tinkaajille ja 1/2 tarjoojille otti ohraleipää

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja tapsah, 7.5.2022.

  1. tapsah

    tapsah 2nd gear

    Niin kävi myös tekstari-tarjooja sankareille. Nettiauton 1.5.22 voimaan tulleiden sääntöjen mukaan Käyttäjä, eli ilmoittaja sitoutuu myymään tuotteen ilmoittamallaan hinnalla.
     
  2. Hukka86

    Hukka86 2nd gear

    Mites toi liittyy tarjoomiseen.
    Mun mielestä ei mitenkään vaan velvoittaa myyjän myymään sillä hinnalla minkä laittanut ilmoitukseen vai meneekö mulla jotain ohi
     
  3. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    Kyllä kai pyyntihintaa halvemmalla saa myydä? Ei siellä pikaisella silmäyksellä käyttäjen väliselle kaupanteolle mitään ehtoja ole asetettu.

    "Nämä ehdot eivät koske Palvelussa tapahtuvaa kaupantekoa tai vuokrausta Käyttäjien kesken. Kaupanteko Palvelussa tapahtuu käyttäjien kesken eikä Nettix ole Palvelussa tapahtuvassa kaupankäynnissä osapuolena siinäkään tapauksessa, että Nettix on saanut palkkion kaupankäynnin edistämisestä. Käyttäjät sopivat erikseen kaupankäynnin ehdot ja niiden toteutumisen vastuu on kaupantekoon osallistuvilla käyttäjillä. Nettix ei vastaa oikeudettomasti tapahtuneesta myynnistä kolmannelle osapuolelle."
     
  4. tapsah

    tapsah 2nd gear

    ilmoittaja sitoutuu myymään tuotteen ilmoittamaansa hintaan, tämä lukee aivan selvästi käyttöehdoissa, sopimusrikosta seuraa tilin sulkeminen, kaikki tämä siellä lukee. Nettix ei ole kaupankäynnin osapuoli.
     
  5. Väpsy

    Väpsy Gearhead

    Niin meinaat, että joku tarjoo myyjälle puolet hinnasta, tai tinkaa vaikka paikan päällä satasen hinnasta, myyjä suostuu tähän, niin kauppa-aktin jälkeen joko:
    a) myyjä itse ilmiantaa itsensä nettiautolle liian halvalla myymisestä, ja sulkeuttaa tilinsä
    b) ostaja kimpaantuu pyyntihintaa halvemmalla ostamisestaan, ja ilmiantaa katalan myyjän?
    Eiköhän tossa nyt ole kyse siitä, että ilmoitettuun hintaan on auto (sääntöjen) mukaan myytävä, eikä hintaa saa enää hilata pyynnistä ylöspäin. Eli esimerkiksi jos myydään leimaamatonta, jossa uhataan hinnan nousevan mikäli itse leimaa auton, ja myyjä toteuttaa uhkauksensa leimauksesta, mutta ei nosta pyyntihintaa, ei pääse toteuttamaan luvattua hinnan nostoa puhelimessa.
     
  6. Hoovee

    Hoovee Double Gearhead

    Kapulakielen tulkinta on vaikeaa, ei sovi suurimmalle osalle ihmisistä.
     
  7. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Ehdoissa lukee: "Käyttäjä tiedostaa, että Kohteen hintapyynti/pyyntihinta, jonka hän asettaa myytävälle tai vuokrattavalle Kohteellensa, on aina sitova." Muita rajauksia ei ole. Oletan, että ideana on ollut, että myyjän on velvollisuus myydä ilmoittamaansa hintaan, tai alempaan, mutta tuo kyllä tarkoittaa, että hinta on se mikä on ilmoitettu.
     
  8. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Eiköhän tuolla haluta poistaa se hinta kikkailu kun jotkut laittaa hinnaksi yhden euron ja ilmoituksessa lukee et oikea hinta 7000 € tai tarjoa.
    Jos ei laita ilmoitukseen hintaa niin silloin ilmoitus on viimeisten joukossa jos selaa ilmoituksia halvin ensiksi periaatteella.
     
    käkkyläjuntti, juko7 ja Hoovee tykkäävät tästä.
  9. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

  10. Hukka86

    Hukka86 2nd gear

    Nimen omaan pyyntihinta ei myynti kaksi eri asiaa
     
  11. THE61OHV

    THE61OHV Gearhead

    + Toimistomaksu 150 e
     
    Pietsi tykkää tästä.
  12. tapsah

    tapsah 2nd gear

    Käyttöehdoissa mainitaan myös että palveluntarjoaja antaa tietoja mm.verottajalle, miten sitten saat verottajan tai jonkun muun viranomaisen uskomaan että kauppahinta ei ollut se ilmoituksessa mainittu esim. 15000e vaan 3000e, varmaan menee läpi, varmaan aika yleinen selitys yritys?
    Itse pidän uudistusta hyvänä koska se ehkä poistaa monta p¤%kanjauhajaa linjoilta ja toimii myös tapa-opetuksena koska tinkaaminen on erittäin ruma tapa, ala-arvoisten, jopa täysin typerien tarjouksien tekemisestä puhumattakaan.
     
