Meijän perän B-body Plymouthit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja MJF, 13.1.2008.

  1. MJF

    MJF Double Gearhead

    Kesäloma kohta puolivälissä niin pitää koittaa vähän jotain tehdä... Satellitea siis lähemmäksi museokatsastusta. A-pilarin muovit sai vihreää pintaan, sai sitten kasata kojelautaankin loput listat paikalleen. Lipan alle tuleva kiiltävä lista oli vielä irti. Takalasin sisäpuolen listan maalasin samalla ja yritin laittaa paikalleen, tämä olis vissiin pitänyt laittaa ennen lasin asennusta... :wc:
    Sisusta alkaakin oleen pikkusilausta vaille valmis niin otin oman maskin työnalle. Siinä riittääkin tekemistä hetkeksi. Kiinnitystapeista kaksi kahdeksasta on ehjiä ja toisen päädyn lampunkehän kiinnikkeestä oli malliksi. Kiinnitystapeiksi tilasin M5 ruostumatonta kierretankoa, siitä sovelletaan ne. Lampunkehän kiinnikkeen taittelin ensin maitopurkista malliksi ja siitä sitten rosterista uudet. Kuskinpuolen kiinnikkeen joutunee liimaaman maskiin kiinni kun 3/4 kiinnityskohdista on kadonnut :odroll: Seuraavaksi pitäisi keksiä millä tuo vääntynyt muovi saadaan väänneltyä takaisin suoraksi.

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    isalmela tykkää tästä.
  2. isalmela

    isalmela Gearhead

    No nyt on ollut taas rakentamisen tuntua! Muovi on paha oikaistava
     
  3. MJF

    MJF Double Gearhead

    Illalla käväistiin pojjaan kans vielä tallilla. Kello ei ole ollut kytkettynä niin vetaisin sille virrat. Ei mikään digidigi vaan alkuperäinen mekaaninen ronksahtelija. Testauksissa on toiminut, mutta pitempään ei ole ollut kytkettynä, aamullapa tuon näkee käykö vielä...
     
    isalmela ja Kustom STW tykkäävät tästä.
  4. Jymy70

    Jymy70 Gearhead

    ^jos se lähti kivasti käyntiin ja kävi yli sen 30 sek, niin eiköhän se käy ja kuku aamullakin
     
  5. MJF

    MJF Double Gearhead

    Käveli kello vieläkin. Mutta oli muutaman minuutin väärässä ajassa ja kun käänsin oikeaan niin siihen pysähtyi. o_O
     
  6. jarzap

    jarzap 3rd gear

    Juutuubessa ihan hyvä video moparin kellon korjaamisesta.
     
  7. Jymy70

    Jymy70 Gearhead

    Tää on kyllä perhanan hyvä ketju . Mulla on 69 Sport Satellite avo ja nyt tuli ajankohtaiseksi entrata takaluukun paneeli ja samoiten grilli.

    Eli kyssäri tähän väliin, onko topicin aloittajalla tai kellään muulla kokemusta noiden entraamisesta ja maalaamisesta? Grilli vaikuttais ihan hyväkuntoselta eikä takapaneelikaan mikään paha ole... siinä vain pientä pykimää. Mutta edellinen american joe omistaja oli vetäissy noi paneelit mustaksi jossain vaiheessa ja haluusin ne nyt palauttaa alkuperäisväritykseen.
     
    isalmela ja MJF tykkäävät tästä.
  8. MJF

    MJF Double Gearhead

    No se on mukava kuulla että joku jaksaa kiinnostua lukemaan tätä, ei ihan turhaan tule kirjoteltua :)

    Kellokin heräsi henkiin taas kun pyörittelin viisareita, joku siirtomekanismissa jumittanee hieman o_O Parikin kertaa jo oon kuullut että kiihdytyksissä tulee bensat ulos korkin kautta, se on tuo 318 2 barrelin voima niin mahdotonta :D Menisköhän tuo vaan uudella korkin tiivisteellä?

