Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

  1. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Ryssimisen maailmanennätys on rikottu: 72 tunnissa rauhanturvaoperaatiosta maailman uhkailuksi ydinaseilla.

    Siinä sitä on alasajoa kerrakseen.
     
    Hai ja talonmiehen vapaapäivä tykkäävät tästä.
  2. MudMax

    MudMax Gearhead

    Turvedieselin torpanneet täytyisi tyrkätä itärajan taakse ja tilalle Ukrainan pakolaisia turvetyömaille, näin kirjoitettiin yli 15 vuotta sitten:
    https://www.kaleva.fi/turpeesta-voi-tulla-dieselia-jo-2011/2158682
     
  3. Idealismin jättivoitto:

    Oliko jalkaväkimiinat kieltävä Ottawan sopimus virhe Suomelle? ”Meille jäi mustapekka käteen”

    MIINAKIELLOSTA päätettäessä tutkija Pauli Järvenpää vaikutti puolustusministeriössä ylijohtajana, jonka erityisalaa olivat strategiset aseet ja strategian kehitys. Maamiinat oli yksi oleellinen osa Suomen strategiaa.

    Järvenpää sanoo, että Ottawan sopimus oli Suomen kannalta virhe ja miinakielto oli muutenkin hölmö päätös.

    – Olisi pitänyt luoda sellainen järjestelmä, joka antaa Suomen kaltaiselle maalle mahdollisuuden tuoda erilainen visio ja keskustella siitä. Sitä ei koskaan tehty.

    Ottawan sopimuksessa niiden maiden, joiden olisi pitänyt luopua maamiinoista, eivät kuitenkaan liittyneet sopimukseen, vaan jatkoivat entiseen tapaan miinojen viemistä sotiviin maihin.

    – Suomelle jäi mustapekka käteen, Järvenpää sanoo.

    Järvenpää muistelee Ottawan sopimukseen liittymisajoista, että sisäpoliittiset paineet olivat kovat. Tasavallan presidentti Tarja Halonen ajoi vahvasti miina-aseiden kieltämistä.
     
  4. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    twiitti:
    @TarjaHalonen
    Liukasta laskiaista!

    Siinäpä ne tärkeimmät Tarjalta!!
     
  5. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Kukin kirjoittelee mitä kykenee. Eipä tuolta rouvalta kummempaa voisi tiukassa paikassa olettaakaan. Toki mamma jyrähtää jos pride paraatia häiritään…
     
  6. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Ukraina liittyi Ottawan sopimukseen jo 1999 ja hävitti henkilömiinat 2005.

    Ihan hyvinhän se sekin meni. Tosin, eipä niistä tässä olisi ehkä niin paljoa ollut apua, kun vieraiden vastaanottoon alettiin valmistautua vasta kun nämä alkoi koputtamaan.

    Tuolta löytyy sopimuksessa ja sen ulkopuolella olevat valtiot:
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Ottawan_sopimus
    Venäjä tunnetusti ei ole sopimuksessa mukana, mutta tunnetusti sen sotarikoksissa nyt jotkut henkilömiinat ei paljon paina.

    Jonkinlainen yleisen keskustelun alue olisi kyllä paikallaan, mutta minkäs teet.
     
  7. Eija-Riitta Korholalla on hyvä kirjoitus:

    Miksi rahoitamme Ukrainan sotaa?

    Tänään sunnuntaina 6.3. 2022 aamulla Fingridin tilastot sähköjärjestelmän tilasta kertoivat, että Venäjältä tuli meille sähköä 1400 megawattia. Aika tavallinen luku.

    Koska tiedämme, että insinöörit eivät saa päättää energiapolitiikasta vaan sen tekevät nykyään poliitikot, jotka eivät energiasta kuitenkaan mitään ymmärrä, on ihan kohtuullista kääntää tuo luku politiikan kielelle. Poliittiseksi selkosuomeksi 1400 megawattia tuontisähköä tarkoittaa, että Suomi rahoittaa Ukrainan sotaa 3 miljoonalla eurolla joka päivä. Me maksamme sen verran päivittäin Venäjälle tuontisähköstä.

    Eikä siinä kaikki. EU rahoittaa Ukrainan sotaa joka päivä miljardilla. Sen verran EU maksaa Venäjälle maakaasusta, sähköstä, öljystä ja kivihiilestä. Samaan aikaan kun ihastelemme EU:n taloudellisia pakotteita ja omien riviemme kokoamista ”ennennäkemättömällä tavalla”, on hyvä nähdä perverssi tilanteemme. Näillä askelmerkeillä sota ei maksa Putinille mitään; hän päinvastoin hyötyy energian hinnannoususta.

