Kestävä työnnettävä ruohonleikkuri

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja riv73, 25.7.2019.

  1. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Halvoista peltirunkoisista kannattaa ensimmäisenä tarkastaa onko alapuolta maalattu ollenkaan. Ei nimittäin välttämättä ole. Ja kannattaa sitä muistakin välillä vilkaista ainakin jos koneella silppua pensasaidan leikkuujämiä.
     
  2. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Hyvä ruohonleikkuri on mahdollisimman yksinkertainen perässä juostava ilman mitään krumeluureja ja turhaa tekniikkaa, runko vahvaa terästä, perinteinen alle silppuava metallinen terä ja 3hp B&S moottori.
    Nykyisessäkin on jo aivan liikaa hienouksia kun vakiokierros kaasusysteemi, sammuu kun päästää kahvan.

    Ensimmäiseksihän noista hajoaa yleensä pyörät, sitten runko ruostuu puhki tai terästä lentelevät kivet ym. pienesineet puhkovat sen lopulta, moottori saattaa myös irrota kun koppa on ruostunut...lopulta jäljellä on enää pelkkä B&S moottori joka kestäisi vielä toisen leikkurin iän :odwink:

    Öljynvaihto on tärkeä näissä, vaihdettava viimeistään ennen ajokautta keväällä.

    Ruohonleikkurin keski-ikä on meillä varmaan luokkaa 10 - 15 vuotta :odroll:

    Tuo Miguelos Poropeukalos:n kuvassa oleva vastaa varsin hyvin kuvaustani, nykyisin tosin muotoilu on virtaviivaisempi, mutta kyseinen rakenne on paras mahdollinen :odcool:

    Edit: Tuon tyylinen Jonsered tällä hetkellä, mutta sivullepuhallus tötterön kohdalta modattu ruuveilla pysyvästi umpeen kun se lenti heti kohta omille teilleen :rotfl:
    [​IMG]

    Muovirunkoinen kestäisi omassa käytössä ehkä sen 3 min, sitten se olisi jo kun haulikolla ammuttu ja saisi väistellä terästä sinkoilevia esineitä/terää.
    Sähköinen olisi varmaan kärähtänyt suurin piirtein samassa ajassa, tuskin kestää vettä kovin hyvin, paikka paikoin sen pitää kestää 10cm vettä :lol:, akku riittäisi ehkä 2% tontista.
    Voi olla että sähköisessä olisi kyllä enempi vääntöä, eikä leikkuria tarvitsisi nykiä jatkuvasti käyntiin, jos heinä päässyt joskus 20cm pituiseksi tai läpimärkää :odroll:
    Automaattinen rodottileikkuri jumittuisi johonkin puskaan tai ojaan n. 30 sekunnin sisällä meidän pihalla ja olisi roskiksessa n.5 min päästä...sen kestää aikaa kävellä roskalaatikolle tontin perältä :rotfl:

    Mahdollisesti se vain katoaisi jonnekin pusikkoon, eikä löytyisi enää koskaan... :odeek:
     
    Muokattu: 1.9.2021
    Kurko tykkää tästä.
  3. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Meillä kesti suvussa 31 vuotta 3,5hp stratton koneella ruohonleikkuri. Tai se moottori kesti. Äitee osti omalle pihalleen.minä ajoin loppuun taas omalla pihalla kun se halusi vetävän. Pyöriä käytettyjä romulavalta vaiheltiin, kaasuvaijeri ja äänenvaimentaja kerran, runkoa hitsattiin monesti kun repes vissiin väännön seurauksesta? Olisko parikin käytettyä runkoa romulavalta sitten kumminkin lisäksi ollu? Lopulta vaimo ajoi kantoon ja yhteys kampiakselin ja männän välille hävisi. Aattelin pitäskö tehä vainajalle ruumiinavaus mutta korkean iän vuoksi arvelin kuolleen luonnollisista syistä ja rikosta ei tässä tapauksessa epäilty. Öjyt vaihtelin kuten vieläkin noihin kahteen strattoniin joka toinen kesä ja samoin ilmansuodatin. Tulppia en vaihtele mihinkään. Trimmerissä ollu esmes 13 vuotta sama. Sitten kun ei käynnisty ni tulpan vaihan.

