Kuinka paljon kävitte autotapahtumissa 2022?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Pöllyttäjä-73, 29.12.2022.

  1. Pöllyttäjä-73

    Pöllyttäjä-73 2nd gear

    Kuluva vuosi 2022 alkaa olla viimein kalkkiviivoilla. Nuhakuume spedeilyn jälkeen päästiin autotapahtumissa myös sisätiloissa järjestettävien häppeninkien osalta ns. normaaliin päiväjärjestykseen. Näin PKS- alue painotteisesti katsoen Kustom Kulture Show taisi olla ainut tapahtuma mikä jäi toteutumatta. Onneksi KKS palaa 3 vuoden tauon jälkeen entistä ehompana 11.-12.2.2023 ja tapahtumasta saadaan sopivasti esimakua Roll FM:n Autoradio - ohjelmassa kun Platu saapuu studioon kertomaan tapahtumasta juuri näyttelyn alla.

    Tapahtumakartalle ilmestyi myös muutamia täysin uusia häppeninkejä. Näistä ehdottomasti hienoin oli kesäkuun alussa Mikaelin ja Kirsi järjestämä Classic Car Parade. Ruotsista tuli laivalla Stadiin 200 toinen toistaan upeampaa Jenkkiautoa jotka cruisailivat kaupungissa ja tapahtuma huipentui ulkoilma näyttelyyn Senaatintorilla. Tämä oli valtavan upea tapahtuma ja onneksi tämä on saamassa jatkoa eli ensi kesäkuun 4. päivä on jälkeen Classic Car Parade Stadissa.

    Itselleni kertyi laskujeni mukaan tälle kaudelle 165 autotapahtumaa joissa olen käynyt. Näyttelyitä, Cruisingeja, Swappeja yms. Edellinen ”ennätys” oli vuodelta 2020 jolloin nuhakuume pelleilyn aiheuttamien rajoitusten vuoksi hyvin paljon peruttiin. Näistä huolimatta tuolloinkin kävin 132 eri autotapahtumaa.

    On ollut myös todella hienoa huomata se, että kuinka paljon näitä tapahtumia maassamme järjestetään ja tälläkään kaudella en ole Tamperetta kauempana käynyt. Kauden kovin rypistys oli elo- syyskuun aikana 28 päivää putkeen eli 4 viikkoa peräkkäin joka ikinen päivä/ilta jossain autotapahtumassa... joinakin päivinä kahdessa... yhdessä päivässä peräti 3 erillistä tapahtumaa... 34 häppeninkiä 28 päivään, lienee jonkinlainen "piirikunnallinen ennätys"...

    Dodge Dart GT 1965 oli hyvin merkittävässä roolissa näitä tapahtumia kierrellessä. Valtaosan häppeningeistä kävin Dodgella, jonkin verran ” käyttis” Volvolla ja muutama upealla 1963 vuoden Ford Anglialla.
    Dartin mittariin kertyi kunnioitettavat n. 9500km. Edes huimaavan korkeat polttoaineiden hinnat eivät pystyneet pitämään minua poissa tapahtumista.

    Auto toimi koko kauden paria pientä poikkeusta lukuunottamatta loistavasti. Lempäälän näyttelyreissulla meni rengas ja nyt loppukaudella lokakuun lopussa Porgå Cruisessa ilmaantui jonkinlainen käyntihäiriö.

    Kauden aikana Dodge kutsuttiin 3 eri näyttelyyn. Mielenkiintoisin näyttely oli kuluneella kaudella Jenkkiautonäyttely joka perinteistä poiketen järjestettiin tänä syksynä Lahden sijasta Järvenpäässä. Oli kaikenkaikkiaan kerrassaan upea näyttely.
    Mieleen painuvin tapahtuma oli ehkä kuitenkin Lahdessa Ace Cornerilla järjestetty Mobilisti Jamboree jossa Dartti palkittiin RodiRaggari - Diplomilla ja rautasahalla, tämä on erittäin arvostettu palkinto

    Säiden haltijat olivat kyllä erittäin suosiollisia tällä kaudella, itse en joutunut montaa häppeninkiä skippaamaan huonon sään vuoksi, mikä on jokseenkin jonkinlainen ihme armaan kotimaamme suvessa.

    Ja onhan tuossa sivussa tullut otettua muutama kuvakin...

