Ford Crown Victoria

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja 1purehell, 13.2.2007.

  1. smgt

    smgt 3rd gear

    Hyvää kevättä kaikille!

    Pariviikkoa sitte tuli haettua kilvet vicii. Viime viikolla sain kesävanteet ja neki on alla nyt. Hankala ajaa 80kmh, kun menee aivan kaasua hipomalla 215/70-16 renkailla. :D ostaessa oli nämä alla ja uuden veroiset, niin aattelin ajaa nämä pois.
    Sisävalo alko vihdoin syttymään ovia avaamalla, kun käytin akun kenkää irti.

    Talven mittaan tuli tälläsiä kysymyksiä mieleen.

    -Onko peilien lämmitykselle johdot valmiina ovissa?
    -Onko sumuvaloille minkälaisia valmiuksia?
    -Minkälainen vikakoodilukia kannattaa ostaa?
    -Saako 04:seen laitettua kaukosäätimen keskuslukitukseen?
    -Mistä löytäsin takapenkin missä on aukot isofix kiinnikkeille? Nyt vanhemman mallinen penkki joka estää näiden käytön.
     
    Muokattu: 27.4.2022
    isalmela tykkää tästä.
  2. Muki

    Muki Gearhead

    OBDLink MX+ on testattu toimivaksi hyvin '05 kruununviktorian kanssa. Sumuvaloiksi näyttää olevan muodissa laittaa pikku sovittamisella Focuksen jonkun vuosimallin lyhdyt.
     
    smgt tykkää tästä.
  3. Beach

    Beach 2nd gear

    Jostain jäänyt mulle mielikuva, että lämmitettäville peileille olisi valmius. Eikä tarvitsisi hankkia kuin ne lämmitettävät peilien "lasit". Kai se selviäisi jostain netin syövereistä, jos vaan keksii oikeat hakusanat. Mulla siis on lämpenevät peilit omassa poliisiversiossa. En tiedä onko ollut tehtaalta asti, vai jälkikäteen vaihdettu.
     
  4. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Jotkut on liimanneet kahvanlämmittimet peilien taakse.
     
  5. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Itse tilasin lämmitettävät peilien lasit, mutta ovat jääneet asentamatta. Kai se kun on töissä ja kotona autokatos, niin ei ole tarvetta ilmennyt neljään vuoteen. Muistelisin myös lukeneeni, että valmius olisi kaikissa.
     
  6. smgt

    smgt 3rd gear

    Kiitokset! Täytyy alkaa tilailee lämmitettävät peilit sitten. Vappuna kävin kajaanin prismalla kattoo autoja jotka osallistu vappu ajeluun. Siellä oli piru pollari vici rivissä näytillä. Omistajaa en vaan löytäny jutulle. Saman vicin oon kerran ilmeisesti nähnyt kajaanissa ja luulin sen olevan läpikulkumatkalla vaan.
     
    isalmela tykkää tästä.
  7. smgt

    smgt 3rd gear

    Vielä yks kyssäri peileistä. Onko näihin olemassa suoria ja kuperia laseja? Nykyset mahtaa olla kuperat kun näkyy hyvin taakse. Tämä tuli mieleen, kun pickuppiin laitoin lämmitettävät peilit ja ne on suoralla lasilla. Näkyvyys muuttu melko huonoksi...

    Juupatuupassa oli video lasien irrotuksesta ja nehä lähtis ihan nykäsemällä irti. Kellä oli pelkät lasit hyllyssä, niin kannattaa vaihtaa ja kommentoida oliko johtoille liittimet ja kaikki valmiina.
     
  8. maverick999

    maverick999 Gearhead

    Saako pelkkiä laseja jostain? Rokkiautossa taitaa olla vaan sitä ”peilipleksiä” sekä kokonaisia peilejä. Omassa on tuota Motonetin tarrapeiliä kun orkkis oli paahtunut tummaksi.
     
