Sähköauto-uskovaisuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja viikinki75, 10.4.2019.

Ketjun tila:
Ketju suljettu.
  1. -late-

    -late- Gearhead

    Joo, pykälät vaatii ulos ja markkinointiosasto tahtoo että kuuluu sisälläkin. Ihme ääniä ovat mun mielestä. Mun autossa ei ole ko sen verran vanha.
     
  2. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    vanhan taximesen nakutus olisi olisi hyvä jalankulkijoille
     
    Arkkumies tykkää tästä.
  3. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Itse ehdottaisin Cumminsin ääntä! Kerran kuuntelin illalla, niin ajattelin kun kovaa kolinaa kuului, nyt on Cummins miitinki jossain, mutta se olikin kivimurskaamo mikä melusi!:p
     
  4. Tästä:

     
  5. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    ehdotan om606 kylmäkolinaa
     
  6. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Tonnin autolla ajamisesta moni löytää romantiikkaa halvoista kuluista ja suorastaan ajamisen ilosta, kun ei tarttee korkoja maksaa. Jo ennen koronaa, alkoi nuo tonnin autot olemaan huonompia, sanotaanko näin että tonnin auto on kahden tonnin auto. Eikä ihme, kattokaa mitä rengassarjat maksaa, saati mitä maksaa varaosat. Eikä niitä vähän hankalampia osia saa kuin alkuperäisosina ja ne sitten maksaa. Kyllähän kun seurailee mitä tuolla liikenteessä liikkuu, on sieltä paljon +15 vuotiasta kalustoa kadonnut, samoin kun se edullisempi kalusto.

    Kyllä noissa omissakin kollegoissa näkee sen, et jos harvalla on enää tonnin autoja. Vaikkei ne työmatkat olisikaan pitkät, niinkuin eräs mazda-kuski tokaisi, ei jaksa enää sitä autonkorjausrumbaa, käyttää vaan perushuollot ja ostaa sitten taas uuden. Mut miksei, kun ikää on melkein eläkkeelle potkimisikä ja mahdollisuus.

    Faijakin sen totes, mitä vanhemmaksi tulee, sitä vähemmän se autonkorjaus kiinnostaa. Varsinkin jos on koko ikänsä tehnyt raskaita töitä.
     
  7. TopyCa

    TopyCa Gearhead

    Tuo Mersu kolisee kovasti mutta Porsche 917 tuplasti!



    Olen ollut vieressä muutamia kertoja, ei uskoisi kone on kunnossa :)
    Ilmajäähdytteinen Flat 12 on suurilla välyksillä, kuten 2-t, ja se kuuluu kylmänä.

    PS. Olen yhä shokissa että ODn jengi ei tykkää autojen äänistä.... mihin tää maailma menee?
     
    kad_boost tykkää tästä.
  8. aircool

    aircool 3rd gear

    Duunikaverin Teslaan ehdotin "räpätintä". Olisin antanut pelikortteja ja pyykkipoikia.
     
  9. Jii.Koo.

    Jii.Koo. 1st gear

    Tämhä sähköauto/ polttis väittely on vitun naurettavaa väittelyä...
    Sähköauton ostajat pääsääntösesti on uusien / uudehkojen kulkuneuvojen ostajia.,.,.
    Kuka voi osta noin 50 ke käyttöaton arkikäytöön, niin miksi se ei vois olla sähkis, jos se käy
    normi käyttöön. Omaanki käyttöön se kävisi yli 90% ajomatkoista....
    Ainoa mutku on on se ettei oo 50ke laittaa siihe polttoaineen säästöön, nyt ajellaan 1989
    mb 300 ce ja ostetaa vitun huokeeta e98e,tä
     
    Muokattu: 26.12.2022
    isalmela, C4vettester ja Seevu tykkäävät tästä.
  10. TopyCa

    TopyCa Gearhead

    "Tämhä sähköauto/ polttis väittely on vitun naurettavaa väittelyä..."

    Onko se "väittelyä" jos on eri mieltä jostakin?
    Ei minusta, vaan keskustelua. On hyvä että on eri mielipiteitä.
    Jokaisen elämä on erilainen ja jo tuo sähkiksen korkea hinta on useimille esteenä. Eikä aina siksi ettei ole varaa vaan on nuuka/taloudellinen/järkevä tyyppi.

    Jos ajaa 1000-2500e autolla ja panee 55 000e 4% korolla muhimaan pankkiin saa korkoa 2200e/v ja saa ajaa ilmaiseksi halvalla koslalla! Rahan arvo säilyy ja ehkä kasvaa, kumikäpälän haihtuu...
    Moni laskee VAIN ajokuluja, ei ota huomioon arvon alennusta, korkeaa vakuutusta, turvllista tallipaikkaa ym ym. Museo rekkari autojakin on jo alle 2500egee.... vakuutus 25e/v.

    Minusta SE on järkevää ja sopii myös minulle. Mutta jos ostaa jonkun 10 000e auton sähkis on ehkä yhtä hyvä ostos kuin ei-sähkis? Panee harkitsemaan ja kokeilemaan.

    PS Korko korjattu oikeaksi.
     