    Takapaneelin ja takavalojen kehykset maalasin pari vuotta sitten, mutta uusiksi näyttää menevän kun lohkeilee maalit irti. Joku kunnon tartunta tarvisi keksiä. Väri otettiin Belvederen hyväkuntoisesta takavalonkehyksestä, kameralla Oulussa Väri-Polarilla. Liuotinpohjaista värimassaa ja seassa struktuuria. Väriin ja pintaan kyllä olen itse ainakin hyvin tyytyväinen, kun vaan saisi tarttumaan kunnolla. Raidan maalasin mustaksi, GTX:ssä taitaa olla punainen?
    Maskin maalaus on vielä päättämättä. Alunperin reunat kai on mustat? On kyllä niin päin helvettiä maalattu tässä minun maskissa ja kaverin neliovisessa kanssa ettei ota kunnolla selvää... Mutta näyttäisi että reunat on mustat ja mustana jatkuu lampunkehiin. Keskiosa vaalea hopea ja punainen raita keskellä. Moneen kertaan saa siis maalata tuotakin. Omaan silmään tuo musta on niin tumma että oon miettinyt tummaa argentia tuohon, oma sekoitus siitäkin on hyllyssä.

    [​IMG]
     
    Kustom STW, Inlinee, Jymy70 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  9. Jymy70

    Jymy70 Gearhead

    Oukkei, toi oli mulle uutta, että sport satellitessa raita olisi musta... luulin, että ainoo ero GTX:ään on se badge.

    Jos jollain tarkat kuvat noista väreistä, niin saa jakaa... netin syövereistä nopeasti tutkaillessa grillin pohja näyttää olevan argent silver tai musta.... ja lampun kehys musta myös. Mutta olisiko se sport satelliten raita grillissä myös musta?
     
  10. Jymy70

    Jymy70 Gearhead

    Tuossa vielä GTX grillin väritys... Ei ole 100% varmuutta oikeista väreistä, mutta näyttäis noi rivat ja lampun kehykset olevan mustia ja grillin kehys argent silver?

    [​IMG]
     
  11. MJF

    MJF Double Gearhead

    Punainen raita on mun maskissa kuin myös kaverin neliovisen maskissa

    [​IMG]
     
    Jymy70 tykkää tästä.
  12. MJF

    MJF Double Gearhead

    Nyt tässä kun tämä on ollut ainoa liikenteessä oleva auto niin on tullut tunnustelua ettei kaikki hevoset ole kotona, tai ainakaan siirry tiehen asti. Ensin perustsekkus, kaasu menee pohjaan, kikkari on samalla pohjassa, lisäsin vähän ennakkoakin. Lopputulemana oli että d-päällä 0-100 on noin 16 sekuntia ja laittaa kolmosen kaasu pohjassa päälle 80 vauhdissa :eek: Ei kai se oo ihme että laiskalle tuntuu, onhan tuo vakiokoneellekin ihan aaatanan hidasta. No laatikon puoleltahan tuo taitaa suurimmaksi osaksi johtua, mutta mikä siellä valskaa kikkarin paineet :confused: Laatikko on alunperin 76 Volaresta ja rempattukin joskus, on toiminut kyllä itselläkin ollessa.
     
  13. gt302

    gt302 3rd gear

    Hieman aihetta sivuten ..mutta onko kellekään jäänyt ehyttä tai kunnostuskelpoista 1968 gtx/sport satellite maskia .

    Olisin kiinnostunut ostamaan
     
    MJF tykkää tästä.
  14. MJF

    MJF Double Gearhead

    Ohjearvo kaasupohjassa kolmoselle menoon oli 105-118kmh ja päälle satasessa pitäis vielä vaihtaa pienemmälle. Eli ei ihan osunut tuohon. Pudotin öljyt pois, olin varautunut ettei menisi perinteisesti hihaan sillä että olin t-paidalla :eek: Öljypohjassa oli pientä mujua, mutta ei mitään ihmettä. Suodattimessa vähän mustaa. Ruuvasin koneistoin irti ja jätin yöksi valumaan, pitää tutkia aamulla lisää.
     
