Nokan ajoitus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja manuel, 14.1.2022.

  1. manuel

    manuel Gearhead

    Mitäs tietäjät sanoo edel 2122 nokka. riittääkö ajoitusmerkkeihin laittaminen vai vaatiiko tarkempaa säätöä mielestänne? 302 kone ja auto 1400kg kesä gruisailu käyttöä...
     
    Muokattu: 14.1.2022
  2. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Varmaan riittää ajoitusmerkit että tulee toimiva mutta ajoituksen tarkastus on kyllä aika kepee homma, ja tarkistaisin sen kyllä.




    Tällä on hienot jakopäät ja muut systeemit mutta periaate tulee selväksi. Muutaman kampiakselin asteen sisään kun saa mitä nokkakortti sanoo niin hyvä on.
     
  3. manuel

    manuel Gearhead

    Juu komiat on kaverin vehkeet. Ja aika hyvä videokin. Kiitos linkistä. pitää vissiin jotain kamoja hommata itellekkin.
     
  4. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    Jos tarkoitus on tarkistaa että ajoitus on merkkien mukaan kohtuullisella tarkkuudella kohdallaan, niin ei siihen välttämättä erikoisvälineitä tarvitse.

    Vähän kevyemmilläkin mittalaitteilla ja tarkalla silmällä voi todeta että ykkösen männän ollessa yläkuolokohdassa ja venttiilien vaihtokohdassa, pitää imunostajan olla hieman "ylempänä" perustasosta kuin pakonostaja.

    Noissa perus katunokissa venttiilien tulisi olla vaihtokohdassa saman verran auki noin 4-6 astetta ennen yläkuolokohtaa. Silloin yläkuolokohdassa imu on enemmän auki kuin pako.
     
  5. Pietsi

    Pietsi Gearhead

    Tämä liene pätee täsmälleen vain sigle pattern nokassa.
     
  6. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    Joo, mikäli katsotaan vain nostajien tasoa toisiinsa nähden, eikä sitä kuinka paljon nostaja on noussut "perustasosta", kuten edelläkin mainitsin.
     
  7. Pietsi

    Pietsi Gearhead

    Joo, niin minä sitä koitin hahmotella.
     
  8. manuel

    manuel Gearhead

    Pitää vissiin tehä kiekko ja toppari, mittakello kyllä löytyy, katsotaan kun keretään, mielenkiintoista onko paljon eri kuin merkit...
     
  9. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    Jos ei välttämättä halua itse askarrella, niin motonetistä löytyy edullinen astelevy ja us-partsista yläkuolokohta työkalut.
     
  10. janihei

    janihei Gearhead

    Motonet myy noita astelevyjä, pitäis olla ihan hyllytavaraa. Artsi prkl
     
  11. manuel

    manuel Gearhead

    Kiitos vinkeistä taas tietäjille, eiköhän mätänettiin pian matka käy...
     
  12. 57 Firedome

    57 Firedome Gearhead

    Minkä näköinen on tai onko edes sellaista stopparia Mopar 273cid moottoriin tulpanreiästä tai jotenkin muuten ykk:n etsintä kannet paikoillaan ??
     
  13. Solvent

    Solvent 3rd gear

    Tee toppari ite. Mä tein vanhasta tulpasta. Eriste pois, kierteyttää tulpan sisäosan ja tempasee siihen sopivan, pitkän pultin. Sitte vielä hivasee pultin päästä terävät pyöreeksi. Tulee hyvä
     
    Akit tykkää tästä.
  14. 57 Firedome

    57 Firedome Gearhead

    Eikä osu venttiileihin ? Pitää testata jokatapauksessa. Kiits.
     
  15. Solvent

    Solvent 3rd gear

    Keinut pois niin pysyy venttiilit kiinni asennossa
     

Kerro tästä muillekin!