Vani täristää epäsäännollisesti mutta säännöllisesti?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja perru85, 9.7.2019.

  1. perru85

    perru85 3rd gear

    Terve! Eli auto on chevy van stargraft 6.2d -90. Autossa sellainen oire, että kovemmassa vauhdissa ja kiidytyksessä tuntuu tärinää epäsäännöllisesti. Eli se ei ravista tai täristä kokoajan vaan muutaman sekunnin väleis ravistaa ja tämä on sännöllistä. mmmmmmmmmmPRRRmmmmmmmmmmPRRRmmmmmmmmmmPRRR.... vaikea kuvailla, mutta tässä "m"=tavallista hurinaa ja kolinaa ja "PRRR"=ravistius. Ja tuo "PRRR" väli on 4-5 sekunttia.
    Olisko ajatuksia, mistä moinen vika? Jos kardaani tai ristikkot olis säkönä, täristäs varmaan kokoajan, kun alkaa täristää? Autossa yksiosainen kardaani.
    Kiitos jo etukäteeen.
     
  2. jorkkeri72

    jorkkeri72 Gearhead

    vois olla pyöränlaakeri
     
  3. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Kaksi epätasapainossa olevaa rengasta joska hieman erikokoisia kumoavat toistensa värinän kun sopivassa asennossa ovat? Olen tämän vaihtoehdon itse kokenut.
     
    Tseitsei2 ja Powerstroke tykkäävät tästä.
  4. jorkkeri72

    jorkkeri72 Gearhead

    juu,kerran oli itelläkin samanlainen tapaus,kesti tovin ennenkuin vika selvisi
     
  5. hantta

    hantta Double Gearhead

    Mutta kaikesta huolimatta; katso ihan ensin se takaristikko. Joskus hajoaa niin, ettei välystä tunnu, mutta paskana se on.
     
  6. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Kardaanin nivel. Välillä se oikutteleva akseli "osaa keskittää" itsensä ja sitten taas rupeaakin vispaamaan.
     
    hantta tykkää tästä.
  7. hantta

    hantta Double Gearhead

    Oma veikkaus ristikko+ joku muu pyörivä, ristikolla eliminoidaan edes se toinen ;)
     
  8. perru85

    perru85 3rd gear

    Kiitos vastauksista. Yritämpä perehtyä noihin ja palaan asiaan jos/kun selviää.
     
  9. perru85

    perru85 3rd gear

    Tähän vikaan auttoin kardaanin tasapainotus
     
    Artsi Bunker tykkää tästä.
  10. hantta

    hantta Double Gearhead

    Kiitos, kun kerroit ratkaisun, yleensä nämä korjaukset häviävät bittiavaruuteen, kun tulee kuntoon.
     
  11. Nupa

    Nupa Double Gearhead

    Oliskohan se sitte omassakin rakkaassa harrastepelissä tuo sama vika?
    Osamappia ku äsken katoin niin 2005 hommattu Inland Empiren 3" alukardaani https://www.summitracing.com/parts/ied-cf8200 . Reilu 40tkilsaa sillä tullut ajettua.
    Lootia tosta autosta on menny useampia ja viimesimmän "korjauksen" jäljiltä ravistuttanut enenevässä määrin... sen verran, että oikeastaan jopa vitutti viime vuonna tuolla ajella yhtään.
    Onko jollain enempi kokemusta, mites tuollaset alut kestää vuositolkulla ajella lappu lattiassa ja suditella menemään?
    Olisko tuossa jo täten ajan myötä väsymistä havaittavissa vai olisko kardaania vain kohdeltu kaltoin? Että kannattaako suosiolla hommata uusi jos tuo on vääntynyt jollain tapaa mutkalle? Mitä nuo kestää tehoja ja vääntöä?
     
  12. perru85

    perru85 3rd gear

    Juu, ei mullakaan ihan näin montaa vuotta mennyt tuon vian selvityksessä kun ilmoitus on - 19 vuodelta ja nyt jo vastasin ratkaisun unohtu vaan lisätä tänne. Nää on tärkeitä tietoja Mulla tosiaan 1 osainen kardaani, jonka tasapainotus Tampereella maksoi 140€. Jonkun verran oli heittoo tuossa kardaanissa, eikä sitä 100% saatu. Uudet ristikot ja ajelua niin kyllä se on paikkansa hakenut.
     
    hantta tykkää tästä.
  13. Artsi Bunker

    Artsi Bunker 2nd gear

    Eikös sen voi pöydällä pyöritellä niin näkee onko banaani ja ristikoista näkee onko puneella. Itellä meni yksi niin puneelle että tipahti laatikosta irti, lyheni siis yli 10cm. :p
     
  14. Nupa

    Nupa Double Gearhead

    Oon mä sitä pyöritelly irrallaan ja auton alla paikallaanki ja ihan kelposelta vaikuttaa, mut mitäs tollasia silmällä näkee.
     
  15. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

  16. kalervo1

    kalervo1 1st gear

    Aikoinaan 80luvulla tein ajanmukaisen perän noston 67 farmari bel-airiin laittamalla pelkästään korokkeet jousien alle , ja se muutti kardaanin taka ristikkonivelen kulmaa kun ylätukivarret veti kardaaniniveltä alaspäin ja ravisti niin hel:D. Sen ajan chevroletissa on kardaanin kulmalle laitettu maksimi arvot jonka sitten löysin korjaamokasikirjasta .
    .
     

Kerro tästä muillekin!