Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

  1. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Tämänhetkiset vaellukset ovat aika lailla lähteneet siitä, että väkeä on alueella liikaa, eikä siellä ole tulevaisuutta. Nuoret lähetetään muualle, jossa on leipää , asunto, rahaa ja vielä helpolla.
    Ja aika lailla itsehän tämä on aiheutettu, kun on viety ruokaa ja lääkkeitä, vuosikymmeniä, ilman että heidän omien hallintojensa tarvitsisi niistä maksaa. Tulee se ymmärrys , että länsimaat on rikkaita, kun on varaa ruokkia muita. Vaikka nytkin tämäkin maa käytännössä velaksi antaa kehitysapua.
     
    always bb tykkää tästä.
  2. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Joillekin oli olevinaan ullatus sekin, että Venäjä tulee katkaisemaan pitkän rauhan ajan euroopassa. Nämä energia-asiat ovat suoraan suhteessa edellä mainittuun, eivätkä irtonaisina asioina saa ihan oikeaa käsittelyä.

    Kaikkinainen typeryys alkaa tosiasioiden kiistämisestä vai miten se Juho-Kusti asian tiivisti? Vai oliko se toisin päin?

    Luin aamutuimaan Joe Bidenin kirjan ”Lupaa minulle, isä”. Kirjan loppupuolella Biden nostaa esille Putinin aikeet kieltää tiedottamasta menehtyneistä sotilaistaan. Washington Postin poliittinen toimitus päättelee tästä, että Putin valmistelee uutta, isompaa hyökkäystä Ukrainaan.

    Kirja on julkaistu 2017.

    Ja turpeen nostoa voidaan jatkaa. Ei ne ehtineet romuttaa romutuspalkkioilla kuin huonoimmat koneensa. Puutakin voi kaataa.
     
  3. Retem

    Retem Gearhead

    Ei onnistu mitenkään ellei pistetä koko runkoa energiapinoon. Energiapuun osuus koko hakkuumäärästä on ollut noin 15% v. 2020-21. Karkeasti arvioiden keskiarvo noin 200 000 kuutiometriä viikossa.
    Ja vihreät hattivatit huutaa naama punaisena kun metsää uudistetaan.

    Se onkin sitten metsän omistajasta kiinni hakataanko tai ei. Sitä ei isolla kirkolla määrätä, ainakaan toistaiseksi.
     
  4. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Rahalla houkutellaan.

    Aamulla sanoin vakituiselle aamukahviseuralle, että seuraavalla mökkireissulla katsellaan uhrattavar puut liiterin täyttöä ajatellen. Antaa lehtipuiden tehdä lehdet isoiksi ja sitten nurin ja jättää joksikin aikaa karsimatta. Haihduttaa aikansa ja puu on täynnä kaikkia aineksia luomaan tulevaisuuden lämpimiä. Aikas joutuisaan kuivavat klapeina, kun saa jätettyä katokseen siten, että altistuvat auringonpaisteelle.
     
    Seevu tykkää tästä.
  5. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Suomen metsissä kyllä riittäisi hoitamatonta ryteikköä energiakäyttöön. Niiden käytöstä hyötyisi niin metsänomistajat hakkuutuloina ja parantuneena kasvuna, ilmasto hiilinielun kasvamisena, kuin yhteiskuntakin energian lähteenä.
     
    Seevu tykkää tästä.
  6. Retem

    Retem Gearhead

    Lähinnä hyötyvät urakoitsijat ja yhteiskunta verotulojen muodossa, ryteikköjen ja ensiharvennuksien omistajat voivat kiittää onneaan jos jäävät saamapuolelle.
     
  7. Ja samaan aikaan ajetaan turveteollisuuttakin alas. Tämä on sama kuin ampuisi itseään jalkaan.
     
  8. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Verotulot päinvastoin laskevat kun autoilijat ajavat vähemmän ja siirtyvät sähköautoihin. Velkaa otettiin taas kuutisen miljardia euroa joten sanoisin näin että ihan heti ei olla mitään ennätyksellisiä veropotteja kokoamassa.
    Vihreiden idea polttoaineiden hinnan hilaamisesta taivaisiin ideologisin perustein yhteiskunnassa jossa kaikki perustuu kumipyörillä liikkumiseen, on yksinkertaisesti karkea virhe.
     
    mcmies ja dart -66 tykkäävät tästä.
  9. Kohta tippuu pohja pois Suomen ilmastopolitiikalta:

    Puuta ei voi pitää uusiutuvana energiana, linjasi europarlamentin valiokunta: Tästä on kyse

    Pääneuvottelija Nils Torvalds (r) on varma, että ympäristövaliokunnan kanta muuttuu parlamentin täysistunnon äänestyksessä.

    MILLAISTA puuta saa polttaa energiaksi? Tähän liittyvästä EU-parlamentin ympäristövaliokunnan tuoreesta linjauksesta on noussut jälleen yksi metsäkohu Suomessa.

    EU päivittää parhaillaan uusiutuvan energian kestävyyskriteereitä osana isoa ilmastopakettiaan. Se tarkoittaa EU:n haluavan varmistaa myös sen, että mistä tahansa luonnosta saatavasta massasta ei tehdä energiaa, jotta luonnolle ei tehtäisi vahinkoa.

    Parlamentin ympäristövaliokunta linjasi äänestyksen jälkeen torstaina, että metsäenergiaa ei voi pitää uusiutuvana energiana eikä sitä voi laskea kansalliseen uusiutuvan energian kiintiöön. Tiukka linjaus löi monet ällikällä Suomessa, jossa suuri osa uusiutuvasta energiasta saadaan puusta.
     
