AUTO RUOTSISTA

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Eliminator, 4.10.2016.

  1. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Se on pankilta ihan hyvä toimi, ettei petroolipäille anneta pankista suuria summia käteisenä heti, vaan vasta yön yli odoteltuaan.

    Ehtii harkinta mukaan ostoksille.
     
    Rihma tykkää tästä.
  2. Rihma

    Rihma 2nd gear Bannattu

    Nyt on varmaan taas ihan omakohtaista kokemusta? Niinkuin sanoin, pankeissa on kyllä eroja. Mutta etukäteis-ilmoituksella varmasti saat. Itsellä viimeisin isompi nosto 20K€, onnistui Handelsbankenin tiskiltä ihan vaan paikalle marssimalla, ainut kysymys oli että minkälaisia seteleinä saisi olla. Neuvoivat kyllä laittamaan nettipankissa mieluusti vinkkiä etukäteen. Kyselyihin mihin rahasi käytät voit vastata ihan mitä tahdot.(auton, veneen osto, matkustelu) Isomman käteissumman tallettaminen onkin jo toinen juttu, mutta tässähän ei siitä ollutkaan kysymys.
     
  3. Rihma

    Rihma 2nd gear Bannattu

    pakko vielä lisätä et sitä rahaa pitää tietty olla siellä tilillä, ei auta että joku punaniska menee konttorin tiskille mölisemään että haluan heti rahaa, kaikkihan sitä haluaa.
     
    White Elemant ja matti R tykkäävät tästä.
  4. matti R

    matti R 3rd gear

    Joo ei tullut selvästi sanottua että kruunuja pitäisi käteisenä saada. Nordeasta ei saa mitään valuuttaa enää, Forexiin käskevät.
     
  5. matti R

    matti R 3rd gear

    Tarve olisi välttää käteisen raahaaminen ostotapahtumaan Ruotsissa. Suomessa tekisin sen tilisiirtona kännykällä myyjän tilille tai mennä yhdessä maksuautomaatille. Ruotsissa vastaava ei tunnu millään onnistuvan. En halua odotella päiväkausia Ruotsissa maksun saapumista.
     
    juko7 tykkää tästä.
  6. redneck1

    redneck1 Gearhead

    Nostosta on, ei tallettamisesta mutta näinhän se menee. Hyvä että sentään jossain toimii joten kuten. Kaikkialla ei toimi edes etukäteen ilmoittamalla.
     
  7. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Erittäin hyvä ohje. Tuollalailla toimimalla moni säästyisi nöyryytyksiltä, hamekankailta yms
     
  8. Ace66

    Ace66 3rd gear

    Mulla oli täsmälleen sama ongelma maksamisen suunnittelussa reilu 3 v sitten kun hain tuon Ponun Ruotsista.Nordea pankkina ja voi ristus että oli hankalaa...ei saanut käteistä tarpeeksi nopealla aikataululla eikä onnistunut maksaminen myyjälle Nordean ruotsalaisessa konttorissa.Sanottiin vaan asiakaspalvelussa että maksa verkkopankissa ja näytä kuitti myyjälle.
    No,otin riskin ja lähdin matkaan yölaivalla yli ja seuraavalla yölaivalle liput takaisin Suomeen.Maksoin Nordean verkkopankista ostoksen ja näytin samalla myyjälle mitä teen...summa näkyi 10 min päästä myyjän Swedbankin tilillä ja päästiin kotimatkalle.
     
  9. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Nordea nyt on ihan haistavittu-pankki kaikessa.
     
    faffeli ja juko7 tykkäävät tästä.
  10. matti R

    matti R 3rd gear

    Auton tuonti onnistui hyvin tarrakilvillä, ja myyjä suostui että tein maksun Nordean mobiilipankista valuuttamaksuna pikana paikan päällä. Rahat saapui myyjälle saman päivän aikana. Ylivoimaisesti halvin kruunun kurssi oli tällä tavalla.
     
    juko7, isalmela, leivonharri ja 1 muu tykkäävät tästä.
  11. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

    Miten tuo nyt menee nykyään jos ostaa Ruotsista auton? Ihan toimiva liikenteessä oleva olisi tarkoitus hakea. Suomesta vakuutus ja tarrakilvet VINkoodilla ja ruotsin kilvet voi jättää myyjälle?

    Käyttöautoa menossa hakemaan.
     
  12. aric-z

    aric-z Gearhead

    noin se toimii, kuukausi sitten hain volvon.

    EDIT, tein käyttöönottoilmoituksen ennen lähtöä vero.fi:ssä.
     
    Muokattu: 14.9.2023
    impala-63 tykkää tästä.
  13. mikka

    mikka 3rd gear

  14. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

    Jos ei halua tehdä käyttöönottoilmoitusta vielä niin meneekö silti noin? Voipi olla että ensin myyn vanhat pari käyttistä pois ja sen jälkeen vasta teen käyttöönoton.

    Maahantulokatsastuksen voi tehdä heti.
    Noi on tiedossa ja menen tutun ruotsalaisen kanssa autoa katsomaan ja tarvittaessa rekisteröidään se ensin hänen nimiin ja tehdään tuonne transpotstyrelseen se auton maasta poistuminen.
     
  15. aric-z

    aric-z Gearhead

  16. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

    Meinasin siirtoluvalla siirtää ruotsista Suomeen sen ja sen jälkeen miettiä ja katsoa mitä tehdä. Tosiaan kun on käyttöauto minkä meinasin myydä niin voin sillä ajella sen aikaa. Ehkä jopa vero pienenee kun auto vanhenee samalla :D
     

Kerro tästä muillekin!