtaisin koko perän, kun sieltä on vaarassa irrota lisää romua joka hampaiden väliin sattuessa aiheuttaa kyllä täystuhon (Pitää purkaa koko perä). Taitaa noita periä kyllä saada markkinoilta edullisesti, mutta koppahan kannattaa käyttää auki. Minullakin on yksi g20 perä missä lukko ja osa lautasen hampaista palasina.
     
  4. Porkkanapurjo

    Porkkanapurjo 1st gear

    Koko perä oli ilmassa ja ääni kuului enemmän kuskinpuolelta. Kuuntelin auton takana ja ositttain auton allakin.
     
  5. Artsi Bunker

    Artsi Bunker 2nd gear

    No lukolta ja tasauspyörästöltähän se ei silloin tule. Onkohan siellä vetarin laakerissa kuitenkin jotain vikaa? Kävin tuossa katsomassa sitä omaa rikkinäistä ja sieltä voisi ehkä löytyä tarvittavat lukon osat sinulle. Saat vaikka koko perän jos haluat askarrella, minä en usko sitä tarvitsevani. Missä päin asustelet? Laita vaikka yv jos kiinnostaa.
     
  6. ursus2

    ursus2 Gearhead

    Ihan niinkuin pyörästä se ääni tulisi kun videota katsoin, pyöränlaakeria epäilisin tuon perusteella. Mites kun käsin pyörittää rengasta kuuluuko mitään? Aika paha ääni, ei kannata ajella liiemmin sanoisin.
     
  7. Artsi Bunker

    Artsi Bunker 2nd gear

    Kuuluukos tuo ääni kuinka hitaassa vauhdissa? Jos pysäyttää renkaan vaikka lankulla jarruttaen niin loppuuko ääni (kun tuo lukko ei toimi).
     
  8. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Lukko ei vissiin tosiaan toiminut tässä...nostaa ensin toisen ja sitten toisen takapyörän tunkilla ilmaan ja kuulostelee vaikuttaako ääneen ?

    Pyöränlaakerihan tuo taitaa kyllä olla...
     
  9. Porkkanapurjo

    Porkkanapurjo 1st gear

    Senverran päivitystä että pyörän laakeri se siis vissiin on, ja tarkoitus ottaa taka-akseli pöydälle ja ruveta ihmetteleen. Se kolisteli jo töyssyissäkin kun jouduin siirtämään sen muualle ja jurina vain paheni.

    Yritän myös saada ne lukon osat haalittua kasaan niin saisi kerrasta parempaan kuntoon kun kerran irti koko paskan ottaa. Ja vetarin laakerit vaihtaa ja mitä kaikkea sielä onkaan ja mitä vielä tulee vastaan.

    Menee tämä viikko varmaan osia haaliessa niin päivitän tilannetta kun pääsen jotain tekemään.
     
    esmi tykkää tästä.
  10. Porkkanapurjo

    Porkkanapurjo 1st gear

    Pyöränlaakerit vaihdettu ja perän ollessa ilmassa hävisi se jumputtava ääni, mutta muuta vaikutusta ei sillä remontilla ollut. Lukon osia haalin kasaan (Kiitos Artsi Bunker), mutta siinäkin se pieni poikittain oleva akseli oli hajalla ja samoin myös omassa. En sitä edes aikaisemmin huomannut että hampaita puuttuu myös siitä. En niitäkään mistään edulliseati löytänyt eikä uusia kuulemma edes saa, niin lukko on samassa jamassa kuin aikasemminkin.

    Nyt sitten aletaan miettimään mikä sielä rohisee ja täristää. Tulipahan tutustuttua tuollaisen perän sielunelämään ja ajettua 1200km reissu hakemaan osia, tosin matkalla oli muitakin etappeja kuin vain varaosien nouto.

    Ja taitaa seuraavaks olla myös etupyörän laakeri menossa vaihtoon, siitä onneks selviää vähän pienemmällä vaivalla... luultavasti.
     
  11. Artsi Bunker

    Artsi Bunker 2nd gear

    Voi perhana. Minä muka katoin että se olis ollu ehjä. :(
     
  12. Porkkanapurjo

    Porkkanapurjo 1st gear

    Se ratas olikin ehjä ja tulee varmasti vielä myöhemmin käyttöön, mutta tässä kuvassa https://aijaa.com/a/ET9QzD on nuo kaksi akselia päällekkäin jotka molemmat oli jonkunverran kärsineitä, kuten myös oman auton tasauspyörästössä. Eli puuttui hampaita, ja olin sen muka katsonut ehjäksi. Ja kyseessä siis tuo ylempi akseli.
     
  13. Porkkanapurjo

    Porkkanapurjo 1st gear

    Linkki menikin kansioon, mutta sieltä kuva 20210505 145653
     
  14. Porkkanapurjo

    Porkkanapurjo 1st gear

    Noniin, vuosi vierähti ja auto vaihtoi omistajaa kun itsellä loppui motivaatio ja rahat. (Lähinnä se motivaatio)

    Senverran kuitenkin kuulin että laatikon vaihdolla vani on saatu taas tienpäälle, tai ainakin paremmin tieliikennekäyttöön soveltuvaksi. Toivotaan että autosta riittää iloa vielä pitkään uudelle omistajalle.
     

Kerro tästä muillekin!