    Meidän ei olisi ollut pakko rahoittaa Venäjää. Tämä on täysin itseaiheutettu ongelma. Vielä tarkemmin muotoiltuna se on suurelta osin vihreän politiikan tulos. Olisimme voineet EU:ssa viime vuosikymmeninä rakentaa kestävämmän ja energiaomavaraisemman politiikan varaan, mutta vihreillä resepteillä se on ollut yksinkertaisesti mahdotonta. Miksi?
     
    Kustom STW, vanilla, Mija ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  8. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Jos sähköä tehdään polttamalla turvetta tai mitä vain Suomessa, se on saastuttavaa sähköä. Jos polttaminen tapahtuu ulkomailla, se on vihreää rajan yli tultuaan. Siksi.

    Huoltovarmuudesta puheenollen, eikö Malmin kentälle edelleenkään nähdä tarvetta edes huoltovarmuusmielessä?
     
    dart -66, Kustom STW, Mija ja 1 muu tykkäävät tästä.
  9. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Hyvä kysymys.
     
    Kustom STW tykkää tästä.
  10. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    https://www.is.fi/autot/art-2000008667168.html

    Oy Teboil Ab on pyytänyt Oulussa ilmestyvää sitoutumatonta sanomalehti Kalevaa pidättäytymästä sanan ”sota” käytöstä Teboilia koskevassa uutisoinnissa.

    [​IMG]
    Semmonen putinisti

    Ja viestintäalan NERO... löytyi uutinen Nykäsen kuoleman jälkeen, jolloin eri firmassa ollessaan kehotti syömään suruun.. (Restel)
     
    Muokattu: 8.3.2022
  11. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Aika läppä :) seuraava pesti on varmaan hautaustoimiston viestintäjohtajana jolloin kehottaa ihmisiä tekemään itsarin.
     
  12. MudMax

    MudMax Gearhead

    ^^Jospa toi onkin nero, eli pelaa tepoilin arvon niin alas, että sen saa ostettua lukoililta pikkurahalla. En keksi muuta syytä sillekään, ettei tepoilikauppiaat vedä venäjän värejä alas asemilta, kuin saada tepoil arvottomaksi.
    Useista maistahan lukoil joutui vetäytymään jo Krimin valtauksen jälkeen, mutta suomaaliset ovat lampaita: https://www.ts.fi/uutiset/838613
     
  13. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Nyt kyllä Tebloil veti viimeisen naulan arkkunsa kanteen . Voi huoletti vetää lapun luukulle ei ole asiakkaita!
     
  14. Isäntä se on isännälläkin:

    Öljyjätti Lukoil toivoo loppua Venäjän sotatoimille Ukrainassa, mutta tiukka sensuuri estää sen sanomisen suoraan – ”Teboil on täysin napanuorassa emoyhtiöönsä”, sanoo tutkija

    Sota-sanaa karttava Teboil toimii viestinnässään emoyhtiönsä linjausten mukaisesti taloudellisten intressien vuoksi, arvioi vanhempi tutkija Jussi Lassila Ulkopoliittisesta instituutista.
     
  15. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Venäjän energiasta irtoaminen ei ole pelkästään muualle osoitettuja tilauksia. Jonkin verran joutuvat rakentamaan uutta infraa. Onneksi on kevät tulossa. Stadissa on hiilikasat aika matalina ja kaasu voi katketa tulemasta ihan milloin tahansa.
     
  16. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Onneksi saatiin kuitenkin kotimainen turvetuotanto ajettua alas.
     
    Inlinee tykkää tästä.
  17. Artsi Bunker

    Artsi Bunker 2nd gear

    Siinä ollaan kyllä oltu tehokkaita. Ei ehkä olis kannattanu.
     
  18. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Vihreä raivo on ehkä hieman sokeaa.
     
  19. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Tokkopa on ajettu kovin alas vielä? Eihän niitä turvekoneita saa myydyksi kuin venäjälle ja sehän ei nyt onnistu. Oliko jollakulla varma tieto siitä, että 24.2.2022 Putin aiheuttaa enintään konfliktin, ei sotaa, vaan sotilaallisen operaation, jossa hän lähtee jahtaamaan jos ei ihan kuunatseja, niin maailman ainoaa juutalaissyntyistä natsijohtajaa kuitenkin.

    Maailma muuttuu joskus tosi nopeasti.
     

Kerro tästä muillekin!