    Vääntöä/tehoa niihin saa jos viittii venttiilin säädön yhteydessä kanavat siloitella ja ”shaved eyebrowns” jyrsiä kuten tein 5hp minimopon strattoniin. Kuten totesin muualla ni rupes keuliin mopo eli persdynon mukaan vääntö/teho lisäänty. Amerikan joe kertoo juutuupi videoilla lisää ken on kiinnostunut.
     
  4. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Aikoinaan sain ilmaiseksi kiinalaisen vetävän leikkurin, kun oli heikkotehoinen. Olihan se, mutta kun sääteli kunnolla kierroksia, niin johan alkoi korsi katkeamaan. Peltirunko ei suostunut ruostumaan mihinkään, eikä kone hajoamaan. Terä katkesi pari kertaa kiveen ajon takia, mistä tuli runkoon kunnon patit, mutta ei puhjennut niistäkään. Meteli vain oli melkoisen kova ja kiinakaman tyyliin kaikki muoviosat hapertui ja työntökahvatkin sai korjailla, kun oli liian ohutta materiaalia, niin tuli lopulta kasattua päältä ajettava sen tilalle.

    Kone jäi varastoon odottamaan mahdollista käyttöä johonkin joskus ja pyörät jatkaa elämäänsä alustassa, jolla moottorikelkkaa kuskataan pikkarin lavalla.
     
  5. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    Itse en robottiruohonleikkuria ottaisi, ainakaan siilejä sellainen ei osaa väistää, eikä siilit sitä.
     
    Fuselage, Concarne ja Vermilion tykkäävät tästä.
  6. always bb

    always bb Gearhead

    Husgvarna on ollut 17 v ja toimii kun se kuulusa vessa, talvella piti huoltoosat vaihella. Kaasarin kalvo ja putsari ja öljyt ekan kerran maksoi alle 500 uutena. No silloin tuli mietittyä onkohan millainen lelu ja sain hyvillä alennuksilla ostettua 2kpl samalla kertaa se toinen on vielä ajamaton

    Mitä tulee osiin, joo saa joka koneliikkeestä
     
  7. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Ei ole siilejä täällä päin mutta jäniksiä (tai mitä lienee citykaneja) on. Nämä suhtautuvat hyvinkin lunkisti robottileikkuriin. Jatkavat syömistä ja väistävät sitten kun on pakko mutta väistävät varmasti. Mikäli menisi ihminen pihalle ja etenkin vielä leikkuria työntämään niin lähtisivät heti karkuun ja jäisi eväät syömättä. Toki järkeäkin voi käyttää ja jos pihalla näkyy nurmikolla eläimiä niin robotti pysähtyy näppärästi vaikka puhelimella. Toisaalta ei se työnnettävä leikkurikaan osaa niitä siilejä väistää, työntäjän pitää ne huomata.
     
    hartsa69 tykkää tästä.
  8. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Turhimpiä hommia maailmassa tuo ruohon leikkuu;).Itse pysytellyt 100% erossa moisesta "harrastuksesta".
     
    Kurko tykkää tästä.
  9. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Meillä on tosi kesyjä rusakoita, makailevat välillä pitkin pituuttaan pihanurmikolla ja ottavat aurinkoa.
    Naapurin eukko kysyi kerran : "Kuka mies teillä makaa siellä takapihalla ? Ei kukaan, se on vaan iso rusakko :rotfl:
    Sen verran kesyjä osa, etenkin se yksi tosi jo iso vuosia pihoilla pyörinyt, että kun kiertää marjapuskaa toiselta puolen leikkurin kanssa, niin jussi heiluttelee korviaan toisella puolen tyyliin : "Pitikö tulla siihen häiritsemään, kun toiset yrittää nukkua ? "...toisinaan saa melkein tökätä leikkurilla persiiseen että siirry nyt vähän...ristiturpa katsoo happamasti ja menee vaan toiselle puolen puskaa :rotfl:
    Tälläkin hetkellä näkyy yksi istuvan taas yhden ruusupuskan alla vakiopaikalla perse puskaan päin...orava kävi uhoamassa sille aikasemmin ja ristiturpa ajo sen pois ja palas takasin pesäänsä :odbiggrin:
    Välillä kun tulee aamuyöstä duunista himaanaan niin ne istuksii keskellä ajotietä korvat heiluen tyyliin : " Woi helwata, pitääks siirtyä ? "
    Kun ajaa sit lähemmäs niin siirtyvät just sen verran että auto mahtuu ohi..."Joo-joo siirrytään, älä nyt päälle aja P..KL ! " :rotfl:

    Oravat kantaa taas tammenterhoja tammesta alas kilpaa ja jemmailee niitä pitkin pihaa, kaksi melkein mustaa ja yksi punanen tänään.

    Tuossa yksi "Jussi" makoilee tyytyväisena takajalatkin oikosenaan taakse pihatammen takana...kuva otettu ikkunan läpi kaukaa, siksi rakeinen.
    [​IMG]

    Yksijalkanen harakka, tuntee nimen "Invalidi-harakka", ikää alkaa olemaan jotain ainakin 5 - 6 vuotta, sen se on ainakin tuossa pyörinyt.
    [​IMG]

    "Hei, meitä kuvataan"
    [​IMG]
     
    Muokattu: 3.9.2021
    Roponen73 ja Concarne tykkäävät tästä.
  10. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Nurtsi juurtuukin paremmin, kun sitä ei jatkuvasti silppua. Heinäkuu oli niin kuiva, etten leikannut kertaakaan nurtsia, kotona enkä mökillä.

    Vaimon kanssa naureskeltiin, kun mökkinaapuri suurin piirtein joka kolmas päivä jurnutti Stigalla menemään, vaikka ruoho ei ollut edes vihreää enempi sellaista Kalifornian tai Välimeren seudun ruskeaa.

    Ehkäpä se oli hänelle nakkisuoja emännältään. "Joo, kuule täs on vielä pihahommia".

    Juu, leikkurin tehtävä kuitenkin on silputa nurmea, joten ei siinä muuta tarvitse kuin terävän terän ja sellaiset työkierrokset ja alakierrosväännön että pitempikin kasvusto, vaahteranalut yms. katkeavat.

    Meillä on Stiga Multiclip 47. Peltirunko ja alle silppuava, se on jo liikaa että terä kiinnittyy kolmella mutterilla. Miksi? No siksi että ne reunimmaiset löystyvät kiveenajon jälkeen, en tiedä auttaisiko Loctitekään. Yksi keskelle ammuttava mutteri riittää.

    E: polttoaineista: minulle ei ole väliä jos joku käyttää pumppubensaa, mutta itse olen siitä luopunut. Aspenin 4T bensaa Hankkijalta tai lähi-Nesteeltä pienkonebensa mittarista (litrahinta 2,390). Lähtee talven jälkeen ekalla käymään, kun on tankattu syksyllä täyteen. Pumppubensan kanssa kuudes veto oli vasta "savujen otto".

    Aspenin bensassahan oktaaniluvun MON-arvo on 92, siinä missä pumppubensan on 87 tai 88. Sitä RON-lukemaa ei niinkään kannata tuijottaa, vaikka äkkiseltään 98E5 kuulostaakin puristuskestävämmältä.
     
    Muokattu: 4.9.2021
  11. f34

    f34 Double Gearhead

    Eipähän ruohonleikkurissa tule vastaan koskaan puristuskestävyys oktaaneineen.
    Mittarista 98 ja koskaan ei sen takia ollut ongelmia ruohonleikkurien, perämoottorien, harrasteautojen, moottoripyörien yms kanssa. Stabilointi- ja tarvittaessa venttiilinsuojalisäaineita lisännyt.
     
  12. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Joo 4T pienkone bensaa olen käyttänyt jo vuosia ruohonleikkurissa, lumilingossa, pensasleikkurissa ja lehtipuhaltimessa...kaikki siis 4-tahteja.
    Pienkonebensa ei jätä myöskään pakokaasun hajua vaatteisiin ja nuo käyntiinlähtö hommat tosiaan paljon paremmat.
    Huoltikselta (SEO) kun hakee suoraan mittarista kerralla enempi, niin ei maksa kummoisia versus pikkukannut marketin hyllyllä, viimeksi oli 2.00e/L .