    Kiitos kaikille ystäville, frendeille, kavereille tutuille ja tuntemattomille tästä kuluneesta kaudesta ja vuodesta. Pian alkaa taas uusi uljas tapahtuma ja cruisailu vuosi. Nyt mennään taas hyvää vauhtia kohti valoa ja kevättä! Nähdään ja kuullaan taas kevään tapahtumissa! ☀️
     
    cdv70, JYR, Malossi ja 9 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  2. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    3-4 häppeninkiä kävin tässä ihan kotikulmilla. Jotenkin kai olen sosiaaliseti rajoittunut, kun en tunne vetoa ihmisjoukkoihin. Harrastus tapahtuu tallissa ja kesäaikaan itsekseni prätkällä ajellen.

    Lisäys: Ja lisäksi tuntuu, että kaikki autot on jo tullut nähtyä, kun 40 vuotta olen välillä aktiivisemmin ja välillä vähemmän aktiivisesti harrastanut.
     
    Muokattu: 29.12.2022
    Stang_81, Pöllyttäjä-73 ja litres tykkäävät tästä.
  3. malvasto

    malvasto 3rd gear

    Ei vaikuttanut bensan hinta harrastevermeellä ajeluihin. 5 tapahtumaa tuli käytyä kesällä ja lähes kaikki perus ajot tuli ajeltua dodge vanhuksella, vain pitkät työmatkat ajoin käyttiksellä
     
    Pöllyttäjä-73 ja Kustom STW tykkäävät tästä.
  4. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    Emolahti Meeting ja pari cruisingia DeSotolla & Lincolnilla.
    Arkiajot Lincoln tai Astro.

    Ennätysvähäisesti tuli tapahtumia tai näyttelyissä kierrettyä.
     
    Pöllyttäjä-73 tykkää tästä.
  5. Procharged Vette

    Procharged Vette 3rd gear

    165 tapahtumaa kesässä on kyllä jo uskomaton suoritus. Tuollaiselle miehelle nimimerkki Pöllyttäjä on oikea.

    Itse olen kiertänyt viimeiset 26 vuotta tapahtumat jotka ovat 300 km säteellä kotoa, ja aina olen mennyt omalla Amerikanautolla, koska se ei tunnu samalta jos paikalle menee Mazdalla tai toisen kyydissä kaljapullo kourassa ja räkä poskella, kymppi lompakossa.
     
    viikinki75, sleepercooler, Seevu ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  6. lintta88

    lintta88 2nd gear

    Kävin max 5 cruisingissa ja forssan pick nikissä vain.
    Lintta oli ajossa koko kesän käyttiksenä mikä söi motivaatiota lähtee pönötyksiin.
    Pääsiäisenä jos alkais ajokausi ja vois muovipulkka käyttiksen ajaa suohon pois silmistä :poff:
     
    Pöllyttäjä-73 tykkää tästä.
  7. MJF

    MJF Double Gearhead

    Marklin, sleepercooler, isalmela ja 1 muu tykkäävät tästä.
  8. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    ACS, puolen tusinaa cruisinkia ja ulkomailla pari automuseovisiittiä. Siinä kaikki vissiin.
     
    Seevu ja Pöllyttäjä-73 tykkäävät tästä.
  9. Ford67

    Ford67 3rd gear

    Ennätyksiä ei tullut tänä kesänä, ens kesänä uudestaan. Näyttelyt Kokkola-Oulu-Oulainen käyttiksellä, Emolahti Meeting ja pari kertaa varttimailia Kalajoella harrasteella. Sää haittasi Emolahdessa, ei ole suunniteltu sateeseen mun peliä. Vain Oulun reissu jäi harrasteella käymättä pensan hinnan takia, +25L/100km kulutuksella 200€ yhteen reissuun tuntui paljolta.
     
    Kustom STW ja Pöllyttäjä-73 tykkäävät tästä.
  10. matti R

    matti R 3rd gear

    Itselle kauden kohokohtia oli Forssan Picknick vuosien tauon jälkeen, Malmin cruisingit, ja erityisesti HD tapahtuma Keuruulla jonne tosin ajoin 66 Cadillacilla. Lisäksi pääsin ajamaan pari hääkeikkaa 67 avolla. Hyvä kesä!
     
    isalmela ja Pöllyttäjä-73 tykkäävät tästä.
  11. 1320

    1320 Gearhead

    Sormet loppuu kymmenen jälkeen niin en pysy laskuissa mukana, mut tulihan noita kierrettyä (mitäs muutakaan sitä viikonloppuiltana tekisi)... Käytännössä joka perjantai ja lauantai-ilta tuli oltua jossain, kesällä ja talvella, ja jos ei tapahtumaa ollut niin sitten muuten vaan kaverien kanssa jossain pyörimässä. Ja tietysti joskus arki-iltaisinkin.

