Poliisi pysäytti, lineekö ollut alan mies?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Over the hill, 17.10.2021.

  1. Over the hill

    Over the hill 1st gear

    Tapahtui joskus tällä vuosituhannella, koetin laskeskella tarkemmin koska, mutta en enää päässyt oikein kiinni:

    Ajelin 80 km/h seututietä keskivaiheilla kymmenkunnan auton harvaa letkaa, muut olivat ihan perusautoja. Kyseessä ei ollut mikään cruising, tiistai-ilta kesällä. Vastaan tuli ylämäessä moottoripyöräpoliisi. Kumpareen takana vastaan tuli poliisin siviilipaku, joka veti liinat kiinni, ja äijä virkavetimissä hirmu hädässä pysäyttämään. Katsoi rekisteriotteen, ja ilmoitti ettei toinen jarruvalo toimi. Könysi takaisin virkavankkuriin ja häipyi. Jarruvalo... helkutti! Ylämäessä en tietenkään jarrutellut, joten prätkäpoliisi ei niiden toimivuutta voinut nähdä. Ei myöskään edestäpäin pysäytyksen suorittanut. Perille päästyä tarkistin jarruvalot, molemmat toimivat. Jälkeen päin ajatellen en oikein mutta keksinyt, kuin että prätkäpoliisi pyysi kollegaa katsomaan pannun koon tms.

    Ymmärtääkseni virkavalta näkee nykyään tien päällä ajonevojen tekniset tiedot, kuinkahan kauan näin on ollut?
     
  2. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Niin kauan kun niillä on ollut tietokoneet autoissa.
     
    LPV tykkää tästä.
  3. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Tiktokissa huomannu, et Euro ja JDM on ruvennut lähtemään kilpiä väärien rengaskokojen takia, ikkunatummennusten, liian matala, liian kovat äänet yms... Oisko joku kampanja menossa. Toivottavasti eivät rupee ratsaamaan tapahtumia.
    Itsellä on ollut vain yksi virkaintonen. Mutta muuten saanut ajella aika rauhassa.
    Tosin kerran puhallusratsiaan ajaessa, puhalluttaja huomasi pois lähtiessä ilokaasupullon farmarin takakontissa ja huito kaverilleen jotain, mutta eivät lähteny perään.
     
  4. Over the hill

    Over the hill 1st gear

    Arvelen kuitenkin, että pysästys tehtiin pelkästään uteliaisuudesta. Rekisteriotteissa on nähdäkseni pelkästään laillisia iskutilavuuksia ym. Autoa en yksilöi, mutta aika moni teistä on sen ympäri kävellyt ylimääräisen kierroksen esim. Forssassa.
     
  5. redneck1

    redneck1 Gearhead

    Tätä nykyä kun eivät enää pysäyttele. Useasti ovat poliisit ajaneet puskuriin kiinni ja tutkan saadessa rekisteritiedot ovat jääneet taakse matelemaan tai pysähtyneet kokonaan lukemaan tunnuksesta saaneita tietoja. Sitä en sitten tiedä mitä tietoja.
     
  6. esmi

    esmi Gearhead

    Eiköhän tutka kerro vaan nopeuden, ei muuta tietoa!.
     
  7. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Erillinen "peilauslaite" joka lukee kilven ja sieltä tulee kaikki mahdollinen tieto autosta ja sen omistajasta / haltiasta.
    Jos eivät saa peilattuakilpeä niin näpyttelevät kilven koneeseen niin tulee samat tiedot.
    Senhän takia ei rekisteriotteita tarvitse pitää enää mukana.
     
    Gary Grand ja esmi tykkäävät tästä.
  8. monster

    monster Gearhead

    Piirturin tiedot on uusimmissa raskaan kaluston vehkeestä myös poliisilla etäluettavissa.
     
  9. jänis2

    jänis2 3rd gear


    Sitä laitetta sanotaan kameraksi ;)
     
  10. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    "alan mies" .... tulee heti Fingerpori mieleen :p, sarjassa:
    "Päivää, minä olen ulos-ottomies"
    "Jaa, minä enempi kondomimiehiä"
    :)
     
    Jori85 tykkää tästä.
  11. leemu

    leemu Gearhead

    On se nyt vähän enemmän kuin kamera.
    Laite siis ihan oikeasti lukee kilven ja läväyttää automaattisesti tiedot ainakin katsastamattomien, maksamattomien verojen, haltijan ajokiellon yms. tapauksissa..
     
  12. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Jos sattuu joutua siniselle nahkapenkille niin siitä voi katsoa mitä tietoa rekkarin perusteella ne saa näkyviin kun se näkyy siinä niitten näytöllä
     
  13. jänis2

    jänis2 3rd gear

    Kamera joka on yhteydessä tietokoneeseen jossa on tekstin tunnistus ja netti ja kaikki.. :)

    Edit: Kun pistää googleen "revika" niin löytyy tietoa.
     
    Muokattu: 18.10.2021
  14. multsi

    multsi 2nd gear

    Itsekin kun käyttöautoina tykkään pitää reilusti +30-vuotiaita, niin ihmetyttää poliisien mielenkiinto näihin. Autoissani ei edes ulkoisesti ole mitään epäilyttävää. Nykyään eivät tosin juurikaan pysäyttele ja tule morjestamaan, mutta liimaantuvat kyllä puskuriin skannatakseen varmaan kuskin ja auton tiedot. Eivät mannet, mamut ja nistit tuollaisilla enää ajele, vaan sillä mitä halvimmalla saa eli noin 15-vuotiailla ooppeleilla, foordeilla tai relluilla. Ammattitaitoisen poliisin luusi tunnistavan harraste-/käyttöharrasteen norministin Astrasta.

    Mutta onhan se toisaalta hyvä kun noita on kanssa helppo varastaa, niin jotain valvontaa on.
     
  15. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Mä olen ajanut melko säännöllisesti vanhoilla autoilla. Pari hairahdusta uusien autojen kauppaan on matkan varrelle sattunut. Poliisia ei ole koskaan kiinnostanut mun autot. Faijan autolla sain sakot 1970 -luvulla pikkuvioista. Joskus 90-luvun alussa ajelin 126 Fiatilla ilman valoja. Halusivat nähdä että lamput toimii, jonka jälkeen ajoin taas ilman valoja (pikku laturi ei oikein riittänyt H4 polttimoille). Paperit jenkistä katsottiin joskus 1982-83. Auto oli leima kylmänä, eikä poliisi sitä huomannut. Mut siis melkein ei ikinä ole syynätty autoa eikä papereita. Mä ajelen vissiin eri teillä kuin muut? Harrikoita on ollut yli 20 vuotta, eikä kertaakaan niistäkään moitetta.
     
    Gary Grand ja isalmela tykkäävät tästä.
  16. zet28

    zet28 Gearhead

    Yhden tutun poika on polliisi ja tämä oli kertonu,et useimmiten toi ”kamera” on heillä pois päältä,ku se piipittää jatkuvasti.Ei kuulemma hermo kestä kuunnella
     
  17. leemu

    leemu Gearhead

    Olen empiirisesti asiaa tutkimalla todennut saman, eli tämän tästä on jostain autosta leima pitkänä tai verot maksamatta, eikä tinanapit reagoi liikenteessä mitenkään:poff:
     
    zet28 tykkää tästä.
  18. LordMrFord

    LordMrFord Gearhead

    Kolmatta vuotta ajanut kesät talvet miltein 60 vuotta vanhalla autolla ja ainoat kerrat kun possut ovat pysäyttäneet, ovat olleet silloin uudenmaan piirityksen aikana rajalla.
     

Kerro tästä muillekin!