Espritillä Espoon yössä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Finlandese, 4.11.2022.

  1. Finlandese

    Finlandese Gearhead

    Pieni video Espoon yössä Lotus Espritillä kiertelystä näin ajokauden päättyessä.

     
    Aslak, Gary Grand, A.J. ja 22 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  2. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Huikee Miami Vice -tunnelma. Kaipaa moottorin ärjyntää tonne musan taustalle...
     
    Finlandese tykkää tästä.
  3. Vaude hieno filminpätkä.Lisää näitä
     
    Finlandese tykkää tästä.
  4. KaleviR

    KaleviR 1st gear

    Kuvaustekniikasta täytyy antaa iso plussa ja toki auto ja musat osui nappiin. Näitä katsoo mielellään. Vielä jos itse osais.
     
    JYR ja Finlandese tykkäävät tästä.
  5. Stratos

    Stratos 2nd gear

    Hieno, Espoo Vice
     
    Finlandese tykkää tästä.
  6. Ford67

    Ford67 3rd gear

    Kunnon fiilistelypätkää:)! Yksi Espritin vaikuttava ominaisuus, mikä ei videoista ja kuvista hahmotu kunnolla, on se mataluus( ja suhteessa leveyteen).
    Joskus Lahden Motorshoussa oli Esprit ja museo Vulva Amazon aivan vierekkäin. Espritin korkein kohta oli alle Amazonin ovenkahvan...
     
    Gary Grand, jknR ja Finlandese tykkäävät tästä.
  7. Finlandese

    Finlandese Gearhead

    Kiitokset positiivisesta palautteesta. Videon inspiraationa oli tuon musiikin löytyminen. Hardcore MiamiVice fanina se innoitti pieneen kokeiluun ja parin illan Keilaniemessä/Länsiväylällä kuvaamiseen. 360-kamera, pari perinteisempää action-kameraa ja drome (+kännykkä) kalustona. 360-kameralle tein auton keulaan kiinteän jalustan, johon pystyin kiinnittämään näkymättömän selfie-tikun. Moottorin äänet on tarkoituksella jätetty pois tästä pätkästä. Seuraavissa, jo kuvatuissa videoissa sitä tulee olemaan, mutta niiden teematkin ovat sitten toisenlaisia.
     
    isalmela ja leivonharri tykkäävät tästä.
  8. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Kuvaaminen ei tosiaan tarvitse mitään tuhansien eurojen kalustoa. Perus kännykkä ja siihen halpa lavalier tyylinen mikrofoni esim Boya BY-M1 -lavalier niin saa jo kummasti kuvaa ja ääntä aikaseksi.
    Jos ulkokuvaa haluaa, niin käytettyjä vanhemman sukupolven action kameroita löytyy käytettynä edullisesti ja siihen imukuppi jalusta.
    Editointiin sit ihan perus windows valokuvista löytyvä videoeditori tai sit etsii netistä jonkun ilmaisen editorin esim vaikka Davinci Resolve.
     
    Finlandese tykkää tästä.
  9. C4vettester

    C4vettester 2nd gear Bannattu

    Lotus Esprit videosi on loistava. Laadukas. Huoliteltu. Tunnelma siinä on mukaansatempaava, suorastaan hypnoottinen.

    Aikaa ja vaivaa on nähty kokonaisuudessa. Ja jokainenhan voi kokeilla myös itse minkälaisia videotuotoksia saa syntymään. Nyt on rima asetettu korkealle tässä tyylilajissa. Thumbs up!
     
    jknR ja Finlandese tykkäävät tästä.
  10. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    Miten tuo "näkymätön selfie-tikku" toimii? Kuvissa näkyy tikun varjo, muttei itse tikkua. Jotenkin digitaalisesti ja automaattisestikko se poistuu, läpinäkyvä se ei taida kuitenkaan olla?
     
  11. Finlandese

    Finlandese Gearhead

    360 kamerassa on kaksi vastakkaisilla puolelle olevaa 200 asteen näkökentällä olevaa linssiä, jotka näkevät tikun molemmista suunnista. Kun kamera liittää nämä kuvat toisiinsa, hävittävät ne samalla tikun pois näkyvistä.
     
