Darttiin uusi mittaristo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja sleepercooler, 28.4.2022.

  1. sleepercooler

    sleepercooler Gearhead

    Tarkoitus olis uusia vanhan rikkinäisen mittariston tilalle, uusi mittarisarja johon kuuluu, vesi, öljy, bensa, lataus, kierros ja nopeus km näytöllä ja GPS anturilla, toki voi myös olla mph näytölläkin.

    Onko raatilaisilla kenties jotain suosituksia?
     
    Muokattu: 28.4.2022
  2. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Tyhmä kysymys mutta mites oljy ? Valollako?
     
  3. sleepercooler

    sleepercooler Gearhead

    Sori!! tottakai mittarilla, ja ei haittaakaan vaikka olis myös valo lisänä..
    Lisäsin öljyn alkuperäiseen viestiin....
     
  4. Tämähän on myös budjettikysymyskin. Merkkimittareita saa yhden parilla satkulla tai sitten kiinalaisia Ebaysta koko sarjan. Esim:

    [​IMG]
     
    Muokattu: 28.4.2022
  5. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    En tiedä mikä olis hyvä, mutta välttelisin ehkä Autogaugea. Yhden stepperimoottorillisen kokemukset:
    - hirveän kovaääninen
    - kaksi valaistusasetusta, ylikirkas ja töykeän ylikirkas
    - kamala "opening seremony", eli viisari käy käynnistyksessä molemmissa suunnissa hakkaamassa tappiin kunnolla
    - hukkaa (sen tappiin hakkaamalla tehdyn) viisarin paikan kalibroinnin jos jännite vähän notkahtaa, eli näyttää sen jälkeen väärin. Tästä seuraa että startin ajaksi pakko ottaa mittareilta virrat pois, joten kovaääniset "opening seremonyt" kuunnellaan joka ajoonlähtökerta vähintään kahdesti
     
  6. Simon Templar

    Simon Templar Gearhead

    No Speedhutin mittarit on customoitavia jos haluaa vaikka jonkun tietyn neulan tms. Lisäksi niihin saa esim. varoitusvalon alhaiselle polttoainemäärälle. Bensamittari ei tartte spesiaalianturia vaan se voidaan kalibroida mille tahansa. Hintavia joo, elinikäinen takuu ja asiakaspalvelu toimii moitteettomasti.
     
    sleepercooler tykkää tästä.
  7. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Jonkun moottoriohjauksen oheen "tabletti" elikkäs näyttöruutu ja siihen laatimaan mieleiset "mittarit". On helppo vaihdella, jos ei tule ekalla kertaa ihan mieleiset.
     
  8. Hukka86

    Hukka86 2nd gear


    Tai sopiva android soitin
     
    Slant Sickness tykkää tästä.
  9. sleepercooler

    sleepercooler Gearhead

    Kyllähän näitä kiinalaisia sarjoja löytyy vaikka miten paljon, ja kaikki ovatkin melko pitkälti varmaan saman linjan mittareita, mihin sit laitetaan omat logot ja valaistuksen värin saa muutettua mieleisekseen.
    Varmaankin on toimivia mittareita, mutta en kuitenkaan ehkä laittais euroja kiinni kiinalaisiin mittareihin..

    Nämä mittarit onkin varmaan laadukkaita mittareita, ja tosin hintavia, mutta toi tuunaus mieleisekseen on hyvä lisä, ja varteenotettava esim Auto Meterin rinnalle!

    Samaa olen myös kuullut, tätä mallia asenneta, mutta muuten noi perus Auto Gagen mittarit on ok.

    Muutama VDO:n mittari löytyy hyllystä ja muutama lisää, niin olis valmis setti, mutta vdo:lla ei taida olla GPS mittaria, en ainakaan löytänyt, muttakuitenkin veneily käyttään löytyy kyseistä mittaria.
     
  10. Mitäs jos hyödyntää ne VDO:t ja laittaa jonkun muun merkin samantyylisen nopeusmittarin (ja kiepukkamittarin).
     
  11. sleepercooler

    sleepercooler Gearhead

    Näin varmaan teenkin, ja hommaan ne vielä puuttuvat vdo:t ja kattelen jostain ton GPS nopeusmittarin tohon lisäksi..
     
  12. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Mulla on moottoripyörässä gps nopeusmittari viisarinäytöllä, pari-kolme vuotta ja vajaa 30K km, ei onkelmia vaikka on kiinankuraa halvimmasta päästä. Koko oli vaan niin lähellä orkkis mekaanista että aattelin kokkeilla.
     
    sleepercooler tykkää tästä.
  13. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Ei vastaa ksysmykseen, mut kuitenkin; kun 34 km/h nopeus 30 km/h alueella maksaa 100 euroa virhemaksia plus kai saa niitä ajokorttipisteitäkin, olen laitellut fillarin mittareita autoihin nopeusmittarin korvikkeeksi. Päivittää nopeasti ja toimii myös tunneleissa. Ainakaan kännykkä gepsillä ei ole yhtä hyvä vaste.
     
    Gary Grand, juko7 ja sleepercooler tykkäävät tästä.
  14. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Juu tuo halpis gepsi ei toimi tunnelissa, menee nolliin ja alkaa etsiä satelliittia. Lisäksi jos lähden liikkeelle heti starttauksen jälkeen niin tuntuu että satelliitin löytyminen kestää pitempään. Siitä syystä mittarille on katkasija, virrat päälle kun tuuppaan pyörän pihalle tallista, kun oon lähtövalmis niin kilsat on mittarissa, eli satelliitti on löytynyt. En myöskään sammuta mittaria jos käyn jossain, kahvilla tms. En tiedä onko nää vaan halpisten ominaisuuksia.
    Tuntuu kyllä että mittari päivittyy yhtä nopsaan kun soveli kiihtyy. :p
     
  15. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Kaikki GPSit on maan alla hukassa. Jotkut vaan jättävät päälle viimeisen tunnetun nopeuden tai muuta vastaavaa. Kameratolpan kohdalla se ei auta.

    Olisko niitä tarvikenopeusmittareita vaijerivetoisina? Laatikkoonhan saa aika laajan valikoiman rattaita, joilla saattaisi saada uudenkin mittarin kohdilleen? Tai vaihtoehtoisesti semmoista mittaria, minkä voi anturoida vaikka kardaanista kuten mun fillarimittari omassa Dartissa?

    Bytheway fillarin mittarin "renkaan halkaisija" asetusalue ei riitä suoraan kardaanista mittaamiseen mutta sen voi korjata väliin laitettavalla elektroniikalla (jako 4:llä esimerkiksi).
     
  16. Simon Templar

    Simon Templar Gearhead

    Slant Sickness tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!