Mitä polttoaine maksaa tällä hetkellä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Red Neck, 27.12.2004.

  1. vanilla

    vanilla Gearhead

    Äsken iltapäivällä Vaajakosken Apsilla Vanin tankkiin Dieseliä 50,87 l (2,359) litra, Maksoi 120 Juuroa. Kun ostin tuon Vani Expressini vuonna 2006 sai 50 e noin 52l Eli nousua on ollut... Huomion arvoista oli ainakin Vaajakoskella 95e halvempaa kuin Diesel. Mutta kaikki kalliita ja eilen lämmitysöljy hinta 2,05 e l kesälaatu. Tästä (kään ) ei kyllä hyvä heilu...
     
    Rock N Roller tykkää tästä.
  2. Rock N Roller

    Rock N Roller 1st gear Bannattu

    Aalto-yliopiston dippainssikoulutuksen taloussysteemin kursseilla opetettiin, että rahanmäärän lisäys talouden kiertokulkuun on suurin yksittäinen inflaation lisääjä rahan systeemikierrossa eli nimenomaan myös siinä mitä sinä maksat pumpulla bensasta... :rolleyes:

    Ja löysää "nollakoron rahaa" on rahan globaaliin systeemikiertoon painettu mm. EKP:n ja FED:in setelipainokoneilla siihen malliin sitten viimeisen vakavan rahapaperin ja digitaalirahan systeemikriisin (v. 2008-2009), joten nyt on paras aika ja ihanteellinen tekosyy (sota) kerätä ylimääräiset triljoona-biljoonat takaisin kansalta pois systeemioligarkeille.

    Ei siis nosteta keskuspankin ohjauskorkoa vaan tuotteiden ja palveluiden hintaa ja kaiken selitykseksi kaikesta kelpaa "sota" eikä suinkaan inflaation juurisyy eli setelipainokoneen laulattaminen... :rolleyes:

    Kannattaa pyrkiä parhaisiin yliopistoihin niin saattaa ymmärrys arkea isommista asioista kasvaa muutenkin kuin lukemalla salaliittoteorioita ylilauta.org:ilta... :rolleyes:
     
  3. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Kurikassa oli polttoaineiden hinnat laskeneet torstain hinnoista.
     
  4. viri-viri

    viri-viri 3rd gear

    Täälläpäin näköjään dieselin hinta pompannut melkoisesti, nyt illalla kuuden aseman otannalla dieseli järjestään yli 98:n hinnan, parhaimmassa oli jopa reilut 10snt kalliimpaa litralta...
     
  5. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Kaveri tuli justiinsa Filippiineiltä, 70 pesoa /litra, eli jotain 1.22€. Sikäläiseen tulotasoon nähden varmaan kalliimpaa kyllä, kuin täällä edelleenkin.
     
  6. always bb

    always bb Gearhead

    Raakaöljyn hinta on laskenut 140$sta 104 elli 36% mutta se hintojen laskuhan ei suomistoliitossa toimi toisinpäin aina on joky meriselitys kuvitellaan että ihmiset ei tiedä tietoa. Toinen hyvä on sähkön hinta, johtuu vähistä norjan vesivaroista. Norjassa vedet ennätys korkeat kuten joka paikassa pohjolassa

    Aina syötetään jotain diipadaapaa kuten Lintilä ruuasta kun ukrainasta tehtiinkin euroopan viljavarasto. Suomi on omavarainen onneksi viljan osalta todellisuudessa
     
    kad_boost, kippis ja Seevu tykkäävät tästä.
  7. J.J.

    J.J. Gearhead

    Ihan vaan tuohon koulutuksen suomaan viisauteen halusin takertua.

    Koulussa opit tasan sitä mitä siellä opetetaan.
    Tunnen monia korkeasti koulutettuja ihmisiä jotka ovat ajattelukyvyltään ns. typeriä ja taas toisinpäin tunnen monia ihmisiä joilla on matala koulutustaso ja ovat hyvinkin viisaita.

    Valitettavasti hienot paperit ja leimat eivät tee ihmisestä fiksuja vaikka niitä olisi kuinka iso pinkka.
     
    Seevu, mopo-ukko, SK- ja 7 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  8. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Tossa muutamalle puolitutulle jotka itkevät polttoaineen nyky hintaa oon tuumannu että KOHTA maksat ajeluistasi saman ku minä Oldsilla viime vuosituhannella mutta kituutat jollain velka tojotalla. Delta 88 VUODEN keskikulutus oli bensaa 24,5L/100km ja palkka alle 20mk/tunti...... 5okm/päivä tuli matkaajoa! Elämä on valintoja.
     
