Pitäkää tunkkinne !

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja kippis, 28.5.2021.

  1. kippis

    kippis Gearhead

  2. ursus2

    ursus2 Gearhead

    Mullakin on vastaava Hi-lift kiinankopio tunkki(ei kuitenkaan puuilon versio), lukitukset on semmoiset että alaslaskuasennossa tappien jumittaessa on mahdollista tipauttaa kuorma kerrasta alas, tietty varovaisuus on paikallaan sitä käytettäessä.
     
  3. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Farmitunkilla on aina mahdollista saada leukaluu murrettua yms, kun alkaa kuormaa laskemaan. Ellei ole tarkkana, vipu voi päästä yllättämään. Mulla on Tokmannista ostettu versio (ei ole sama, kuin tuo Puuilon malli), jolla on enimmäkseen irrotellut maahan uponnutta autoa ryteiköissä pyöriessä, Kyllä siinä rakenne ja lukitukset on vaatineet hieman paneutumista, mutta se kuuluu hintaluokan ominaisuuksiin.

    Mikähän tuossa Puuilon tunkissa nyt varsinaisesti on vikana? Ei paljon avaa Tukesin kuvaus sitä puolta. Kaikki farmitunkithan on vaarallisia, jos ei käytä ajatuksen kanssa.
     
  4. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Farmitunkki on sikahyvä offiauton kanssa harrastaessa. Ja siihen mekanismiin kannattaa perehtyä senverran että ymmärtää miten se toimii, niin se ei lähde käsistä eikä tipaha kerrasta. Putsaus ja kevyt rasvaus auttaa myös.
     
  5. Multatultasaa

    Multatultasaa Gearhead

    Minulla on myös Tokmannilta hankittu samanlainen farmitunkki.
    Sehän vedettiin myynnistä jo viime vuonna ja siinä on samanlainen palautusmenettely käynnissä.

    https://www.tokmanni.fi/takaisinvet...ki-farm-jack-rack-jack-torin-big-red-jacks-48

    Tukesin raporteista ei kyllä saa selvää, mikä tunkeissa on vikana.
    Onko tuotteen rakenteessa jotain vikaa vai merkinnöissä vai käyttöohjeissa.

    Oletan että tunkkien merkinnöissä on sellainen puute, että ei ole selvästi merkitty tunkkiin/pakkaukseen että mainittu nostoteho ei ole käytettävissä koko nostoalueella, vaan vain pienellä matkalla.

    Esim Tokmannin tunkin mainoksissa/tuotetiedoissa on ollut nämä tiedot:
    nostokorkeus: 130–1060 mm
    työkuorma 130–300 mm: 2000 kg
    työkuorma 300–500 mm: 1600 kg
    työkuorma yli 500 mm: 500 kg

    Mutta itse tunkissa ei ole merkattuna näitä työkuormia.

    Itse en tunkkia ole palauttanut koska sille löytyy tarvetta.

    Tein tarratulostimella tunkiin nämä työkuormamerkinnät niin nyt ainakin omassa tunkissani ei ole merkinnöissä puutteita ja se soveltuu tarkoitukseensa.
     
  6. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Joo, tuo tunkkihan se on, tosin varhaisempaa erää, joten koskeneeko sitten tätä. En joka tapauksessa ala palauttamaan, kun tarvitsen itsekin.
     

Kerro tästä muillekin!