Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

  1. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Minustakin Anti-Grip ja Non-Stop ovat tavoiteltavia ominaisuuksia talvirenkaalle.
     
  2. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Venäjä ilmeisesti aikoo muodostaa länsimailta suljetun talousalueen Kiinan kanssa. Varmaan toimii Putinin elinajan verran ennen kuin kehitys hyytyy kuten sosialismimaiden liiton kehitys.
     
  3. Retem

    Retem Gearhead

    Juu, sopii erinomaisesti ryssän omassa liikenteessä. :poff:
     
  4. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Isot liitot laittavat Teboilin boikottiin. Näinköhän ketju joutuu tyytymään siihen alkuperäiseen virkaansa, eli säilömään polttoaineita Venäjän sotavoimille Suomeen hyökkäämisen varalle?
     
  5. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Jos länsirintama laittaisi pakotepelin niin kovaksi, että öljyn tuonti tai vienti katkeaa, sehän voi Putin itse kieltää myymästä sitä natseille, niin kiinalaiset ostaa Putinikta sitä öljyä vain todella halvalla. Hyväksikäyttöä siis esiintyy.
     
  6. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Juu noi mä arvasin oikein. Otin vielä 4 samanlaista. Valkosivut ruosteiseen pakuun. Ja siksi, että ne oli halvat!
     
  7. litres

    litres Gearhead

    Ja eikö jokaisen tb:n kellarissa ole T-54? Näin mulle joskus 70 luvulla kerrottiin....
     
    Seevu tykkää tästä.
  8. Artsi Bunker

    Artsi Bunker 2nd gear

    Piti eilen farmisäiliöön tilata pöötä. Yleensä ottanu hankkijalta. Siinä kun katselin tarjontaa niin shatti rupesi kyselemään että josko apua tarvisin? Tuumasin että onko muuta soppaa tarjolla kuin tota teploittia? Ei kuulemma ole. Kerroin sitten että taidampa tilailla sitten soppani eri firmasta teploittia poikotoidaksen. Kun ei enempää voinut auttaa niin toivotti vain hyvää päivän jatkoa. Sainpa vielä halvemmalla lännen puolelta.
     
    MudMax ja pe-le tykkäävät tästä.
  9. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Ai näitäkö ne perkeleen mustat ja pyöreät oli. Ilmankos meni faijan laabori heti lepikkoon kun kortin sain :rotfl:
     
    Artsi Bunker tykkää tästä.
  10. aircool

    aircool 3rd gear

    Joku itäprätkäharrastaja ihmetteli joskus venäläisiä. Avaruudessakin on käyty mutta pyöreän pyörän valmistus vaikuttaa mahdottomalta.
     
  11. vanilla

    vanilla Gearhead

    Mulla on kaks itäpyörää, IC typ 49 vm.1952 ja Dnepr MT-9 , molemmat MR ja tuo tieto kyllä on totta vanteiden osalta.
     
  12. aircool

    aircool 3rd gear

    No ei se sitten paskaa puhunut.
     
    vanilla tykkää tästä.
  13. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Itsellä vain yhdestä Simsonista kokemusta eikä siinä huomaa mitään renkaiden soikeutta. Resonointi saattaa kätkeä sen alleen kun puolen tunnin ajon jälkeen ei varttiin tunne muniaan ja kämmenpohjia. :)
     
  14. vanilla

    vanilla Gearhead

    Voihan noissa suunnitelmatalouden maissakin ollut joskus Monday duunareilla :) mutta laatu oli varmaan mitä vaadittiin.... Ja joskus tuli vähän roisimpaa :)
     
    fsvaasam tykkää tästä.
  15. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Vai onko nuo Anti-stop Non-grip :rolleyes:
     
  16. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Kiina on kuitenkin kehittynyt vauhdilla ja aika varmasti ei lopeta länsimaiden kauppaansa, vaikka mitä tapahtuisi. Veli Venäläinen voi jäädä aika lailla yksin, jos luottaa kiinan tukeen.
     
  17. Tässä on kanssa yksi aihe, mikä sopii otsikkoon:

    Puuala tarvitsee osaajia, mutta ammatillinen koulutus kuihtuu – opettajat näkevät syynä peruskoulun muutokset

    Peruskoulu-uudistus karkotti opiskelijat teknisen työn tunneilta ja teknisen työn taidot jäävät oppimatta, kritisoivat teknisen työn ja ammatilliset opettajat. Tulevaisuudessa opettajienkin koulutus näivettyy.

    Anetjärvi ja Jokinen näkevät syyn opiskelijoiden katoon pitkälti peruskoulun muutoksessa.

    Vuoteen 2016 saakka peruskoulussa ja sitä ennen myös kansakoulussa oli kaksi erillistä käsityöoppiainetta. Puu- ja metallitöitä opiskeltiin teknisten töiden tunneilla, niin sanottujen pehmeiden materiaalien käsitöitä tekstiilityön tunneilla.