  9. Nupa

    Nupa Double Gearhead

    Mitäköhän leipä maksaa kohta? No ei väliä, en syö leipää.
     
  10. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Joku sanoi että ruuan hinta tuplaantuu. Mua se ei haittaa jos korotus menee maajussille mut taitaa jäädä valitettavasti väliportaisiin.
    Ja nyt kun joku kuitenkin veti herneet nukkuun ja syvälle niin ei muuta kuin tekemään kasvimaata et on edes jotain tapaa omavarainen.
     
    mach71, Artsi Bunker, mopo-ukko ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  11. Pikku-Kalle

    Pikku-Kalle Gearhead

    Tämän laskukaavan suora näkymä hinnassa olis että Diisseli olis 2,339 eurosta tippunu 1,7 euroon per litra. 1,8e/l ois vielä kohtuullinen ja jäis Harakalle mistä lypsää itelle jotain jännäkivaa.
     
  12. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Millaista suoraa laskukaava käytit??
    Itse en saa samaa lopputulosta tuolla raakaöljyn hinnan pudotuksella.
     
  13. Pikku-Kalle

    Pikku-Kalle Gearhead

    Laskin väärin 10h tallipäivän jälkeen. Tais olla vielä vähemmän tuo litrahinta. Eikö se Diisselin litrahinnasta otettu 36% oo aika suoraan laskettu öljynhinnan tiputus polttoaineen litrahintaan? Ei toki niin yksinkertaista oikeasti mutta kumminki, päättäjät vois varmaan hieman tiputtaa hintojakin.
     
  14. Jarzas

    Jarzas 1st gear

    Prosentit piti varmaankin olla 26% ;)
     
  15. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Pumppuhintoja koskee nykyisessä markkinatilanteessa höyhenteoria, hinnat nousevat salamannopeasti ylöspäin vaikka raakaöljyn hinnan puhaltamana, ja laskeutuvat sitten hiljalleen alaspäin leijaillen. Myyntivoitto päivittäismyynnissä pumpuilla nyhdetään laskevaan raakaöljyn kurssiin, mitä hitaammin vain kehdataan laskea ja pitää hintaa kuluttajille korkealla kun samalla hankitaan edullisempaa öljyä markkinoilta, sitä suuremmaksi nousee väliportaan netto.
    Asia ei ihan päivänvaloa kestä kun sitä alkaa oikein miettimään kun varmuusvarastoista vapautetut öljymäärätkin on hankittu edullisemman öljyhinnan mukaan mutta kai niille sitten arvotetaan päivän hinta niillekin.

    Seurasin aihetta pankkikriisin aikaan ja tein siihen laskimenkin joka laski polttoaineen ja raaköljyn hintasuhdetta, se ei vaan toiminut koskaan öljyn hinnan laskiessa, kuten ei nytkään.
     
  16. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

  17. rampleri

    rampleri 3rd gear

    Vappusatanen meneekin ruotsalaiselle.

    En tiedä ruotsalaisista harakoista, mutta vaihtaisin päittäin yhteen timoon.

    Mikä kumma siinä on että meidän eliitti haluaa vain ja ainoastaan kurmuuttaa tavan kansaa?
     
    Kustom STW tykkää tästä.
  18. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Eipä täällä olla vuosikausiin osattu kuin veroja korottaa. Verokirja alkaa A-kirjaimesta ja sieltä löytyy autoilu, asuminen ja alkoholi. Näihin liittyviä veroja korottaen voidaan rahan lappamista milloin mihinkin "projektiin" ulkomaille jatkaa.
    Viherhippien ynnä muiden sössöttäjien kinaaminen ilmastonmuutoksen hidastamisesta Suomen kokoisen maan vipuvoimalla olisi ihan hauskaa seurattavaa ellei maksumies löytyisi vessan peilistä aamuisin tuijottamassa.
     
    Kustom STW, mach71, esmi ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  19. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Hirvaskangas ABC 95 2.184, 98 2.274 ja diesel 2.334.
    Shell 95 2.179, 98 2.299 ja diesel 2.329
     
  20. AVRO

    AVRO Gearhead

    Kävin tankkaamassa vuokraMitsuun dollareilla gallonia. Kotimaassa käytettyyn yhteisvaluuttaan käännettynä bensa maksoi lähihuoltamolla 1,03€/litra. :wc:
     
    Kustom STW tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!