Cadillac Eldorado Coupe 1971 "MAM-BO perhekäyttöön"

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja isalmela, 19.7.2021.

  1. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Niin, tämähän on "personal luxury" eli ns. ajajan auto, vähän niinkun BMW. Eli varsinaisesti kohderyhmässä on olleet kenties lehtiä kustantavat puputyttöjen kanssa kartanossa asuvat ikuiset poikamiehet. Takapenkille ei kuulukaan mahtua 120kg sikaniskoja humalassa.
     
    AVRO, Latvis ja isalmela tykkäävät tästä.
  2. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Mistä toi propellin ääni on lähtöisin? Hankaako tunnelin seinään? Vai jotain laakeria/hihnaa vituttaa?
     
  3. isalmela

    isalmela Gearhead

    Käytiin isomman tytön kanssa autoa tutkimassa. Propelli ei mene ihan läheltä tunnelia, veikkaan että laakeri ääntää. Vaatii lisää tutkimusta. Saatiin romisemaan alkanutta pakoputkea vähän entrattua. Takakiinnike oli laitettu typerästi, kahdessa kohdassa oli rauta rautaa vastaan.

    [​IMG]
     
    leivonharri tykkää tästä.
  4. leivonharri

    leivonharri Gearhead

  5. isalmela

    isalmela Gearhead

  6. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Joo, kyl se osa kannattaa irroittaa ja pyöritellä ensin.
     
    isalmela tykkää tästä.
  7. Nupa

    Nupa Double Gearhead

    Tämä ketju on jotenkin oudolla tavalla mukavaa ja rauhoittavaa luettavaa. Vanha auto mikä "alkaa hajoilemaan" ja kilisemään jo heti kotimatkalla niin uusi omistaja ottaa ihan lunkisti, että tällainen juttu ja korjataas se nyt vaikka tällai, tämäkin korjattiin tollai...
    Tiedän muutamankin jotka olis ihan toinen ääni kellossa, ettävittu minkä paskan myi. Museokilvissä tai ei, mutta vanha auto.
    Peukut.
     
    kerkko, kippis, MJF ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  8. esmi

    esmi Gearhead

    Kyllä kun ottaa ropelista kiinni tuntee jos se on valjäksi kulunut, ja tietysti tuntuu kun ropelista pyörittää, näin ainakin mulla, tosin ostin vain ton viskon niin vähän ajan päästä antautu myös vesipumppu,Oldsin 350 koneesta mulla kyse.
     
    isalmela tykkää tästä.
  9. isalmela

    isalmela Gearhead

    No onhan tässä jo saanut ähistä, että perkele kun alkoi tulla taas työmaata. Kaksi juttua rauhoittaa mieltä. 1) Lincolnin kanssa jo näki että kun auto on ollut pitkään ajamatta/vähällä ajolla, alkaa ajojen lisääminen näkyä lisääntyneinä vikoina. Jotenkin toivoin että GM tuote olis pelannut paremmin kuin FoMoCo mutta ei sitten. 2) Hinta laatusuhde on sittenkin hyvin kohdallaan. Ilmastointi pelaa, kone ja laatikko pelaa, kaikki sähkövarusteet pelaa, ei ruosteessa jne jne
     
    Kustom STW, juko7, Inlinee ja 1 muu tykkäävät tästä.
  10. JoRkKiS

    JoRkKiS Gearhead

    Itsellä kävi aikanaan toisin päin kun alkoi ajamaan niin alkoi toimimaan moni sähkövimpainkin pikkuhiljaa paremmin ja oli seisonut myös paljon. Voi tietysti olla, että saivat hieman sakinhivutusta kun oli hetken laturi ilman säädintä... :oops:

    Uuttaa näistä vehkeistä ei meinaa saada edes tekemällä ja aina jotain ylläreitä saattaa tulla. Kaipa sitä harrastamiseksi kutsutaan.
    Aikaisempia kuvia katsellen ja turvaistuimia niin välillä on semmoinen olo ettei sellaista autoa ole keksittykkään missä mahtuisivat kivasti olemaan ja ei vaikuttaisi etumatkustajaan varsinkaan naama takapäähän päin ollessaan. Itse ähellän edelleen siten, että mukulalla on naama takapäähän päin.. On se hieman harmittavaa 2-ovisen ollessa kyseessä ja tämänhetkinen penkki kun sitä ei saa edes eteen helpolla.
     
    Inlinee ja isalmela tykkäävät tästä.
  11. Nupa

    Nupa Double Gearhead

    En tunne auton edellistä omistajaa enkä sinuakaan, mutta kyllähän toi oli varmaan autolle sokkihoitoa tollanen 600+ kilometriä, yhtä kyytiä, näillä helteillä.
    Mutta, niinhän se on, että autot tykkää kun niillä ajetaan. Kyllä se pelaa paremmin ku FoMoCo (ei oo ikuna sellasta ollutkaan (eikä tuu) joten kokemuksen karvaisella rintaäänellä tämä :D )
     
    isalmela tykkää tästä.
  12. Näinköhän tänne saatii merkkisota taas..:eek:
     
    isalmela tykkää tästä.
  13. Nupa

    Nupa Double Gearhead

    Eiku vittu onhan mulla yks Mondeo ollu joskus, kait sekin lasketaaan.
    Ei saada, vitsi nääs.
     
  14. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Mitäs tänne kuuluu? Kovasti ajeltu?
     
  15. isalmela

    isalmela Gearhead

    Tutkimukset vielä kesken sekä apulaitteen sivuäänen että pakoputken räminän osalta. Sen verran katsoin että ainakin ohjaustehostimen hihnapyörän linja heittää aika paljon. Joskus vaihdettu apulaitteita, ainakin laturi, vesipumppu ja ilmastoinnin kompressori ovat erilaiset kuin alkuperäiset. Taustapeili tippui syliin, liimasin samalla 2-komponenttiliimalla kuin ilmapumpun putkenkin.
     
    Muokattu: 1.8.2021
    Inlinee ja juko7 tykkäävät tästä.
  16. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Mitenkös muuten viissatane sysää ja kuluttaa? Luulis riittävän arkiliikenteen sekaan.
     
  17. isalmela

    isalmela Gearhead

    Mukavasti sysää ja kuluttaa, pirteämpi kuin saasteajan 460cid Lincoln
     
    Inlinee tykkää tästä.
  18. Jos se on ongelma, niin..;)

    [​IMG]
     
    isalmela tykkää tästä.
  19. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Hyvin tämäkin omin voimin liikkui ja oli joutuisa lähtemään liikkeelle, eli ei kauaa tarvinnut kaasua kehitellä. Olen ollut joskus paikan päällä, kun omistaja laittaa tulen kattilaan. Oli jos jonkinmoista sytytintä ja moottoroitua arinaa yms. Aika mones kehitysversio hänellä tämä.
     
    isalmela tykkää tästä.
  20. isalmela

    isalmela Gearhead

    Tilanteeseen päivitystä sen verran, että se metallinen sivuääni kuuluu ilmapumpusta. Takimmaisesta pakoputken pöntöstä on sisuskalut irti, rämisee ja haittaa virtausta. Pakoputken liitoskin vuotaa edempää. Laitetaanpa näitä asioita kuntoon
     

Kerro tästä muillekin!