Kugelfischer A.K.A "kuularuisku"!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja mpower, 3.10.2022.

  1. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Oli. Ja kilpailijoita paljon ja laji voimissaan ja suosittu. Miksi niin hieno juttu silloin oli, ja on nyt ainakin mielestäni hiipunut koko homma ?:(
     
  2. KohtalainenPaja

    KohtalainenPaja 2nd gear

    No nyt muisti palailee.Se oli se lama kun ei ollu duunii niin oli aikaa harrastaa:)
     
  3. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Hmm, näin isänpäivän aattona ajattelin muistella taas pikkasen! Muisteluunhan tietysti jonkin verran juomaakin tarvitaan. Nythän on niin, tunsin itseni Harrison Fordiksi ja kadonnutta aarretta metsästin! Mitään kaunista leidiä mukana ei laatikoita ja autotallia tonkiessa ollut!

    Mutta on todettava se, elokuvasta poiketen, mun kadonnut "aarre" oli sinikantinen pahvinen vihko! Ajattelette, miten se on kadonnut "aarre"!?

    No siinä mielessä, ja kun täälläkin moottorimiehiä on, ja saattaisi heitäkin kiinnostaa, niin mää kaikki nokkien asteet, nostot, overlapit sun muut merkkasin muistiin ja sitten mietin!

    Mutkun nyt en löytänyt sitä sinikantista pahvista vihkoa, ja ihmettelen miten sen olisin hukannut, niin mää huuli pyöreenä!

    Sellaisen mää muistan"miedot nokat,hyvä aika"!
    Nokkiahan oli kahdenlaisia, "mietoja" ja "rajuja"!
    Ja sitten siinä vihkossa oli muitakin juttuja, kaikenlaista sen aikaiseen kilpailuun liittyvää!

    En kyllä oo tarkoituksella hukannut, vahinko nyt mahdollinen!?

    Pitääpi nyt tutkia vielä ja sitten vaikka kirjoittaa kuhan tästä selviin!:)
     
    Herje tykkää tästä.
  4. teddy99

    teddy99 Double Gearhead

    Erikoista oli, että 90-luvun lamavuosina myös ralli ja jokkis veti ihan älyttömästi kilpailijoita. Rallin junioreiden SM sarjaan piti olla karsintakisoja. Samoin jokkis SM piti olla alueellisia karsintakisat, kun halukkaita kuskeja oli tuhansia (?). Pari vuotta sitten kävin jokkis SM:ssä katselemassa, niin nyt kaikki jotka halusi, pääsi kisaan mukaan. Ei tarvinnut karsia ketään. Oli se vähän erilaista meno 90-luvulla...

    Kiitos mpowerin muisteloille. Itsekin äimistelin 80-90-luvulla katuautovarikolla, millä ihmeellä äijät laittoi laitteet kulkemaan.
     
    mpower tykkää tästä.
  5. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Niin, tuliko se "lama" jotenkin jälkeenpäin kisahommiin sitten? Itse olin noin 2-3 kk työttömänä 1994. Kyllä mää kisaa sain ajettua, muttä säästöjä meni.

    Mutta ikinä en kadu kisahommia, oli mukavaa nuoruusaikaa ja kun virtaa silloin oli.

    Ja jonkunlaista menestystä sainkin, niin se palkitsi. Tuli semmonen olo, en mää ihan tumpelo olekaan ja en rahaa ja vaivaa hukkaan heittänyt!:)
     
  6. 57 Firedome

    57 Firedome Gearhead

    Kun tämä kuolaamani keskustelu on hetken vetänyt henkeä niin nostanpa tämän taas näkyville kysymykselläni. Onko teillä muistikuvaa AAW teamin Leo Kinnusen jääratakäytössä olleesta NSU:sta. Se oli myös tämmöisillä "kuularuiskulla". Nämä ruiskut on tallessa mutta auto todennäköisesti päätyi jokkikseen. Netin syövereistä olen onnistunut vahingossa tälläisen auton moisilla ruiskuilla olemassaolon löytämään mutta ainoa tuntemani henkilö joka olisi tästä tiennyt on jo kuollut.
     
    mpower tykkää tästä.
  7. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Antakaas mä arvaan. Syy on sama kuin Covid19 aikana. Aikaa riitti, kun työelämä hiljeni. Niillä, jolla pinkka oli kunnossa, oli aikaa harrastaa. Koronan kanssahan kävi niin, että rahaakin oli yhtäkkiä harrastella, kun jotkut muut tavat hukata pääomia menivät kiinni.
     