  10. Retem

    Retem Gearhead

    Taas viedään Suomea kuin litran mittaa. Pölyn laskeuduttua tullaan Brysselistä selittämään minkälaista "torjuntavoittoa" sillä kertaa saatiin.
     
    Stang_81 tykkää tästä.
  11. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Ja kansa maksaa
     
  12. max

    max Double Gearhead

    Sanos muuta.
    Huopatukille vaan vesurit käteen ja vesakkoon ryskämään.
     
  13. Meanwhile in Paskastan:

    Tätä aivokuolleempaa somevillitystä on vaikea keksiä: Ihmiset sytyttävät tahallaan metsäpaloja ja poseeraavat vieressä videolle, tietysti Tiktokiin

    Läkähdyttävien helteiden ja kuivuuden piinaamassa Pakistanissa somevaikuttajat sytyttävät metsäpaloja saadakseen aikaan näyttäviä videoita.

    Tuhoisan helleaallon keskellä pyristelevässä Pakistanissa leviää Tiktok-trendi, jossa ihmiset sytyttävät tahallaan metsäpaloja tai poseeraavat tulipalojen edustalla. Vaarallisista metsäpaloista haetaan näyttäviä taustoja somevaikuttajien videoille.

    Kohun keskiöön on noussut ”Dolly”-lempinimellä tunnettu Humaira Asghar, jolla on Tiktokissa 11,5 miljoonaa seuraajaa. Vicen mukaan häntä vastaan on nostettu syytteet tahallisesta metsäpalon sytyttämisestä maan pääkaupungissa Islamabadissa.

    Viranomaisten mukaan kyseessä on laajempi trendi. Aiemmin tässä kuussa poliisi pidätti Abottabadin kaupungissa miehen, joka oli sytyttänyt metsäpalon videonsa taustaksi.
     
  14. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Samaan aikaan Joensuussa:
    Uutisesta voi helposti arvata, että vihreiden puoluekokous on alkanut Joensuussa: Ilmeisesti jotkut rohkeat ovat ensimmäistä kertaa elämässään uskaltautuneet Kehä I:sen ulkopuolelle ja...
    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f1881659-ce73-453a-9c9f-8105b19d561b

    Mitähän tällä kertaa keksivät auton käyttäjän kurittamiseksi?
     
  15. Näkyykö tässä entisen Ultra Bran sanoittajan kädenjälki:

    KHO ei hyväksynyt Hernesaaren liikennesumppua

    Korkein hallinto-oikeus kaatoi Hernesaaren asemakaavan. Viesti on selvä: asuinalueelle pitää suunnitella toimivat liikenneyhteydet.

    Hernesaaren kaavassa ongelmaa yritettiin ratkaista olettamalla, että autoilua vähennetään muun muassa ruuhkamaksuilla ja pysäköintimaksuilla. KHO:n mielestä olettaminen ei riitä; autoliikenteelle pitää olla riittävät yhteydet.

    Helsingin kannattaa ottaa lusikka kauniiseen käteen. Kaavoitukseen kuuluu realististen liikennejärjestelyjen suunnittelu, eikä liikenneruuhkien tarkoituksellinen luominen saa olla keino ajaa haluttua liikennepolitiikkaa.
     
    ASENTAJA tykkää tästä.
  16. Vihreillä on hieno asenne: osta Tesla ja alat säästää:

    Iiris Suomela kehottaa varovaisuuteen energiaratkaisuissa: ”Kaikista typerintä olisi juosta nyt toisen hirmuvaltiaan syliin”

    Hän muistuttaa, että tavoitteena on fossiilisen energian korvaaminen kotimaisilla uusiutuvilla energianlähteillä.

    ”Jatkossa yhä useampi voi säästää arjen kuluissa vaihtamalla öljykattilan maalämpöön tai diesel-auton sähkö- tai kaasuautoon. Samalla vauhditetaan tuulivoiman rakentamista, edistetään vetytalouteen siirtymistä ja sähköistetään teollisuutta, Suomela sanoi.
     
  17. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Juu on se kumma et on tälläsiä vastarannan kiiskiä, kehityksen vastustajia niinkuin mä, jotka ei ymmärrä sitä et rahaa saa seinästä ja sähköä tulee töpselistä, kyllä ihan jokainen vois sen Teslan ostaa.
    https://www.kuvaton.com/kuvei/vihreat_periaatteet.jpg
     
  18. always bb

    always bb Gearhead

    Tämä vaan käy vihreiden edustajilla sangen hitaasti ja erittäin kalliisti. Olkiluoto lll myöhästy 14 vuotta maksoi 9 miljardia
    Numeroina 9000000000000 samassa ajassa maailma rakenti yli 100 maailman korkeinta rakennusta ja niiden yhteenlaskettu loppusumma oli samaa luokkaa kun suomessa yhden. Maailmassa, ennenkaikkea demokratiassa pitäisi saada valita. Minusta rupeaa kuulostamaan pohjois-korealta tämän joudut ottamaan tai ole ilman. Olen ilman teslaa kiitos. Suomistoliitto kun ei pelasta maailmaa, ei ikinä mutta meitä siitä politiikojen toimesta rangaistaan. Sitten se työ kaikkien pitäs vaan läppärillä lähetellä emaileja toisille kun se on muka koulutusta. Tällä ajattelu mallilla suomi ei ikinä nouse suosta missä kaikki myydään ulkopuolisille. Ruotsi on ymmärtänyt tämän " TEOLLISUUS" se on ruotsin kivijalka ja sitä haalivat ympäri maailmaa itselle. Suomalaiset ostaa " sovelluskaupan" ja kirjaa siitä 4miljardin kaupasta 5 miljardin alaskirjauksen. Näin ne suomessa päättäjät tietää taloudesta
     
    vanilla tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!