Nettiautosta bongattua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rüsselsheim, 28.4.2006.

  1. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Noh korjataan, puusilmäinen museotarkastaja. Kouvolassa ei ikinä tuollaista saa museoon, ja kaiken järjen mukaan tuossa on vielä muutosprosentit. Tuossaha on aikalailla prosentteja, moottorin ja vaihdelaatikon vaihto siitä taitaa tulla suoraan 30% vanhojen pykälien mukaan.
    2010 jne noita prosentteja hakattuu jokaiseen auttoon.
     
  2. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Olen usein ihmetellyt kuinka hyvätuloisia nykyajan teini-ikäiset ovat. Lähinnä siitä, että on ostettu uusi kevytmoottoripyörä tai mönkijä (luokkaa 10 000 e) ja aletaan heti esim. tekemään sähköihin omia sähkövikavirityksiä, tai sahaamaan lokasuojia pienemmiksi ja rälläköimään pakoputkea.

    Esim. tässä 550 km ajettu Honda, joka on jo ehtinyt teiniraiskauksen kohteeksi. Myyjänä Bike & Boat World Turku. "Nyt kaivataan kuskia jolla on asennetta." Enemmän kaivattaisiin myyjäliikeessä asennetta, että korjaisi räpellykset siihen pisteeseen, ettei uusi omistaja saa samantien sakkoja, kun ostaa tuon Hondan kyseisestä liikkeestä. Tuskin tuosta putkesta löytyy E-hyväksyntää, tolkuttomasti desibelejä kylläkin. Ja varmaan rekisterikilvelläkin pitäisi olla joku valo. Tosin ei siitä valosta kauaa olisi hyötyä, kun tuohon sivulle asennettuna kilven potkaisee vahingossa irti kunhan vaan lähtee liikkeeelle.
    https://www.nettimoto.com/honda/monkey/2684648



    Ihan rehellinen teinimyyjä? Normihomma, että Monkeytä myytäessä joutuu viilaamaan runkonumerot pois.... "Monkey on kilvetön/paperiton/runkonumeroton mutta rungossa on laatta joka todentaa rungon aitouden." Niin. Tietysti sillä on merkitystä jos mopo on varastettu jostain, onko se aito Honda, vai joku Kiinalainen väärennös.
    https://www.nettimoto.com/honda/monkey/2726801
     
    Vermilion ja juko7 tykkäävät tästä.
  3. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Tuo on totta, mikä ajaa siihen, että pitää riipiä kaikki mäkeen. Tuo eka kevari-honda nyt on vielä aika siisti tapaus. Tämä jälkimmäinen on normisettiä ja hintaa kuitenkin lähes uuden verran.

    Minunkin poika ihmetteli tuota, miksi pitää repiä uudesta kaikki irti ja sitten vedetään mattamustalla yli ja on olevinaan hieno.
    Poika osti itselleen, tai itseasiassa vaihtoi, vähän erikoisemman mallin mopon. Vaihdossa meni monkey, no se oli kanssa semmoinen raato ostaessa mutta halpa. Sähköjohdot revitty kappaleiksi ja joku itseväsätty karmea pakoputki. Pienellä laitolla sai siitä siistin, jostain hommasi alkuperäisen putken ja tankin maalasin helmiäisellä siten, että musta pohja ja vihertävä helmiäinen, varjossa näytti mustalle ja auringossa vihreälle. Johdot oikeni 30€ sijoituksella uuteen johtosarjaan. No sitten se vaihdokki, pari vuotta vanha, mattamustaksi rötvätty, sähköt revitty, ei ollut käyntikuntoinen, koneena 110cc, penkki riekaleina, pakoputki taas joku ruuvipenkissä väännetty "tehoputki". Vähän sitä hirvittelin, kun meni päittäin vaihtamaan mutta toisaalta se monkey ei nyt tosiaan kalliiksi tullut.
    Maalasi itse sen hilemaalilla, koneen raatoja oli ennestään haalittu (olisi vieläkin aika kasa erilaisia kiinalaisia monkeytyypin osia) ja niistä kunnosti yhden vakiokokoisen, taas uudet johtosarjat ja takavalo, uusi penkki sekä pakoputki, edelliset rakentajat kun lie viskanneet irrotetut osat roskiin.
    Ajeli sillä sen toista vuotta ja sai ihan kohtuullisen hinnan, osti myyntirahoilla 1965 Toyota Crown farkun. Ja ei tarvinnut hirveästi kaupata, kun oli kaikinpuolin toimiva eikä mitään mattamusta rävellys.
    Samaten ostettiin yksi kilvetön monkeyn runko, poliisi oli vienyt kilven. Se oli halpa ja kun osia oli haalittu varastoon aina sieltä täältä, saatiin sekin melko pienillä investoinneilla kasaan. Poika teki muuten, minä maalasin tankin, taas vähän hilettä ja hondan siipikuviot onnistuin tekemään. Sekin lähti samantien ja ostaja perusteli, että kun se oli ainut siisti myynnissä olevista käytetyistä. Sekä samaa hintaluokkaa noiden rävellysten kanssa.
     