    Vuonna 2016 otettiin käyttöön uusi peruskoulun opetussuunnitelma, jossa on enää yksi käsityöaine, monimateriaalinen käsityö. Sen opettajalta ei vaadita teknisen työn opettajan pätevyyttä.

    Lisäksi moni kunta on jopa päättänyt säästösyistä karsia kouluista teknisen työn opetukseen soveltuvat tilat.

    "Monimateriaalisen käsityön tarpeisiin vedoten kuntiin on jo rakennettu tiloja, jotka eivät enää edes sovellu teknisen työn opetukseen", kertoo teknisen työn opettaja Okko Ojanen Ulvilasta.

    Varsinaista teknistä työtä voi nykyisin opiskella enää vain valinnaisena aineena luokilla 8–9.

    Aikaisemmin teknisen työn luokilla 8–9 valinneet olivat ehtineet opiskella teknisten töiden perusteita jo viisi vuotta. Nyt on mahdollista, ettei valinnaisen teknisen käsityön aloittavalla oppilaalla ole hallussaan edes perustaitoja.
     
  18. grantorino

    grantorino Gearhead

    Tämä on sitä säästämistä ja kansan kurjistamista, rahaa ei muka ole päteviin opettajiin ja opetukseen. Silti rahaa jaetaan päivittäin ulkomaille pelkässä hyvässä uskossa, miljoonia ja miljardeja euroja.
    Suomen alasajoa parhaimmillaan.
     
    PetteriT ja dart -66 tykkäävät tästä.
  19. PetteriT

    PetteriT Gearhead

    Tästä tulee tulemaan mielenkiintoinen ongelma, kun kädentaitajat häviää, eikä saada lapsille ja nuorille iskostettua ajatusta käsillä tekemisen hauskuudesta ja hyödyllisyydestä. Se ajatus pitää saada nuorena että itsekkin osaa ja voi tehdä konkreettisesti käsillään jotain. Voi tehdä uutta tai korjata vanhaa, ettei tarvitse aina ostaa uutta tuotetta. Jää monta onnistumisen tunnetta tulematta. Mutta välillä tuntuu että kaikki itsetehty ym. ei nauti hirveästi arvostusta.
    Onneksi nuo meidän 5v ja 7v tykkäävät tehdä käsillään juttuja...johtunee siitä että ollaan tietoisesti pidetty erossa älylaitteista ja sen sijaan annettu legoja ja kyniä, paperia, liimaa ym....ehtivät niiden älylaitteiden pariin sitten isompana. osaavat kyllä läppiksellä kuvia hakea ja isin opissa nettiautoa selata. pienempi bongailee nettiautosta yleensä hirveimmät romut ja sitten tuumaa että jos tuota vähä korjaa ja maalaa siitä tulee vielä ihan hyvä, eli toivo ei ole vielä menetetty :)
     
    Seevu, Stang_81, Kustom STW ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  20. Cocco Bill

    Cocco Bill Gearhead

    Vaikka kansankulkineet onkin olleet kakkosluokan laatutasoa niin pääideahan niissä on ollut että pidetty yksinkertaisina joita voidaan korjata missäpäin tahansa venäjää tai NL,miten vaan.
    Ei ole haettu uusinta uutta tekniikkaa vain senvuoksi että semmoista on ja pitää saada mainoksiin tai testeihin jotain uutta vuosi vuodelta teholisän kera.
    Tuommoisia paineita ei ollut,ne meni kaupaksi muutenkin kun muuta ei ollut saatavana,hyvä jos edes tuommoisia sai jonottaen jopa vuosia.

    Kävelyyn tai fillarointiin verrattuna todella hyviä ja lämpimiä,parempia sateensuojia ja ajavat tarpeen A:sta-B:hen liikumisessa joka se oleellisin jos autoista puhutaan.
    Mp ja mopot tietty omalla sarallaan helpottanut liikkumista.
    Toki siellä on suurinpiirtein käsityönä tehty paremman luokan ajopelejäkin paremmille tovereille ikiajat.
    Niiden ongelma oli sielläkin varaosat ja erikoistarpeet osaamisessa kun merkkihuoltoja ei ollut kuin isoimmissa kaupungeissa harvakseltaan eikä esim niihin tarvittavia erikoisöljyjä tahtonut saada niistäkään edes puoluejohdon käytössä oleviin koska tuotin länsimaista juten monet osatkin.

    Sotakalusto onkin eri juttu ja kun puhutaan lentokoneista,panssareista,tykeistä,ohjuksista jne ei hävettävää ole eikä tähän kannata vetää armeijamuistoja Gazeista,Uazeista tms.

    Aseteollisuus on tuottanut siviilipuolellekkin pitkään laadukasta huipputavaraa siinä kuin halvempaakin kansanmallistoa.

    Huonolta näyttää,sähköt pois niin koko yhteiskunta laantuu päivässä melkein uuskivikauden tasolle,miettikääpä miten eläisitte päivän sähköttä ja mitkä laitteet olisivat toimimattomia taloudessanne saati laajemmin yhteiskunnassa?
     

Kerro tästä muillekin!