    Jouni_K tykkää tästä.
  12. Charger´69

    Charger´69 Double Gearhead

    Hieno video ja hienosti kuvattu, hieno tunnelma!! :odcool::odcool::odcool:

    Pakko laittaa ku on niin sama idea, niin mun ja kaverinki kuvaama video viikko sitten, kun Christine's Sisterillä käytiin Oulun Halloween Cruisingissa, näyttäs soundtrackit meillä olevan saman tuottajan kamaa :rotfl: Meidän kuvaaminen on melko C-luokkaa verrattuna tuohon sun videoon, lonkalta vedettiin vaan kännykällä kaikki :rotfl:

    Tässä Christine's Sister täältä pohjosemmasta :odwink:

     
    Gary Grand, Finlandese, Tunaman ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  13. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Sen olen huomannut, että kännykällä on aivan turha moottoriääniä alkaa tallentamaan. Sähkömoottorikin kuulostaa Opel OHC:ltä kännykällä videoituna.

    Korkeatasoinen video, mikä ei ollut yllätys tältä tekijältä. :cool: Aivan pieni miinus ajoittaisesta pompotuksesta, joka varmaan oli kuvanvakautuksen ja joustavan selfiekepin yhteistoiminnan aikaansaannosta.
     
    Finlandese tykkää tästä.
  14. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Hienot oli äijien videot!
    Perskeles yksi miinus ilmeni kun katselin… Rouva kun on puoliammattilainen tanssin saralla niin heti kampesi viereen seuraamaan, ja sanoi että selvitä mitä musaa taustalla soi.
    Jotta pankaas selventäen musa ettei ala rouva hengaamaan tällä palstalla ja vie mun ainutta omaa juttua jota ei ole toistaiseksi tarvinnut jakaa….
     
    Finlandese ja sleepercooler tykkäävät tästä.
  15. max

    max Double Gearhead

    Hyvin on vangittu kasari fiilis 40 vuoden takaa,perkele kyllä on vuodet vieriny.
    Miami Vice jaksosta suoraan Roketti ja Tupsi pastellin väriset pikkutakit hulmuten.
     
    Finlandese tykkää tästä.
  16. Finlandese

    Finlandese Gearhead

     
  17. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Ehdottomasti kännykkään tai action kameraan ulkonen mikki. Monissa kännyköiden kolmijaloissa on vakiona 1/4 kierre tai varustekengän paikka, mihin saa mikin kiinni.
    Ite käyttäny Boyan By-MM1 mikkiä ja hyvin on toiminu. Tosin shock mountti on surkea ja korvasin sen Roden vastaavalla.
     
    Finlandese tykkää tästä.
  18. Finlandese

    Finlandese Gearhead

    Itse nauhoitan äänet erillisillä laitteilla (Olympyksen digitaaliset sanelulaitteet yhdistettyinä hyviin, erillisiin mikrofoneihin). Erityisesti liikkeessä olevan auton äänittäminen helpottuu, kun ei tarvitse huolehtia kameran ja mikrofonin yhteydestä. Ajaessa autolla hyvän äänimaailman saaminen vaatii mielestäni vähintään kaksi mikkiä, ihanteellisesti kolme. Esim. tässä videossa yksi mikrofoni oli ohjaamossa ja toinen pakoputken lähellä.



    Miksaamalla nämä yhteen tuli melko todenmukainen lopputulos. Erillinen imuäänien tallentaminen on jäänyt vielä yritysasteelle todella haastavan ääniympäristön vuoksi (korkea melutaso ja apulaitteiden äänet).

    Kiitos! Pomppiminen johtuu tasaisella mutkatiellä käytetyn kiinnikkeen tuomisesta pomppuisampaan ympäristöön, yhdistettynä vielä pieneen kiinnityksen löysäämiseen, jotta sitä voi kääntää uusiin kuvakulmiin. Aidosti ajokauden kahtena viimeisenä iltana kuvaaminen ei antanut mahdollisuutta uusintaan. Eli, en voi piiloutua tekniikan taakse. Ihan oma moka, varsinkin kun kiinnike on omasuunnittelema. Toki toimivan tuollaisen suunnittelu ja toteutus ei ole ihan helppo homma. No, ensi kerralle tuli taas oppia.. :)
     
    Muokattu: 7.11.2022
  19. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Ite yritän mahdollisimman halvalla selvitä. Muuten kohta huomaa, että toista tonnia uponnu mikrofoneihin, gimbaliin kun järkkäriä kiinittelee autoon, äänentallentimiin yms ja sit auto seisoo parkissa kun ei ole vara ostaa bensaa :D
     
    C4vettester ja Finlandese tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!