Pihan laajennus?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja KiRu, 21.4.2022.

  1. KiRu

    KiRu Gearhead

    Pahoittelut, tämä vain sivuaa varsinaista harrastusta, mutta pitäisi saada piharakentaja/maarakennusfirma töihin - sais parkkitilaa lisää ja jouhevasti kääntymään jne.
    MUTTA mikä nyt on, kun ketään ei tulis tekemään? Näin maallikkona arvioin että tuhansia on pelkkä työn osuus, ja luultavasti se on alakanttiin toi mun arvio.
    - neuvoja kaipaan miten saisi houkuteltua jonkun töihin
    - vinkkejä keneltä kannattais kysyä että tuliskos tekemään, tähän ketjuun voi laittaa tai yv.
    Turun seutu kyseessä.
    Soitettu ja spostitse lähetetty tarjouspyyntö 10nelle, tulos 1 ohari (ei tullutkaan katsomaan) 1 tuli katsomaan, mutta parin päivän päästä muutti mielensä, ei tulekaan tekemään.
    Muuten pelkkää radiohiljaisuutta.
     
  2. kad_boost

    kad_boost Gearhead

    Peltiseppä(rakennus), sähkömies, putkimies, kirvesmies... onhan näitä ketkä ei vaan ehdi.
     
    juko7 tykkää tästä.
  3. Hoovee

    Hoovee Double Gearhead

    Jos työkkärin sivua katsoo, niin messevä lista (n.20kpl) on avoimia kaivinkoneen kuljettajan paikkoja turun alueella. Eli työvoimapula? hommia niin paljon että valitaan vaan isommat ja rahakkaimmat projektit?
     
  4. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Aika moneen muuhunkin hommaan, mikä edellyttää joitakin työhön liittyviä taitoja, tuntuu olevan tyydyttämätöntä kysyntää. En olisi uskonut, että vielä silloin, kun eläke jo häämöttää horisontissa, head hunterit ottavat yhteyksiä.

    Työllisyysaste on korkeammalla kuin ties milloin.
     
  5. KiRu

    KiRu Gearhead

    Ahaa..asia alkaa valkenemaan mullekin, kiitoksia! En näköjään ole ihan kartalla nykymeiningeistä. Ai että jopa 20 kaivuri kuskia haussa työkkarin sivuillakin.. no yritän olla iloinen maanrakennus alalla työskentelevien puolesta, näyttää olevan varma ala, mitä ei ehkä kaikista aloista voi nykyisinkään sanoa.
    Itse olisin kyllä pyrkinyt edes vastaamaan että ei kerkeä tms. Mutta ehkä siihenkään ei riitä aika ?, antaa vaan aika tylyn kuvan yrityksestä, niinku tulevaisuuden asioinninkin kannalta. Mut joo, jos on jo urakkaa ties minne asti näkyvissä, niin svidduuks sitä jaksaa kaikenmaailman yksiyisasiakkaille vastailee, ymmärrän.
     
    juko7 tykkää tästä.
  6. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Ainakin Mikkelin suunnalla Facen Puskaradiot toimii hyvin. Sieltä löysin itsekin kaivurikuskin. Ja eikä edes mitään kalliita. 55€ tunti raapas ja pari tuntia pyöri tontilla kun poisti pintamultaa ja 5 kpl kantoja.
     
    Seevu tykkää tästä.
  7. rodhot

    rodhot Gearhead

    Oma yritys kyllästyi siihen et kaivurin sai vain iltaisin tai sunnuntaisin työmaalle.
    Raitkaisu oli helppo, osti oman koneen.
     
    impala-63 ja juko7 tykkäävät tästä.
  8. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Kun ajelet omakotialueilla, niin koeta sieltä bongata kaivuri ja kysy kuskilta. Silloin se tekijä ainakin tekee tän kaltaisia hommia. Monilla firmoilla on pitkiä sopimuksia jonkun ison rakennusliikkeen tai kunnan kanssa ja pienet irtohommat vain sotkevat aikatauluja. Tai sitten vuokraa itse koneen, tai ostaa ja myy vaikka pois kun homma on valmis
     
  9. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Jos meinaa keväällä tai alkukesästä teettä maansiirto töitä niin olisi pitänyt jo edellisenä syksynä hoitaa urakoitsija asiat kuntoon.
    Nyt kun menee kyselemään niin en valitettavasti yhtään epäile ettei pikku työt kiinnosta tai jos joku tarjouksen tekee on hinta ylihinnoiteltu.
    Näin se valitettavasti menee kaikki kun tahtoo teettää nämä työt just nyt.
     
    maxvo2 ja juko7 tykkäävät tästä.
  10. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Maajussit joutaa kylvöjen jälkeen, mullekin joku vuosi sitten kävi maajussi kaivamassa tallin pohjat ja pihasta raapastiin vähän pintamaata pois.
     
  11. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Joutaas ne oikeat urakoitsijatkin mut kiinnostaako / viitsivätkö muiden töiden ohessa / iltaisin / viikonloppuisin tehdä on se pointti.
     
  12. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Itsellä urakoitsija tuli isolta aurinkopaneeli työmaalta (näkyy Mikkelin eteläpuolella 5-tien varressa), pyörähti parituntia pihassa ja jatko jonnekin ison teollisuushallin perustuksia tekemään.
    Naapuri halus remontoida pihan, kysyi tekijää suosittelin tätä konekuskia. Ja jostain se löyti ajan ja kävi pyörähtää naapurin pihassa päivän. Kaapi pihan puhtaaksi, mursketilalle ja omalle tontille "jätemaa".
    Ehkä hyvä tuuri tai sit jotkut vaan tekee hommia 24/7.
     

Kerro tästä muillekin!