    Muokattu: 6.9.2021
    Stang_81, Isamu, roadmaster95 ja 7 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  4. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Luomisen tuskaa ja nuoruuden intoa.
     
    isalmela tykkää tästä.
  5. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Unohdit, että se myydään vain haaveilijoille:rotfl:
     
  6. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Minusta autot jotka ovat pakkomyynnissä, eivät ole nettiautossa vaan lainvoima.comissa o_O
     
    musta pässi, Stang_81, f34 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  7. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    Aa, linkitin vähän huonosti, tarkoitin tuota Consulia
     
  8. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Isamu ja litres tykkäävät tästä.
  9. Isamu

    Isamu 3rd gear

    Tähän on (ainakin omasta mielestäni) varsin helppo ja looginen selitys.

    Näitä tekee teinit!

    Siinä vaiheessa elämää 99% heistä on kamala into nuoruuden testohöyryissä väsätä ja kokeilla omaa osaamistaan, mutta se osaaminen on kyseenalaista (tai olematonta) ja budjetti vielä kyseenalaisempi (aivan varmasti olematon) niin sitten värkätään jotain siihen suuntaan kuten rautasahalla lokariin uutta muotoa, kilikalilla mattaväriä jne jne
     
    impala-63, Peeaa ja isalmela tykkäävät tästä.
  10. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Meillä oli aikoinaan Hopeasiipi mopo, jolla ajelin alaikäisenä "pihapiirissä".
    Maalasin siitä tankin jollain ikivanhalla kultaspraylla, jonka löysin faijan nurkista.
    Faija ei oikein arvostanut nuorenmiehen visiota ja luovuutta. :rotfl:
     
    Peeaa, leivonharri ja isalmela tykkäävät tästä.
  11. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Mielestäni on hienoa et nuoriso tekee näille vehkeille jotain vaikkakin joidenkin mielestä tuhoavat noita kuin se et joisivat kaljaa ja pössyttelevät heinää.
    Kritisoidaan täällä aikuistenkin tekemistä omille autoilleen.
     
    kad_boost, Catiska ja impala-63 tykkäävät tästä.
  12. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Tuo budjetti ei vaan siihen mattamustaan ihan täysin sovi, kun ne muutkin kilikalit maksaa saman verran, väristä riippumatta.

    Tai aikuisten ihmisten mattamustalla maalaamat autot, ei ne muutkaan värit sen kalliimpia ole.
    Justiin omani rötväsin, tuli metallihohtoturkoosi, maalia meni joku 1,5 kaikkineen ja hinnaksi tuli ~30€. Eihän se tuokaan mikään näyttelyvehje ole mutta kuitenkin yksivärinen.

    Tietysti jos se vaan jostain syystä pitää olla mattamusta, niin sillehän ei mitään mahda.
     
    isalmela ja Peeaa tykkäävät tästä.
  13. Ftw-

    Ftw- Gearhead

    Ne on niitä tulevia jenkkiharrastajia mitkä korjaa sähköviat hyppyjohdoilla,lämpöongelmat repimällä viskon pois ja sitten sähköflekti ilman tuulitunnelia,tervaa kaikki mattamustalla koska se on vaan niin rock ja repii kaikki saastelaitteet virityksen nimissä niin saadaan toimivuus minimoitua ja kulutus maksimoitua. Enkä ole edes pussihousu mutta jaksaa aina ihmetyttää miten paljin rahaa ja aikaa jaksetaan nähdä siihen että saadaan alkuperäistä huonompi lopputulos
     
