Loppu Kauhavalla Nitrojen EM lyhyeen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Ugalabugala, 4.10.2019.

  1. Herje

    Herje Double Gearhead

    Tai jopa molemmat.:confused:

    Näyttelee polttoaine kulut aika isoa osaa kun lähdetään kisoihin.
    Meiltä Kauhavalle se 300km sivu ja Motoparkkiin 100km sivu.
    Jos Bussilla menty niin kulutus noin 25-30l dieseliä per 100km.

    Osallistumismaksut 340-440€
    Riippuen ryhmästä

    Jotain tarvii vissiin viikonlopun aikaan myös syödä ja juodakin

    Nämä on aikaisemmin maksettu omasta pussista ylitöitä tekemällä.

    Ens kaudesta en sitten tiedä.
    Ylityöt vähentyny rajusti ja samalla on sähkön ja kaiken muun hinta noussut rajusti.:(
     
    Peeaa tykkää tästä.
  2. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    En tie. Finaaleist ku lähti Kauhavalta, ni aamuyöst oli himassa. Motiksen reissu tuntuu kyl inhimillisemmältä. Kai sitä vaan on liian mukavuuden haluinen ja vanha. Tulevan talven odotus energiahintoineen varmaan hillitsee aika monien panostusta ens kesään.

    Ite etelänvetelänä taisin suhata suunnilleen joka viikonloppu jollain johonki kisoihin mennäsuvena. Mun mielestä pohjanmaalaisten on aika turha itkee meidän perään, siellähän on paikallista kalustoo niin perkeleesti. Nehän täyttää helposti varikot jo itsekin.

    Mut joo, ens kesänäkin varmaan tallissa useempi laite joilla voi kisoihin lähtee, silloin ku se sopii, on varaa ja sattuu huvittaan. Et eiköhän sinne kauhavallekin tuu ainakin jonku kerran raahauduttuu jos siel jotain pidetään.
     
    Seevu, jknR, Rami_Vaan ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  3. pile

    pile Gearhead

    Ens vuosi tuo tai siis jo nyt nähtävissä oleva hintojen nousu tuo varmaan itse kullekin paineta katsoa minne rahansa laittaa. Sähkön hinta mm. Noussut aivan mielettömästi. Mutta tää porukan eripura. ”Eteleän vetelät”vs muu suomi ei tee meille kellekään hyvää. Itse katson kumminkin että samaa porukkaa ollaan.
     
    Käkö, jknR, joteam1 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  4. Araldite73

    Araldite73 3rd gear

    Tarkoitin yksittäisen katsojan näkökulmasta, kohonnut bensan hinta on tekosyy olla menemättä katsomoon. Kilpailijoille koko kakku kustantaa todellakin ihan eri määrän euroja.
     
    Herje tykkää tästä.
  5. bensaa/dieseliä menee se mitä menee. Jokainen joka ajaa kilpaa, budjetoi oman seuraavan kauden menot ja eihän se ole kuin yhteenlaskua. Jokainen voi ynnätä aika tarkasti mitä menee löpöön ja muihin matkakuluihin. Talven kulut tekniikka + kuljetuskalusto + kisabensa + muut kulut. Minusta on vähän outoa jos on vara pitää yllä kisakalustoa, mutta ei ole vara ajaa kisapaikoille kun yksikään paikka ei ole 700-1000km päässä. Sama kuin olisi vara ostaa talo, mutta ei lämmittää sitä.

    Ei se ole muilla autokisalajeilla sen halvempaa. Toki jos tuota ei ole vara, sitten vaan pitää jättää ajamatta.
    Sama on katsojilla. Jos on liian kallista käydä katsomassa kisoja, niin sitten pitää mennä katsomaan pesäpalloa, potkupalloa tai pullasorsia/joutsenia.

    Nämä kaikki kulut ja niiden hallitseminen on ihan valintakysymyksiä. Esim.. panee semmoisen ehdon että tietty määrä kokonaiskuluista pitää saada mainosyhteistyökumppaneilta tai sponsoreilta (sponsori ei välttämättä odota saavansa mitään hyötyä mainoksista. Se ero em.) ja jos tämä yhtälö ei toteudu, ei ajeta ollenkaan. Tai jos ei pysty omasta kustantamaan koko lystiä, ei ajeta. Minä ainakin ennen päätin nämä hommat edellisenä syksynä kun lokakuu-joulukuu hain ja tein yhteistyöjuttuja. Keväällä ei tarvinnut enää miettiä vaan silloin tehtiin päätetyn suunnitelman mukaisesti. Sama nyt kun muuten harrastelee. Päätän ennen vuodenvaihdetta minkä verran pistän seuraavana kesänä kulkemiseen ja sen mukaan mennään. 6000e per kesä oli tänä kesänä budjetti ja hyvin riitti kaikkeen mahdolliseen harrasteliikkumiseen.