    Onneksi on terä yhdellä keskipultilla, vai oliko tossa peräti kaksi ? :odroll:
     
  13. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Juuri tuo, ettei jää hajuja vaatteisiin, oli yksi syy miksi vaihdoin pienkonebensaan. Vaimolla astma ja itsekin saan helposti päänsärkyä pumppubensasta.

    Toki sellainen palavan muovin käry tulee moottorisahan kanssa kun pakoputki on lähellä nenää, mutta aina se voittaa bentseenit yms. millä on tutkittuja terveyshaittoja.
     
  14. f34

    f34 Double Gearhead

    No harmi kun harrasteautossa on V8, niin ei voi oikein hyvällä omallatunnolla käytää siinä pienkonebensaa. Lähtis keväällä vissii paremmin käyntiin.
     
  15. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Joitain ilmeisesti ottaa ihan tunteisiin, jos on muita vaihtoehtoja puutarhakoneisiin saatavilla?

    Käyttäkää mitä käytätte, vaikka asbestia omissa taloremonteissanne, ei sellainen muka-hauska ininä omiin tottumuksiin vaikuta. Osaltani keskustelu oli tässä.
     
  16. Ferguson9Melenie

    Ferguson9Melenie 1st gear

    En ite oo leikannut perinteisellä ruohonleikkurilla vuosiin, vaan olen siirtynyt robottiruohonleikkurien käyttöön. On jäänyt paljon enemmän aikaa muille puuhille kuin näille vähän vastenmielisille pihatöille. Voisitko ite harkita robottileikkurin käyttöä? Ymmärrän, että ehkä haluat ruohonleikkaamiseen sitä "tekemisen tuntua" mutta loppujen lopuksi robotti säästää sinulle niin paljon aikaa. Itte löysin robottileikkurini sivulta evxstore sähköiset apurit ja robottiruohonleikkurit. Tuolla pihanurmella se rullaa menemään edestakas sillon kuin haluan, pystyn laittaa sen leikkausmodeen puhelinsovelluksella tai sitten käymässä itse asettamassa sen. En tiiä kiinnostuitko, ymmärrän kyl jos haluut viel käyttää perinteisiä ruohonleikkureita koska onhan ne omanlaisiansa, mutta tää oli mun ehdoton suositus.
     
  17. elkamiina

    elkamiina Gearhead

    Hyvyydestä ja kestosta en osaa sanoa. Ostin ekan ruohonleikkurin, kun -97 ostettiin talo. Se oli joku Strattonin moottorilla oleva Hurricane, en muista valmistajaa. Halvin, mitä kaupasta löytyi. Se jäi 2010 uudelle asukkaalle, kun rakennettiin uusi talo. Ostin sinne Stigan. Oli kerääjää, ekoa, ym. hintaa nostamassa. Ihan paska. Raskas käsitellä, viikateterä lähinnä kaataa vain ruohon, vaikka kuinka terottaa. Vetojärjestelmän hihna lähti lentoon ja rikkoi puolet pohjamuoveista. Lopuksi se hyytyi kesken ajon. En jaksanut syventyä.
    Hain emännän Isomuorin peruja olevan leikkurin jemmasta. Laitoin bensaa kuivana kolisevaan tankkiin ja lähdin päkättämään.
    Olen sillä nyt loppukesän päästänyt. Peltirunko, mutta ehjä. Irtoterillä, jotka väistelee kivet ym. Pirkka-Caravan. Löysin alkuperäisen laatikon, joka oli K-maatalousliikkeestä. Vuosi 1983.:) Metkaa. Tuommoisia ikiliikkujia ei enään tehdä.
     
  18. mopar-mikko

    mopar-mikko Gearhead

    Ittellä kanssa päältä ajettavan lisäksi tuollainen Pirkka-Caravan. Toiminut mulla hienosti jo 15 vuotta. Hieman kyllä savuttaa. Ei ollut edellinen omistaja koskaan vaihtanut öljyjä vain lisännyt joskus.
     

Kerro tästä muillekin!