  13. Hukka86

    Hukka86 2nd gear


    Toi verottaja juttu koskenee vaan yrityksiä ja niiltä pitänee löytyä kuititkin.
    Yksityisten kohdalla tuskin muuta tietoa kuin montako autoa vuosi tasolla pyörittää myynnissä tuskin tuotakaan
     
  14. Blower Camino

    Blower Camino Gearhead

    Nuo myös vuotaa noita ilmoituksia mm vakuutusyhtiöille joista ne voi vuosien päästäkin kattella autojen tietoja millä ne on ollut myynnissä.

    Kahdella eri tutulla on tuo käynyt että kaivettu auton vanha myynti ilmoitus vakuutusyhtiön toimesta.
     
  15. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Miten toi nyt liittyy tinkaamiseen ja miten toi muutos estää tinkaamista? Miten puolen tarjoajalle otti ohraleipä?
     
    kad_boost ja Peeaa tykkäävät tästä.
  16. tapsah

    tapsah 2nd gear

    no jos ilmoittaja myy tuotteen eri hintaan kuin ilmoituksessa on hänen tilinsä ehkä suljetaan, eli kuka haluaa ottaa moisen riskin?
    ja kyllä yksityisenkin myyntejä verottaja seuraa jos vaan esim. ilmianto tai muu epäilys.
     
  17. Sardiinipurkki

    Sardiinipurkki Gearhead

    Täytyy sanoa että kerrankin profiilikuva vastaa tuotettua sisältöä.
     
    c.kassu, Buick225, Gary Grand ja 14 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  18. Hoovee

    Hoovee Double Gearhead

    meitä on moneen junaan, mutta jos hinnasta ei voi edes keskustella niin yleensä kaupankäynti loppuu osaltani siihen.
    Se ei ole ruma tapa, vaan kuuluu erottomattomana osana käytetyn tavaran kauppaan.

    Jos tapsah olisi nyt oikeassa ja tämä olisi nettiauton uusi linjaus, kuvittelisin hyvinkin nopeaa kuolemaa ko. alustalle.

    Tai vaihtoehtoisesti "ei hinnoiteltu"-ilmoitukset lisääntyisi - ne näyttävät olevan edelleen mahdollisia ja näin ollen olevan verokarhun sekä tilinsulkemissheriffien ulottumattomissa :eek:

    edit:
    khhh... luin yhden ilmoituksen äsken nettiautosta, ilmoituksessan oli hinta mutta tekstissä luki kuitenkin "tarjoa"; eikö silloin tapsah:n tulkinnan mukaan kuuluisi tili sulkea välittömästi, myyjähän ei nyt sitoudukaan myyntihintaan.

    erittäin moitittava ja ruma tapa tällainen tarjoamisen mahdollisuus :eek::rolleyes:
     
    Muokattu: 8.5.2022
    Gary Grand, Peeaa ja -71 MoPar tykkäävät tästä.
  19. jorkkeri72

    jorkkeri72 Gearhead

    ei jumankauta mitä orjallista pilkunnussimista ilman maalaisjärkee!!
    ootko insinööri vai lakimies:odeek:
     
  20. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Mun oman kapeakatseisen näkemyksen mukaan myyjä rikkoo sääntöjä, jos myytävä tuote ei ole vielä ostettavana ollessaan ostettavissa ilmoitukseen merkityllä hinnalla. Jos ostaja käyttäytyy kuin Palsanmäki, tarjoaa puolet ja setelit heiluu käsissä, niin myyjällä on kuitenkin oikeus myydä laite tarjotun mukaisella summalla ihan oman päätöksensä mukaisesti.

    Se, että puoleen hintaan meni ja seuraava, joka oli vasta tulossa tontille koko summan kanssa, voi tietty valittaa, mut se ei vissiin ollut Nettixin ajatus sääntöä laittaessaan?

    Meneekö nettiautojen myynnistä joku provisio jonnekin? Mä olen kerran myynyt yhden siellä, eikä minulta pyydetty latin latia välityspalkkiota. Tosin kauppa kävi alle vuorokaudessa ja poistin ilmoituksen, joten…
     

Kerro tästä muillekin!