  9. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Minkähänlainen homma olis saada 2006 vuosimalliin Flex-Fuel? Ilmeisesti täytyisi hommata ainakin Flex-Fuel -mallin suuttimet ja bensapumppu, mitä muuta? 2008 se taisi tulla näihin joten "retrofit"-asennus mielessä orkkisosilla.
     
    Muokattu: 2.6.2022
  10. smgt

    smgt 3rd gear

    Mulla on villi veikkaus ettei näin matalaviritteisessä autossa ole väliä ajaako viinalla vai bensalla. Entistä useemmin saa olla vaan tankkaamassa.
     
  11. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Kiitos villistä veikkauksesta, mutta haen nyt tietoa. Tällä hetkellä esim. 25-30% korkeampi koulutus etanolilla vs. 95E nykyhinoilla niin viinalla ajo on jo säästöä.

    Yrittänyt tässä aiheesta googlailla, ilmeisesti 2006-2007 flex fuel oli optio ja 2008 se tuli kaikkiin. Amerikkalainen villi veikkaus oli, että bensalinja ja muu "hardware" olis "etanoliyhteensopiva" jo 2006 alkaen jolloin flex fuelin enablointi ois vain käydä laittamassa täppä ruutuun läppärillä sopivalla ohjelmalla. Mene ja tiedä....
     
    smgt tykkää tästä.
  12. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Siis joo. 2006 tais olla flexifuel optio kaikissa P71 koodin autoissa.
     
  13. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Omien kokemusten mukaan autoissa joissa ei bensalla ei nakutustaipumuksen takia hyötysuhdetta huonontaa ennakolla tai ylirikkaalla seoksella on kulutus nousu enemmänkin 30-40% paljonkylmäkäynistyksiäniinjopa enemmän. On se silti viime aikoina ollut halvempaa ajaa viinalla.
     
  14. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Esitin saman kysymyksen facebookissa muuan Crown Victoria -ryhmässä. Sain 62 vastausta villejä arvauksia, keskinäistä kinastelua ja toisistaan poikkeavia totuuksia. Parhaat neuvot luokkaa "minäpä ostin ite semmosen joka on valmiiksi flexfuel".

    Jos tässä johonkin haluan uskoa, niin siihen että 2006+ on polttoainepuoli jo etanoliyhteensopiva ja tuon ominaisuuden vois tietokoneella käydä vaan jollain sopivalla ohjelmalla ruksaamassa, tai päivittämässä auton softa ettei sytyttele vikavaloa. Ehkä alan vaan kokeilla etanolia bensan sekaan aina vaan reilummin ja seurata, mitä tapahtuu...
     
    isalmela tykkää tästä.
  15. maverick999

    maverick999 Gearhead

    Tältä näyttää ainakin etanolimuutossarja 2004:een.
    Paikalleen en ole vielä uskaltanut laittaa, koska omien laskujeni perusteella ei vielä kannata (ainakaan maksaa lisää veroa)
    [​IMG]
     
  16. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Eipä se siellä hyllyssä mitään hyödytä, kiinni vaan jos on.
    Mitä ihmeen veroa lisää ? :odeek:
     
  17. Beach

    Beach 2nd gear

    Mä sitä kotimaista muutossarjaa haaveilin omaan 2003 vuoden malliin. Silloin tutkiskelin, että bensapumppu ja tulpat ainakin oli erilaiset etanolikäyttöön alunperin suunnitelluissa Viceissä. Jo tämän ikäinen osaa säädellä sytytyksen ennakkoa nakutuksen mukaan. Tekee sitä jatkuvasti käydessään. Senkin puolesta luulisi hyvin toimivan etanolilla. Jos vaan bensapumpun tuotto riittää.

