4le80

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Kurvi, 2.4.2022.

  1. Kurvi

    Kurvi 1st gear

    Suburban 1995 4le80. Vaihtaa kylmänä vain 1-2 vaihteelle ja kun vähänmatkaa ajaa ja sammuttaa ja käynnistää uudelleen niin toimii kaikki vaihteet. Mikä vois olla vikana? Solenoidit? Vai voiko lämpötila anturi sekottaa lootan?
     
  2. kiljunen

    kiljunen 2nd gear

    Jos oikein muistan lämpötila vaikutti vain turbiinilukkoon. Olisko vikatilassa, vikakoodin luvulla vois jotain saada.
     
  3. tero79

    tero79 3rd gear

    Juu! Lämpötila vaikuttaa turbiinin lukkoon.. solkat voi olla kuoleentunu tai sit venttiilikoneisto vaan jumittaa/kulunu.. onko paljon ajettu loota??
     
  4. Kurvi

    Kurvi 1st gear

    Lootan kilometreistä tiedä mut autolla ajettu 450tkm. Laatikon öljyt vaihdettu n.2v sitte ja ihan hyvältä näyttää tikusta katottuna. Täytyy tosiaan kattoa näkyiskö mitään vikakoodia, vikavaloa ei ainakaan ole sytyttänyt.
     
  5. pjtk

    pjtk Gearhead

    Samat oireet oli aikonaan saman vuotisesssa subussa. Loota luisti ykkösellä ja kakkosella ja meni vika tilaan, eikä suostunut vaihtaan isommalle. Oikeen kevyellä varpaalla kun ajoi, niin löyty isommatkin pykälät. Tuo mun loota luisti reilummalla kaasulla sen verta, ettei voinut olla huomaamatta.
     
  6. Kurvi

    Kurvi 1st gear

    Eipä ollu mitään vikakoodeja et ainakin sähkösesti toimii? Kumma kyllä et webastolla kun esilämmittää niin toimii hyvin. Ilman esilämmitystä kun kylmänä lähtee ni ei vaihda 2sta isompaa. Tais tulla kesäauto tai sit solenoidien vaihto
     
  7. JoRkKiS

    JoRkKiS Gearhead

    Jos mahdollista niin katso antureiden arvoja kylmänä tms.
    Jos joku heittää häränpyllyä ja siksi heittää "limb moden" päälle.
    Itsellä teki oma silloin kun oli sopivasti webastoa käyttänyt niin uskoisin et käynnistäessä jännite kävi niin alhaalla, että löi itsensä vikatilaan. Tosiaa mitään valoa mihinkään ei syttynyt eikä mitään jättänyt sen sukkelammin vikamuistiinkaan.
    Toki itsellä ihan eri syy, mutta sama vaiva.
     
  8. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    En tiedä laatikon sielunelämästä enempää, mutta jokuhan siellä laatikossa ei tykkää kylmästä.

    Webasto päällä paluuvesi lämppäriltä lämmittää jäähdyttäjän päädyn, jossa laatikon lämmönvaihdinkin on...tällöin laatikolle menee myös heti lämmintä öljyä kun kone käynnistetään ja jos se kerran auttaa niin kuulostaa jotenkin loogiselta :odroll:

    Laatikon johtosarjassa on jokin lämpötunnistin...jos sinne laatikkoon vaihtaa solkkuja ja pohja on auki, niin uuden johtosarjan vaihtaminen menee kätevästi siinä samalla.

    https://globaltransmissionparts.com/4l80e-transmission-internal-wiring-harness-24222798/
     

Kerro tästä muillekin!