Rovaniemen jenkkiautot 70-80 luvulla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Mach73, 12.3.2021.

  1. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Jaajapa joo ei ole. Onko tuo se missä on Sakke Järvenpää -kytkös?
     
  2. Buick59

    Buick59 Gearhead

    Tämä corvette on tosiaan ollut täällä roissa jo ainakin 20-v.
    Vähällä ajolla. On saattanut lymyillä välillä tornio-pello suunnallakin.
     
    MadMike tykkää tästä.
  3. juhi71

    juhi71 3rd gear

    Missähän päin ja milloin on mahtanut tämmöinen pyöriä? Infon mukaan siis Lapinläänin maaherran ex virka-auto.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  4. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Tuo aiemmin mainitsemani '60 Impala siirtyi minun omistukseen hiljattain. Tämä on siis myyty uutena Ouluun ja siirtynyt sieltä lappiin 1967. Ensin ollut vuoden Kaamasessa, sitten Rovaniemelle. Poistunut kilvistä vuoden viimeisenä päivänä 1971 ja pelastettu Hansén-Haug -purkaamolta 1973. Tällöin siirtynyt Kemijärvelle. Siellä mm. hitsattu lattia ja koko auto on maalattu 1974, jolloin leimattu uudestaan. Viimeinen katsastus 1978, jonka jälkeen seisonut ensin tallissa 10 vuotta ja vuodesta 1988 asti betonilattiaisessa ladossa, josta tämä nyt siis haettiin.

    Saatan tästä tarinoida tuonne projektiosastolle jossain välissä enemmänkin. Autolle en ole viikossa ehtinyt työputken ohessa juuri muuta tehdä kuin vaihtaa eteen ehjät siirtorenkaat tyhjien tilalle ja riisua tarvikepeilit sekä isot roiskeläpät pois.

    Siihen että Impala on nyt ylipäätään minun pihalla, on isosti vaikuttaneet nimimerkit imperial-62 ja PPRCuda. Kiitokset herroille vielä tätäkin kautta. Se että tämmönen Impala on minun kotiseudulla maannut 44 vuotta kohtalaisen piilossa, tekee siitä minulle paljon arvokkaamman kuin samanlaisesta joka olisi ostettu juuri jenkeistä. Tätä ei myydä.

    Autonhakureissu oli melkoinen spektaakkeli positiivisessa mielessä ja tässä päästiin synnyinseutuni paikallislehteenkin näillä autokaupoilla. Samalla tuli tavattua Impalan miehistö 70-luvulta, joka on kuulemma kaatanu tuolloin kaikki Kemijärven naiset ja siinä sivussa Sallan ja Pelkosenniemenkin. Pari uutta puhelinnumeroa on nyt tallennettuna joihin pitäisi lähiaikoina soitella. Selviäis se Kemijärvellä sahan pihalla ainakin 80-luvulla maanneen toisen samanlaisen Impalan historia. Tämän auton mukana tuli myös toinen '60 Chevyn konepelti sekä '61 Impalan ratin keskiö, mistähän autoista ne ne on peräisin... Jatkan juttua soittelukierroksen tuloksista sitten tänne.

    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Muokattu: 12.6.2022
    SK-, Aslak, MJF ja 19 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  5. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Ai junalauta, 4-ovinen vielä :cool:
    Varmasti turinoit tästä tänne jatkossa!
     
    isalmela tykkää tästä.
  6. junkyard dog

    junkyard dog Gearhead

    On hieno flättäri. Liekkö ollu kutosella ihan alunperin? Voisi luulla, että tämmösessä ht sport sedan Impalassa saattaa olla jopa kasia harvinaisempi.
     
  7. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    VIN alkaa 01739T, eli 1960 Impala 6syl 4dr Sport Sedan, Tarrytown NY.

    Konehuoneessa on sen verran vaihtunut jossain vaiheessa, että kaasari ei ole orkkis Rochester vaan Zenith VN ja syylari on jostain tuntemattomasta autosta.
     
    malvasto, isalmela, junkyard dog ja 1 muu tykkäävät tästä.
  8. 1320

    1320 Gearhead

    Onnittelut hienosta hankinnasta, kuuskymppisiä Letukoita ei ole koskaan liikaa, etenkään kun kyseessä on aito Suomiyksilö!
    Ehdottomasti projektiosioon lisää tarinaa, tällaisia projektijuttuja lueskelee mielellään.:odwink:
     
    malvasto ja isalmela tykkäävät tästä.
  9. DHS

    DHS 3rd gear

    Ai että!! Hienoa et pääty just sulle. Onneksi olkoon!!
     
    isalmela tykkää tästä.
  10. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Soittelin tuossa yhteen numeroon. Tällä henkilöllä on 70-80-luvuilla ollu Kemijärvellä vuosimallien 1961, 1962 ja 1964 4d tolppa-Impalat, sekä 1960 4d Sport Sedan Impala 350+TH350 -tekniikalla (josta ei siis voida päätellä, onko ollut alkuperäinen V8-auto). Tämä on se sinivalkoinen auto joka oli siinä Ketolassa sahan porttien sisällä ja jonka moni siellä päin asunut tai vaikkapa Sarriojärvellä sotimassa 80-90-lukujen taitteessa käynyt muistaa. Tässä kun nyt tietysti itseäni kiinnostaa, että missä ne 16 muuta '60-Suomi-Impalaa on, niin tässäkin oli kertojan muistin mukaan kilometrimittari. Hän oli ostanut auton 80-luvun puolivälissä, mahdollisesti 1987 Kemijärveltä projektina. Korin oli käyttänyt irti jolloin runko oli hitsattu, hiekkapuhallettu ja maalattu. Sähköiltään auto oli vajaa ja hän möi sen edelleen projektikuntoisena samalle paikkakunnalle. Muisteli ettei seuraavakaan omistaja autoa koskaan leimakuntoon saakka laittanut ja oli myös kuullut saman huhun, että tämä olisi myyty pois paikkakunnalta. Tämä viimeinen tunnettu omistaja on iältään jo jämäkästi yli 80 vuotias, jos enää elää. Henkilö, keneltä tämä sininen Impala kertojalle 80-luvulla kulkeutui, on vielä joukossamme ja esim. mahdollinen rekisteritunnus tai tieto, mistä auto Kemijärvelle aikoinaan saapui, saattaa tässä lähiaikoina myös selvitä. Kertojan aikaanhan auto ei ollut kilvissä.

    Kävi kyllä puhelun aikana selväksi, kuinka paheellista elämää minun Impalan kanssa on 70-luvulla Kemijärvellä vietetty. Paljon oli viettänyt sen kyydissä aikaa ikkunat alhaalla ja luu ulkona itsekin :D
     
    Kustom STW, malvasto, FuryIII '71 ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  11. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    En oo tätä vanhaa ketjua aikaisemmin huomannutkaan, mutta paljon tuttuja autoja mainittu...
    Mulla on nuorena poikana kaikenlaisia kuvia tullu napattua '80 luvulla. Pitäis varmaan skannata ja laittaa tänne.
     
    Kustom STW, malvasto, ilu100 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!