    isalmela tykkää tästä.
  15. MJF

    MJF Double Gearhead

    juhi71, Jymy70 ja isalmela tykkäävät tästä.
  16. MJF

    MJF Double Gearhead

    Eipä sieltä laatikosta mitään ihmeellistä löytynyt. Vähän oli törkyä, mutta ainahan näissä vähän on kun aukoo. Hännän käytin irti että näkee kuvernöörin, herkästi liikkui painot sielläkin. Vaihdoin samalla ehjän hännän romulaatikosta, paikallaan olleesta kun oli jostain syystä leikattu toinen lattiavaihdevipujen korvakko irti. Uusi takapään stefa ja laatikon kumityyny tuli kans laitettua kun hyllyssä oli. Kardaania irrottaissa tiputin yhden ristikonkupin lattialle ja sinnehän ne neulat levisi pitkin lattiaa :oops: Onneksi oli uusi ristikkokin hyllyssä niin tuli sekin vaihdettua.
    Kaikki säädöt laitoin 69 service manuaalin ohjeisiin, vähän piti kaikkia säätää. Ja kasaan uuden suodattimen ja öljyjen kanssa. Tuntuis nyt toimivan, huomattavsti keviämmin kulkee kun ei ole aina iso vaihde päällä... Niin joo, vaihdoin vielä mittarinpyörittäjän rattaankin oikean kokoiseksi, nopeusmittarikin näyttää nyt samaa kuin gps :cool:
     
    isalmela, Petri R. ja esmi tykkäävät tästä.
  17. isalmela

    isalmela Gearhead

    Saat tuon homman kuulostamaan helpolta, just mietin että minkä verran kiroilua mulla tulisi tuommoisista hommista :rolleyes:
     
    tooke tykkää tästä.
  18. MJF

    MJF Double Gearhead

    Kyllähän sitä vittusaatanaa on välillä aika paljon ilmoilla :poff: Monesti on auttanut kun Rokkiauton tilauksiin tulee klikkailtua tarjouksessa olevia osia paketin täytteeksi. Ja onneksi Marjakankalla on hyvät varastot lisää tuossa hakuetäisyydellä :)

    2700km alkaa oleen mittarissa, ei tarvi vielä kaivaa skoodaa pajupuskasta takaisin esille.
     
    Kustom STW, isalmela ja tooke tykkäävät tästä.
  19. MJF

    MJF Double Gearhead

    Muutama sata kilometriä ajettu lootahuollon jälkeen, toimii :cool: Käytännön suorituskyky parani niin paljon ettei ole nyt kiirettä "virittää" :D Hädissäni kyllä jo ostin Edelbrokin LD4B imusarjan, pitää katella sitä sitten kun ei tähdellisempää ole.

    [​IMG]

    Kiireellisempänä oli tietysti saada nyt slotit alle. Reijistä vanhat maalit pois maalinpoistoaineella ja imusarjan kanssa samaa punaista reikiin. Nippelitepolta vielä lyhyet kromikuoriset/hattuiset venttiilitapit. Omaan silmään aika makiat :cool: 275/60R15 takarenkaat ostin muutama vuosi sitten. Eturenkaiden koko jäi vielä silloin arvottavaksi niin tilasin nyt 235/60R15 Cooperit. Mutta mitä paskaa, valkotekstien fontti on vaihtunut tässä välissä :mad: Kumit on nyt olleet tuossa toista viikko potkittavana, en oo saanut itseltä lupaa laittaa niitä vanteille :( Takarenkaat käytin aamulla painotuksessa. Ensimmäisenä piti sanoa että ulkopuolelle ei saa laittaa yhtään painoa. Pyöräytettiin koneessa ja kaveri totesi ettei näistä taideta virheettömiä saada, mutta taitaa olla semmoset että mennään ulkonäkö edellä. Ja näinhän se on :D No ei siihen tainnut jäädä kuin 10/30 grammaa huonompaan heittoa, ei alle 120 vauhdissa ainakaan huomannut mitään.

    [​IMG]

    Huomiselle olis jarrutehostimen purkua tiedossa. Jos on letku kiinni niin poljin painuu melkeen lattiaan, tehostaa ja jarrut toimii. Mutta tyhjäkäynti huononee, eli vetänee ilmoja. Ja letku irti, noh on ihan saatanan jäykkä mutta poljin ei painu.
     
    esmi, Jymy70, isalmela ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  20. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Ai stna, slotit punasin "taustoin", toimii aina :cool:
     
    dart -66, esmi, isalmela ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!