Takavalon kehyksen parannus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Procharged Vette, 17.3.2022.

  1. Procharged Vette

    Procharged Vette 3rd gear

    Takalampuissa kromin värinen muovikehys. Kun tuo alkaa hilseilemään, onnistuuko maalaamalla saamaan alkuperäisen näköiseksi kiiltäväksi. Muu väri ei käy kuin original. Toinen vaihtoehto mm. ebay.
     
  2. spike

    spike Gearhead

    Ainakin oma kokemus noista kromimaaleista on käyttökelvottoman ja surkean välimaastoa. On kyllä kaukana kromista. Lähinnä kuvailisin enemmän kiiltäväksi harmaaksi.
     
    Vermilion, Fuselage ja kad_boost tykkäävät tästä.
  3. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Sama. Mutta on olemassa "vesikromia". En muista oikeata nimeä sille. Joku teetätti puskurit puskurit sillä ja tuli hyvän näköset. Olikohan Aukio/VIP:pi?
     
  4. EVO X

    EVO X Gearhead

    Tyhjiömetallointi, ruiskumetallointi jne. Niillähän ne muovit on alkujaankin kromattu. Molempia yrityksiä löytyy Suomesta.
    Nuo "kromimaalit" on kyllä vähän kemmaisia kuten mainittu, mutta kokeilkaapa piruuttaan Molotow Liquid chrome tussia tai tussin täyttömaalia kynäruiskulla ja hämmästykää.
     
  5. tapsah

    tapsah 2nd gear

    ei varmaan oikeeseen autoon mutta pienoismallin kapiset puskurit tuli melkein aidon näkösix tommosella kili-kali kromilla.
     
  6. hantta

    hantta Double Gearhead

    Olisi melkoinenlottovoitto autonentisöijälle, jos 3 d tulostusta voisi kromata? Alkaisi löytyä listanpäitä ja merkkejä, joita ei mistään muualta saa.
     
  7. RAL9005

    RAL9005 Gearhead

    ABS muovia voi metalloida. Sekoittajien muovikahvat on esim. oikeaa kromia. Muovin pinta etsataan, minkä jälkeen tehdään kuparilla sähköäjohtavaksi. Metallipinnoitukset onnistuu tämän jälkeen normaalisti.
     
    hantta tykkää tästä.
  8. EVO X

    EVO X Gearhead

    Tulosteita voi ihan hyvin metalloida, ei siinä ole mitään estettä. Pohjat vaan täytyy saada tehtyä virheettömiksi, niin silloin onnistuu. Toki Metalloinnissa on yleensä jokin aloituskustannus + ALV, joten ihan yhtä kahta merkkiä ei kannata lähteä tekemään. Tokihan voi tulostaa kikkareen myös suoraan rosterina tai alumiinina, niin ei sitten tarvi pinnoittaa kun voi kiillottaa.

    Metalloida voi vaikka puuta jos niikseen sattuu. Kunhan saa vaan siihen kovan ja sileän pinnan aikaiseksi. Aikanaan metalloin omasta Cadillacista joku 150 osaa.
     
    Muokattu: 22.3.2022
    hantta, Kustom STW, Seevu ja 1 muu tykkäävät tästä.
  9. EVO X

    EVO X Gearhead

    Tässä viime viikolla tekemäni lahja eläkkeelle jäävälle työkaverille. 3D mallinnettu "pikku apuri", tulostettu SLS lasersintratulla PA2200:lla, sen jälkeen hionta-hiontaväri-musta+lakka-ja päälle Molotow LC kynäruiskulla. En nyt väitä että se on metalloidun saati kromatun veroinen, mutta aika nättiä tuollakin saa niihin marketin paskakromeihin verrattuna.

    [​IMG]

    [​IMG]

    Sitten muutaman viikon taakse, silloin Caddyn yli 60vuotta vanhoihin merkkeihin uutta pintaa ja pakkivalon syvennyksiin koriste V:t muovitulosteena. Nuo Veet on vain prototyypit, ne korvautuu rosteritulosteella jotka kiillottelen peiliksi.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Tässä sitten taas 3D tulostettuja rosterikiinnikkeitä -59 Caddyn sumarin linsseihin:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Muokattu: 23.3.2022
    NY4dHT, LehtinenA, karivanner1 ja 16 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  10. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Hemmetin hieno tuo pikkuapulainen! Kyllä kelpaa eläkkeelle jäädä.:cool:

    3D-tulosteita on itse tullut nysvättyä maalaamalla sähköä johtavalla maalilla, sitten kupari pintaan, ja... no, ei ole saanut aikaiseksi tulostetta tehdä vielä loppuun, mutta krominsa menettäneitä muoviosia on kyllä joitain päällystellyt "replica chromella", joka on itse asiassa nikkeliä, jonka pinnoituskylvyssä on kobolttisuoloja antamassa sinisempää kiillon sävyä. Näyttää kromilta, joskin ajan myötä näkyy hieman kellastuvan nikkelin sävyn suuntaan. Eipä tuollaisen kuparoidun osan lähettäminen oikeasti kromattavaksi mikään mahdottomuus olisi.
     
    EVO X tykkää tästä.
  11. ameriikanteijo

    ameriikanteijo 3rd gear

    Aivan loistava tuo pikkuapulainen!! Kaikki vanhoja akuskeja lukenut muistaa kuinka hälle aina sattu ja tapahtu taustalla, ja lopuksi keksi jotain.
     
    EVO X tykkää tästä.
  12. hantta

    hantta Double Gearhead

     

Kerro tästä muillekin!