    Petri R., kerkko, f34 ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  14. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Mercedes W123 coupe: "auto on muutettu bensasta dieseliksi" Tästä tulee muistoja synkältä 1990-luvulta... Tosin päinvastoin, eli miljoona km ajettuihin taksimersuihin vaihdettiin Saksasta tuotu coupe kori. Ne oli aika lyhytikäisiä tapauksia, eli kilvet lähti usein muutoskatsastuksen jälkeisessä vuosikatsastuksessa, kun vaihdettujen osien prosenttimäärät eivät oikein täsmänneet... Tässä vaiheessa autojen omistajina ei tietenkään ollut enää autojen rakentajat.

    Mutta tuon myynissä olevan auton rekisterikilpi viittaa vanhaan Vaasanläänin kilpeen, eli jos tuo on vielä Vehon tuoma Suomiauto, niin aika erikoinen ratkaisu laittaa siihen diesel moottori, kun muut vaihtoivat 4-ovi dieseleihin coupe koreja. Tällaista coupea ei montaa uutena Suomeen tullut, eikä yhtäkään dieselinä. Eli olisikohan tämä sittenkin korinvaihtotapaus, vaikka myyjä kertoo toisin?
    https://www.nettiauto.com/mercedes-benz/240/12379293
     
  15. Ftw-

    Ftw- Gearhead

    vinkoodi kestoo että 240d sedan
     
    teddy99 tykkää tästä.
  16. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Ilmoituksessahan lukee "korinvaihto tehty eli ei saa museoon"
     
    Peeaa tykkää tästä.
  17. Ftw-

    Ftw- Gearhead

    Joo nyt lukee. Laitoin myyjälle viestiä
     
    Pannu H-D, isalmela ja teddy99 tykkäävät tästä.
  18. karpo29

    karpo29 3rd gear

    Jostain se on aloitettava ei sita muuten opi. :D Hyva hommahan toi on etta skidit duunaa.
     
  19. f34

    f34 Double Gearhead

    Pitäisikö vielä laittaa myyjälle viestiä, että poistaa myynnistä, kun kerran EI OLE PAKKOMYYNNISSÄ.
     
  20. VintageSpeed

    VintageSpeed 3rd gear

    On, siitä se oppi tulee. Pitäiskö tässä nyt omat virheensä käydä läpi. 10 vuotiaasta parikymppiseksi.

    1. Harrasteauto, Lada 1200L. Opin että takavetoinen menee kyntöauraa päite kun painaa kaasua. Tuli aika iso reikä oveen. 90€

    2. Seat Ibiza 1.5 system porsche moottori ei ole vapaastipyörivä ja venat menee solmuun jos jakohihna on "melkein oikein". 50€

    3. Ford Taunus ei ole hyvä talviauto, kesäauto, pillumagneetti, eikä hyvä auto muutenkaan. Eikä sitä olis pitänyt vaihtaa laatikkovikaiseen Opel Mantaan josta sai 20€ romu-ukolta.


    4. Dodge Aspen olisi kannattanut hitsata kunnolla ja viedä leimalle eikä myydä pois ja ostaa tilalle helevetin mätää V8 ässä mersua. Sinne meni 3000€.

    5. Olis pitänyt ostaa Rover SD1 tuolla 3000€ eikä se mätä Mersu.

    6. Datsun Laurel oli hyvä auto vaikka naiset muuta väitti ja se olis pitänyt pitää ja opetella hitsaamaan ja tilaamaan virranjakaja eBaystä. 500€

    7. Ford Thunderbird 3.8 oli paska auto, mutta sitäkään ei olis pitäny vaihtaa kolaroituun Buick Park Avenueen. Sinne meni taas 3000€

    8. Läpimätää Dodge Monacoa ei kannata ostaa jos myyjä väittää että siinä on 440, vaikka ei ollut. 3000€

    9. Chrysler 300M ei kannata vaihtaa Diesel Oldsmobileen jos se on rekisteröity henkilöautoksi. 8000€

    10. Olis pitänyt ostaa isovanhempien perintörahoilla E-body eikä makuuttaa niitä kuolevassa rahastossa jolla lopulta sai neliovisen C-bodyn... 25000€

    Sellaset oppirahat.
     
    ASaari, Dataviilaaja, bbford ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!