    Aulis
     
  6. Herje

    Herje Double Gearhead

  7. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    Täytyy sanoo et mä en kyl oo budjetoinu koskaan yhtään mitään. Varmaan osittain johtuu siitä et ei oo ollu ikinä mitään sponssisitoumuksia tai muutakaan, aina on laitettu se määrä hilloo mitä on ollu ja mikä puolmielekkäältä tuntuu. Sit siin saattaa käydä niinkin et valinta käydään sen kesken et syönkö ens kuukauden maksalaatikkoa vai jätänkö kisan väliin ja teen jotain muutakin. Kyl ainakin itellä ku skidit oli pieniä ja oli lainoja sun muita, niin ei tarvinu edes miettii kisoihin lähtöö vaikka kalustoa onkin ollut kokoajan 80-luvun lopulta lähtien. Mut tapoja harrastaa on monia.
     
    Rami_Vaan, fmila, joteam1 ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  8. jknR

    jknR Gearhead

     
    Stratos ja artsiracing tykkäävät tästä.
  9. josu

    josu Gearhead

  10. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    "kiihdytysajojen tuomasta meluhaitasta."

    No niin, nyt sitten järkkäämään alueelle jotain Metallica+Iron Maiden+Megadeath yms yms vuosittaista mega rock festaria, kuten Doningtonissa Englannissa.
    Sitten kysellä , että onko nyt parempi .... o_O
     
  11. Araldite73

    Araldite73 3rd gear

    Eikö jotain pätkiä tossa videossa ole kuvattu Mäkelän rekan katolta?

    Ai jai, Alastaro ja hiekkadyynit...
     
    jknR tykkää tästä.
  12. Jukka_S

    Jukka_S Gearhead

    Hyviä bändejä kaikki :)
     
    Bluestone tykkää tästä.
  13. C4vettester

    C4vettester 2nd gear Bannattu

    Eikös vuan ole kummoo jotta Suomen ehkä kovimmat uhoajat, "pohajalaeset", suapi aekaaseks sellaisen kilparataloisen jossei sitte sua ajjoo.

    Tai turunseutulaeset, ehkä Suomen vaurain alue, ei sua sielläkkää päen Alastarolla ennee suorakilpaeluita aekaaseks.

    Tai pk-seutu, talouvellisesti Suomen ylivoemaesin seutu, ei sua eikä voe sekkää ennee Malamila suorakilpaloesia järjestöö.

    Mutta entee sitte Savon mua ja savolaeset, myö Suomen ja ehkeepä koko muailman kieroin kansa? Myö se voijjaa edellee järjestee kansale sirkushuvituksiva myös suoranajon muodossa.

    Tarinan opetus?

    Tehkeepä järkipiätös ja muuttakkee kaek tänne Savvoon. Tiällä on kaek ja mänö ompi vähä höölimpää eikä oo nii tarkkoo noitte pykälie kanssa. Tiälläpäe lainkirjaloesia tulukittaa eikä suinkaa luveta. Kuopion suur-metropolisterianin alueelle sitä mahtuupi monenlaista ja vähän enemmännii. Tiällä Savon mualla hommat vua tuppoo pelloomaa.
     
    Muokattu: 29.12.2022
    jknR tykkää tästä.
  14. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Tiedä tuota, entinen työkaveri tapas aina sanoa : "Juhannuksena Stadissa on parasta se, kun siellä ei ole sillon ketään, kun stadilaiset on lähteny kotiin Sawoon Juhannuksen viettoon " :rotfl:
     
    C4vettester tykkää tästä.
  15. rotax

    rotax 2nd gear

    Näinhän se on. Stadi on savolaisten luvattu maa.
     
    C4vettester, grantorino ja jknR tykkäävät tästä.
  16. supo

    supo Double Gearhead

    Nyt näkyi ettei Mäntsälä saa ympäristölupaa eli melua liian paljon niin nyt alkaa olla kortilla missä luvat kunnossa.
     
  17. Araldite73

    Araldite73 3rd gear

    Suomi niminen hölmölä missä kieltäminen on arkipäivää.

    Varmaan pohjois-koreassakin olisi helpompi saada luvat
     
    Vallu 426 ja jknR tykkäävät tästä.
  18. grantorino

    grantorino Gearhead

    Niin se vaan on, ja nykyään jo toisen ja kolmannenkin polven savolaisten.
     
    C4vettester tykkää tästä.
  19. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Joidenkinhan ne on täällä hoidettava ne piällysmiesten hommat.
     
    C4vettester tykkää tästä.
  20. Näyttää Mäntsälän lentokenttähanke olevan vastatuulessa.
    Vihersossuvassut saaneet niin paljon populaa päättäviin elimiin ja oikeusasteisiin että tahtoo mennä kaikki melupäiväjutut tiukemmalle perus pienkonehommissakin.
    Sitten on turha haaveilla isompimeluisesta kiihdytyshommastakaan
     
    jknR ja Araldite73 tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!