    Pisimmillään tuli käytyä Power Meetissä, yhteensä Ruotsinreissuja tälle vuodelle tuli kaks ja yksi Ahvenanmaan reissu (Power Meet, Åby Drag Race Marknad ja Maarianhaminan Cruising)...

    Rambleriin on tullut tälle vuodelle 26 000 kilsaa (vielä ois pari päivää aikaa ajella ennenkun uusi ajokausi alkaa 1.1.2023 :p), Fordiin tuli varmaan muutama tuhat kilsaa ja 7 takarengasparia muuttui kesän aikana savuksi, Impalaan tuli varmaan johonkin 5000-10000 kilsan väliin... Muita autoja ei ollut ajossa, Rambler hoiti siis myös käyttöauton viran mallikkaasti.
     
    JYR, 4337, sleepercooler ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  12. Pöllyttäjä-73

    Pöllyttäjä-73 2nd gear

    Juu, tiedän että olet HC- harrastaja, aina siellä missä tapahtuu. Arvostettavat kilsat Ramblerilla ja muutenkin arvostan suuresti kyseistä autoa arkiajoissa ns. käyttiksenä. Kovat kilsat myös Impalassa, ei oo ollu pelkästään pölyä keräämässä tallissa!
     
    4337 tykkää tästä.
  13. rekkamies

    rekkamies Gearhead

    En oo laskenu mutta joka viikko viikolla ja vk loppuna mentii johki. Käytännössä buickki tankattiin joka viikko 2 kertaa täyteen:D
     
    JYR, Pöllyttäjä-73, Kustom STW ja 1 muu tykkäävät tästä.
  14. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    No niin, kohta sitten määritellään porukalla "monessako tapahtumassa pitää käydä, että on autoharrastaja".
    Voi kuinka tyypillisen suomalaista. :rolleyes:o_O
     
    Pöllyttäjä-73, Malossi, Stang_81 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  15. mopar383

    mopar383 1st gear

    Autoharrastaja myös itse ropaa autoa.
     
    Pöllyttäjä-73 ja Stang_81 tykkäävät tästä.
  16. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    ACS ja Tampereen näyttely taisivat olla ne mainittavimmat.

    Pari kertaa kävin cruisingeissa, mutta en ole oikein osannut enää löytää sitä kaikkein kirkkainta hohtoa siitä keskenään pysäköimisestä. Näkeehän siellä toki muuta kalustoa ja harrastajia, mutta silti.
    Olen kyllä jonkin verran cruisaillut itsekseni. Mukavaa ajella pikkuteillä ja seuduilla joissa harvemmin tulee pyörittyä.
     
    impala67, Pöllyttäjä-73 ja Kustom STW tykkäävät tästä.
  17. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Aika vähiin jäi. Classic motor Show Lahdessa, yksi merkkikerhon kokoontuminen ja yksi rompetori. Tosin harrasteautoon tuli tavallista enemmän kilometrejä bensanhinnoista huolimatta. Mutta se on vain siksi kun tänä vuonna oli muuttokuormien, polttopuun ym. kuskausta eikä muuta kuljetuskalustoa ole kuin se vanha avopakettiauto.
     
    Pöllyttäjä-73 tykkää tästä.
  18. malvasto

    malvasto 3rd gear

    Kukin harrastakoon mun puolesta tyylillään, joillekin se juttu on tapahtumat, toiselle ropaaminen ja jollekin vaan ajelu/fiilistely.

    Ite tykkään enempi ajella ja myös laitella kaikenlaisia vanhoja vermeitä mutta välillä on mukava käydä myös tapahtumissa
     
    Pöllyttäjä-73, Seevu ja matti R tykkäävät tästä.
  19. MJF

    MJF Double Gearhead

    Moni ei kuuleta tykkäävän näistä pönötys-cruisingeista. Mutta ainakin minulla se on liki ainoa paikka missä näkee muita harrastajia ja päääsee poriseen netin ulkopuolella. Toki roadtripit vanhalla kalustolla on ihan ykkösparhautta :cool: Puhumattakaan siitä että koko ajan pitää olla jotain ropattavaa tallissa, kaikki harrastustavat on parhautta :D
     
    cdv70, JYR ja Pöllyttäjä-73 tykkäävät tästä.
  20. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Vähiin jäi. Oldtimer runi, Big wheels ja yks reissu Vesivehmaalle. Ei vaan perse kestäny tehdä pidempiä reissuja sillosilla bensanhinnoilla.
     
    Pöllyttäjä-73 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!