    Muokattu: 26.12.2022
    isalmela tykkää tästä.
  11. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Oisko tuo korkolasku nyt menny pikkasen väärin!?:) Ja kun verottajakin vie vielä osan?:rolleyes:
     
    Artsi Bunker tykkää tästä.
  12. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Autoista tuossa velipojan kanssa Jouluna rupateltiin.Hänen kaverinsa oli hommannut sitten Teslan.Lapin kovilla pakkasilla Oulusta Utsjoelle kesti 11,5 tuntia ja latausta matkan aikana reilu 2 tuntia.Matkaa vain 675 km.Ja kitisevät pikkulapset mukana.Eipä olis mun juttu ainakaano_O.
     
  13. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Pitäisi laskea kaikki kulut autonostosta vakuutusten ja verojen kautta huoltoihin, renkaisiin yms yms ja sitten ne polttoaineet. Mututuntumalla jos mä paalaisin tänään 7+ vuotta sitten ostamani F150:n ja lasken kaikki kulut yhteen ja jaan kilometreillä, niin sen ajot on maksaneet jotakin 40 cnt/km. Ja tuo siitä, että sen kulutus on 16,7 litraa satasella (kaikki bensat vuoden 2015 syyskuusta / mittarilukeman muutos samalta ajalta). Rouva ajaa 6 vuotta vanhalla uutena ostetulla Seatilla ja jos se paalattaisiin tänään (ei senttiäkään romutuspalkkiota), niin se jäisi alle puoleen tuosta Fordista kuluiltaan. Vie noin 5 litraa, sama matikka. Mutku hän ajaa tuplat vs mä Fordillani, niin vuosikulu on sama!

    Jos on tehnyt hyvään aikaan sähköautokaupat, eikä romuta sitä autoa, vaan myy nyt sähköautobuumissa sen seuraavalle, niin saattaa päästä ihan älyttömän pienille senteille per kilometri. Mut jos on liisannut EQS mersun 36kk sopimuksella ja 30000 km määrällä ja maksaa siitä 899 euroa kuussa plus verot plus vakuutukset, niin hyi helvetti sentään, miten oli kallista ajella sähkärillä. EQS noilla hankintakuluilla on melkein 1,1 euroa kilsalta pelkästä liisauksesta ja siihen vakuutuksia ja veroja, niin taksi alkaa olla voittaja.
     
  14. hantta

    hantta Double Gearhead

    Jospa sovitaan, että ne, jotka ajavat muksuineen hesan ja lapin väliä peräkärryä vetäen, ajelevat edelleenkin sillä diesel- autolla, ne, joiden päivämatkat ovat vain kymmeniä kilometrejä, saavat oikein luvan kanssa siirtyä sähköautoon, itsellekin sellainen toimisi, mutta taloyhtiö ei halua sponssata pistoketta. Mielestäni jenkkiautopainotteisella keskustelufoorumilla on pölöä puhua kilometrikustanteista, niille on varmaan ihan omat keskusteluryhmänsä, tosin sattumoisin en tiedä, mistä sellaisia ryhmiä löytyy, ehkäjoku Elokapinoitsijoista saattaisi tietää?
     
    toyopet, Concarne, isalmela ja 1 muu tykkäävät tästä.
  15. TopyCa

    TopyCa Gearhead

    Kysymys Lapissa TESLA'lla liikkuvalle;

    TESLAssa oli ominaisuus joka ennen esti tuon hulluttelun. :)
    Kuinka kaverisi hackeroi ovet auki?

    " Tesla door handles, which sit flush with the car's body, improve the vehicle's aerodynamics. However, they're not great in extremely cold weather, with the handles sometimes getting too frozen to move."
     
  16. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Ei amerikanautolla ajelu välttämättä tee idiootiksi. Toisin sanoen voi harrastaa vaikkapa autoilun kustannuslaskentaa, jos siltä tuntuu. Aihehan on aina ajankohtainen ja se, kellä on tosiasiat hallussa, vie keskustelua ”kuin litran mittaa” verrattuna vaikka semmoisiin, jotka yrittävät päättää keskustelun sloganeilla tms. Sähköautoilu puolestaan on ihan täyttä amerikkaa. Tesla on sieltä päin kotoisin ja on merkittävä toimija. Ja se auto, mikä oli Aku Ankka -lehdessä piirretty Mummo Ankalle, on esikuvansa osalta sähköauto.

    Jatkakaa.
     
    Stang_81 ja Isamu tykkäävät tästä.
  17. Rihma

    Rihma 2nd gear Bannattu

    Kerro äkkiä mistä saa 4% koron vaikka määräaikaiselle jos 55k laittaa! Voin maksaa vaikka tonnin palkkion sulle. Tällä hetkellä OP tarjoaa 1,5 pinnaa, muilla ehkä kymmenyksien eroja suuntaan tai toiseen. Joku viron pankki pistää vähän paremmaksi, mut neljää et saa talletukselle mistään.
     
  18. Catiska

    Catiska Gearhead

    Käytän Gridion appia. Toimii useinpien sähköautojen kanssa jolloin laturilla ei ole väliä. Eli Gridio ohjaa suoraan auton kautta latausta.
     
    Concarne tykkää tästä.
  19. jänis2

    jänis2 3rd gear

    Pistä indeksirahastoon. Ei rahaa kannata pankkitilillä makuuttaa..
     
  20. -late-

    -late- Gearhead

    Miten toi Gridio toimii? Miten se komentaa auton aloittamaan latauksen? Ohjaako kenties auton äppiä?
     
    Muokattu: 26.12.2022
Ketjun tila:
Ketju suljettu.

Kerro tästä muillekin!