Camaro takaluukku aukeaa yksinään

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Laszlo, 29.7.2021.

  1. Laszlo

    Laszlo 1st gear

    Eli kyseessä - 89 comero. Takaluukku aukeaa ittekseen. Luukun kun painaa kiinni, moottori vetää luukun alas. Sit kuuluu naks ja luukku aukeaa. Eli se solenoidi jota sisänappi(aukaisu) ohjaa, vetää kokoajan. Mittasin johdosta joka tulee solenoidille niin kokoajan jännite 12v. Käsittääkseni pitäs tulla jännite ainoastaan kun aukasu nappia sisältä käyttää. Eli taitaa olla rele jumissa. Missäköhän se aukasu rele mahtaa olla? Onko kellään kokemusta? Ilmeisesti "hatch release relay" tai vastaava.
    *Luukkuhan pysyy kiinni kun otin piuhan irti solenoidilta ja aukeaa avaimella. Mut kiva ois saada sisältäkin auki ilman avainta. *
     
  2. 3964

    3964 3rd gear

    Kato liikkuuko siellä lukossa se tunnistus kieli kunnolla.
     
    Laszlo tykkää tästä.
  3. Laszlo

    Laszlo 1st gear

    Vaikuttaako se siihen aukasu solenoidiin? Ajattelin et se tunnistuskieli vaikuttaa lukon moottoriin "hissi" ylös-alas. Solenoidi vain vapauttaa lukituksen saman minkä avain hoitaa lukosta vaijerin välityksellä.
     
  4. Nupa

    Nupa Double Gearhead

    Siinä aukaisunapin lähettyvillä keskikonsolissa, jossain siinä käkkärin vieressä.
     
  5. SpW66

    SpW66 Gearhead

Kerro tästä muillekin!