    Turbiini tykkää tästä.
  8. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    muuten jees mutta käytetään preesensiä eikä mennyttä aikamuotoa covid 19 puhuttaessa. Se että ihmiset lopettivat välittämästä tosta kulkutaudista ei tarkoita että se olisi ohi. Uusia tapauksia tulee päivittäin ja enevässä määrin.
     
  9. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Se on normalisoitunut. Ihan kohta yksi sotilaallinen erityistoimi kokee saman. Juu koronaan kuollaan edelleen ja mitä noiden päätösvallan hallitsijoiden suista tulee, se on uusi normaali. Mut vuonna 2020 se pysäytti. Mä jäin huhtikuun alusta 20 vuorotteluvapaalle. HD oli viety rekalla Fuengirolaan. En päässyt Uudeltamaalta edes mökille Vilppulaan kuin joskus 20/4. Kolme viikkoa lähiössä ja kapakatkin säpissä. En ole koskaan käynyt aurinkorannikolla ja se jäi tekemättä, vaikka oli vuorotteluvapaan 1. ohjelma.

    Näin ne muutkin jäi jonnekin jumiin ja samalla syntyi aikaa ja rahaakin ehkä joillekin jäi extraa. Ei kaikille jäänyt, kun työt meni.
     
  10. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Juu ja mä olen kuolemaa lukuunottamatta saanut omani koronasta. 2,5 vuoteen ei ole ollut hajuakaan ja nyt on astmalääkkeet.
     
  11. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Joo, korona on uusi normaali, kuten kohta Ukrainan sotakin. Ihmiset väsyy eikä jaksa kiinnostaa sitte enää. Ainoastaan kiinnostaa oma elämä ja napa. Ei kiinnosta sähkön riittävyys, luonnon tuhoutuminen, ihmisten tappaminen eikä paljon muukaan. Ihminen on pohjimmiltaan itsekäs paskiainen.

    Koronasta selvisin kait melko hyvin, mitä nyt välillä vieläkin syvämmestä puristaa. Vai liekö sitä vanhuutta. Astma on ollu kyllä yli 50 vuotta, tosin lievä. Aika kauas menee orkkis aiheesta mutta sevverran kuularuiskuihin viittaa että toivottavasti niitä riittää ja toimitetaan lisää Ukrainaan että aatun 30-luvulla aloittama työ saatetaan loppuun. ryssät häviää sodan, putin teloitetaan ja venäjällä alkaa eheytyminen ja kasvu maaksi ja kansakunnaksi joihin voi jatkossa luottaa ja jotka alkavat toimia tasaveroisena muiden kansakuntien kanssa. Ne kun ei oppinu mitään 2 maaliman sodasta eikä oikeestaan mistään muustakaan niin nyt olis kasvun paikka ja uudelleen rakentamisen aika tappion jälkeen. Samalla varmistaa ettei tuu revanssiin yritystä ryssillä kuten hitler yritti sen ekan maaliman sodan jälkeen toisessa. Anteeksi ja kiitos.
     
    JYR ja mpower tykkäävät tästä.
  12. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Ohihan menee aiheesta, mutta ihan oikeesti "kuularuiskuja" nyt tarvittaisiin Ukrainassa. Eikä mitää bensaa sylkeviä hienoine sumuineen, vaan kuulia ryssiä kohtaan sylkeviä!:cool:

    Aikana kuluksi nyt kirjoittelin, kun omasta mielestä Kugelfischer ruiskuvehkeet toiminnan, säätöjen ja oman käytön osalta selvittelin, ja melko seikkaperäisestikin!

    Venäjästä nyt sitten tiedä, lienevätkö koskaan pystyvät sivistyvänsä länsimaiselle tasolle, nääs perinteet semmoset!

    Toisaalta vodka ja "pilu50" heidän päätuotteensa ja eniten tunnettuja ovat, ja yhtäkään maailmanlaajuisesti tunnettua kuluttajatuotetta Venäjältä en tiedä!:)

    Edellä mainitussa mustan pässin jutussa koronasta myös mainittiin. Ei oo nyt vielä koronaa tullut ja kolmasti olen piikitetty!

    Piikeistä niin tiedä, ovatko sitten auttaneet, mutta säännöllisesti vastamyrkkyä olen ottanut!:)

    Mutta tiedän kaksi kaveria joilla korona oli tosi paha! He olivat jo siinä reilut 60, reilusti ylipainoisia ja kuulemma paaaaljon pahempi kuin mikään aikaisempi juttu!