    Silloin oli työmatka niin lyhyt, että öljy tuskin lämpenisi aina niin paljon, että etanoli haihtuisi öljyn seasta. Tein omat sekoitukset jäteöljystä ja etanolista. Sen näköistä lietettä oli se, että en halunnut semmoisen sekoituksen pyörivän koneessa. Nätillä liekillä kyllä paloi se etanoli öljyn pinnalta. Samoihin aikoihin näin kuvia kilpakoneesta, johon oli jäänyt etanolit koneeseen talveksi. Ikävän näköisiä syöpymiä männissä. Itsekin ajelen vain kesäisin Vicillä. Jäi ne etanolihaaveet omalta osalta siihen. Ymmärrän silti niitä, jotka sillä haluavat ajaa. Haluaisin itsekin kokeilla joskus sitä, mutta jollain muulla autolla.
     
  18. smgt

    smgt 3rd gear

    Ei muutako puristus suhde korkeeksi tai ahin pellin alle. Sitte tulee hyötyä viinasta
     
  19. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Käytin eilen tulipellistä sen muovin irti jonka läpi tulee pyyhkijät. Selvis aiemmin että Fordiin tulee pesun ja sateen jälkeen kohtalaisen reilusti vettä kuskin jalkatilaan ja sitä näytti tulevan vähän joka läpiviennistä. Raotin sitä muovikoteloa mikä tulipellin yläosassa on, niin sehän olisi aivan täynnä vettä. Siinä oli yksi ainoa vesireikä ja se oli tukossa, se on siinä vänkärin pyyhkijän akselin edessä. Eipä tuossa muuta ihmeellistä, pyyhkijänvarsien irroitus onnistui kivuttomasti kun katsoi YouTubesta ohjeet. Ne täytyy saada käännettyä jotta semmosen lipareen saa vedettyä riittävän ulos, mutta ongelma on ettei pyyhkijät näissä mahdu kääntymään jos konepelti on paikallaan. No sulka pois ja hieman voimaa käyttäen ne saa kääntymään sinne konehuoneen puolelle kun pelti on auki, silloin onnistuu ja irtoaa. Tai sitten pysäyttää pyyhkijät yläasentoon....

    Raitisilmasuodatinkin siellä on, vaikka niitä ei näissä kuulemma ole. Tai no, semmonen karkeampi verkko ettei kaikki ampiaiset mahdu sisälle ja sen jälkeen oli semmonen suodatinvaahtomuovi. Voi toki olla ettei se ole vaihdettava, täytyy katsella myydäänkö niitä jossain.
     
    Muokattu: 4.7.2022
    smgt tykkää tästä.
  20. Beach

    Beach 2nd gear

    Särkyi jäähdyttimen tuulettimen siipipyörä. Semmoinen rinkula, missä tuulettimen siivet on kiinni. Pahan äänen päästää pyöriessään. Melkein jo luulin, että venttiilikoneistossa jotain häikkää. Tämä ääni vaan jatkui vielä hetken moottorin sammuttamisen jälkeen. Aiheuttaa myös sen, että ilmastointi ei anna kompuran pyöriä kunnolla. Lopettaa kompuran pyörittämisen, kaiketi siksi että huomaa flektin kuluttavan liikaa sähköä.

    Pitänee hankkia uusi osakokonaisuus johon kuuluu kotelo, siipipyörä, moottori ja ohjausyksikkö. On vaan sen verran suuri osa, että toimituskulut tuntuu pahalta.

    Jotkut korjanneet näitä teipillä, alumiinipalalla. Joku oli leikannu dremelillä koko kehän pois. Hirvittää vaan, jos siivet pääsee osumaan jäähdyttimeen.

    Miettinyt myös, että ottaisin siipipyörän sieltä pois tilapäisesti. Lukemani mukaan autolla voi ajaa tällä keinoin ja ilmastointikin toimii. Tyhjäkäyntiä pitää tietenkin varoa. Mutta pakko kai se on se osa tilata kuitenkin.
     

Kerro tästä muillekin!