    Mutta sitten urheilullinen 55 vuotias hoikka kaveri sanoi, normi flunssalta tuntui, eikä sen kummempaa. Kaksi piikkiä hänelläkin kuitenkin! Kovin on yksilöllistä tauti, juu!:rolleyes:
     
    Muokattu: 3.12.2022
  13. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Onpa mukavaa havaita, kun aiheuttamani aihe kuolaamaan saa!
    Noh, sen aikaista " hitec" juttua ja vanhan gubben muistelua.
    Mutta se oli semmonen varmatoiminen juttu silloin!

    Firedomen jutuista en tiedä. Mutta esittäisin sen sijaan kysymyksen, onkos kellään tietoa mihinkä on menny tai tallessa semmonen F1 BMW turbomoottori?Rata-autossa oli. Nyt en nimee muista.

    Nääs siinä semmonen 80-luvun BMW Formula 1 Turbon Kugelfischer oli ja sitä kyselinkin. Saakeli, nyt en enää muista, mutta pyynti oli muistaakseni aika hirmuinen, ja siten homman heivasin!

    Noo, mää sitten ruokapulan ratkaisinkin tunnetuin seurauksin!

    Voitaneenkin siis perustellusti sanoa,älä maksa turhasta, ratkaise itse asia, ja tyytyväinen olet!
     
    Herje tykkää tästä.
  14. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Jee, seurusteltuani 15- vuotiaan teini-ikäisen kanssa ,nyt mää muistin sen rata-autoilijan nimen! Tuisku Urpiala oli! Niin ,siis häneltä aikoinaan kyselin sitä F1 Kugelfischeriä.

    Mää sain aikoinaan puhelinnumeron Hannu Ruohorinteeltä.
    Ruohorinteellä oli aikoinaan moottorikoneistamo Lohjalla.
    Hannu pikkasen varoitteli Urpialasta, kuulemma "hankala" ihminen!

    Juu, ei mei sitten kuularuiskun hinnasta päädytty yhteiseen näkemykseen, ja siis ostamatta jäi. Missäköhän koko F1 moottori lienee nykyisin?

    Niin juu, ja seurustelu 15-vuotiaan teinin kanssa ei ollut nuori neiti, vaan Glenfiddich viskiä. Kumma juttu,noin iäkäs elintarvike jo pitäisi -30% punalaputtaa ja pilalle luulis jo olevan menny?:D Vaan noissa vanhoissa juomissa hinta vaan nousee!:)
     
    Herje tykkää tästä.
  15. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Kas siinäpä sunnuntaipäivälle ajanvietettä!:

    http://www.overdrive.fi/forum/threa...a-bmw-m1-f1-turbon-merkillinen-tarina.314186/
     
    mpower tykkää tästä.
  16. dbltrbl

    dbltrbl Gearhead

  17. josu

    josu Gearhead

    Millä ahtopaineella tuli toi 996hv 1568cc moottorista
     
  18. sbm396

    sbm396 Gearhead

    Tais olla vähän alta 4bar
     
    mpower tykkää tästä.
  19. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Näinhän tuo oli, ja omasta mielestäni ihan jees verrattuna BMW 80-luvun F1 turbomoottoriin! Siinä kun vissiin oli 900 pollea 1499 cc tilavuus ja 4 bar painetta!

    Mullahan oli 87 kuutiota lisää tilavuutta niin samassa suhteessa siis mentiin! Mpower siis proudly presents, so i feel not tumpelo at all!

    Mutta on huomioitava myös se, isommat venttiilit on M3 S14 moottorin kannessa kuin BMW M12 turbossa. Ja imuröörit hirmu suorat.

    Hyvä kansi, mutta soikulaisiksi pakoistukat kyllä meni, ja siis kuumaksi piti ajella, ja sitten koneistaa uudelleen, niin sitten kohtuullisesti pyöreet!

    Arvioisinkin monen muunkin 4-venttiilikannen kanssa olevan ongelmia pakoventtiilien kannaksen lämpeemisen ja kuumana käyvän. :rolleyes:
     
  20. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    Erilaisilla seetimateriaaleilla kai sitä pyritään ratkaisemaan, noita lämpöongelmia. Tai parhaissa tapauksissa koko palotiloilla.
     

Kerro tästä muillekin!