GMC Typhoon #FinnTyphoon

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja Keme, 13.6.2022.

  1. Keme

    Keme Gearhead

    https://www.instagram.com/p/CenWC8kovqb

    Tuli hankittua tommonen muinainen sporttimaasturi. Hyvä maasturi, kun ei sillä oikein pääse maastoon ja sporttisuus lienee nykyisten perushenkilöautojen tasoa. Onhan se sentään kivaa kasarin laatikkomuotoilua.
    Suomikilvissähän toi on ja on uitettu joskus vuosituhannen alkupuolella Saksasta tänne. Museoleimaanhan tätä ei saa, kun pikatarkastelulla tähän on vaihdeltu osia ympäri autoa ja vetästy uusi maalikin päälle. Toisaalta, jo tehdyt muutokset vapauttaa toteuttamaan autolle liki mitä vaan. Ajatuksen on kuitenkin pitää tämä V6 turbona eikä ryhtyä LSswappailemaan.

    Nyt toi tarvis elvytellä takaisin tieliikennekuntoon. Ehkä se prosessi lienee hyvä aloittaa siitä ettei auto vuoda kaikkia mahdollisia nesteitä ja siirtyä siitä sitten muihin näpertelyihin.

    Edellisellä omistajalla toi taisi olla noin 11 vuotta, mutta onkohan jollain tietoa tän nakkikopin aiemmista liikkeistä? Jotenkin epäilen, että toi on ollut tossa kuosissa jo Suomeen tullessa, joten auto lienee suht tunnistettava.
     
    4d sedan, -Skeletor-, Inlinee ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  2. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Tutun näköinen, mielestäni oli joku vuosi sitten Nettiautossakin.
    Eihän tuo ainakaan silloin mikään vakio ollut, vaihdeltu yhtä sun toista osaa, oliko turbo ja coolerikin.
    MadMike saattaa tietää jotain kun noiden kanssa touhunnut, kirjottelee joskus täällä.

    Nimenomaan tuo ei ole mikään maasturi, vaan 100% puhdas katuauto, maastoajo tyystin kielletty kuten isoveli C3 Sierra:ssa...Pontiac FireHawk:n ja Corvette:n tappajana aikanaan markkinoitiin GMC Syclone:n vanavedessä.
    Ei missään nimessa pidä uhrata LS-alttarilla tai korkeintain LS:n pikkuveli EcoTec 4.3V6 turbolla konehuoneeseen.
     
    Isamu tykkää tästä.
  3. Isamu

    Isamu 3rd gear

    Näiden turbotekniikka oman käsityksen mukaan ihan hyvää ja kestävää kamaa, ei ole heti oksentamassa alakerran laakereita pihalle tai männissä reikää jos vähän nostaa paineita.
     
  4. jope5

    jope5 Gearhead

    tuli mulle joensuusta n.2010 nurkilla muistaakseni ja lähti ähtäriin multa.oli rakenneltu ennen minua tuohon kuosiin
     
    isalmela tykkää tästä.
  5. Keme

    Keme Gearhead

    Joo, noi on vaihdettu.

    Olikos tässä sulta lähtiessä megasquirtti?
     
  6. jope5

    jope5 Gearhead

    oli megasquirtti kun mulle tuli ja lähti
     
  7. Keme

    Keme Gearhead

    Olipa yhden sortin show löytää tähänkin takalasi, kun southwesttraden 400 euron lasi ei oikein innostanut. Laitoin ostoilmot nettiin ja kaksi kusettajaa yritti "myydä" lasia lähetettynä. Toinen noista runkkareista googletti vielä kuvan todisteeksi, et hänellä muka olisi kyseinen lasi. Onneksi loppu viimein löytyi myyjä jolla oli oikeasti lasi ja pääsin sen vielä hakemaankin. Nyt kun saa vielä vaihteistoöljyjäähyn ja moottoriöljyjäähyn öljyvuodot korjattua, ni pääsee taas ihmettelyissä eteenpäin.
     
    Kustom STW, Isamu, Gary Grand ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  8. Keme

    Keme Gearhead

    Nyt on jonkinlainen etappi saavutettu, kun kävin hakemassa Typhooniin vuosileiman. Edellinen olikin kylmentynyt yli 10 vuotta sitten. Seuraavaksi voikin sitten siirtyä touhustelemaan pikkujuttujen listaa, et saa autosta mieluisamman. Ajomukavuuden vuoksi pyöränkulmat tarvitsisi säätää ja moottorinohjaus on oikeastaan pakko vaihtaa, et sen saa pelaamaan niin kuin kuuluu.

    Vähän kävi mielessä, et tosta neppailusta voisi toteuttaa myös jonkinlaista youtube spektaakkelia. Tilaa kanava, ni tehään.

    Saabel Garage - YouTube
     
    Kustom STW, 6PPC, Isamu ja 1 muu tykkäävät tästä.
  9. studio57

    studio57 Gearhead

    Mulla pitäis olla säädettävä lastu tälläseen tallin hyllyllä
     
  10. J.J

    J.J Gearhead

  11. Keme

    Keme Gearhead

    Kiitos tarjouksista, mutta todennäköisesti asennan tohon Maxxecun. Nyt siellä on jo joku TurboTweak chippi ja en tykkää siitä. Jotenkin se 90-lukunen "säädettävyys" niillä potikoilla vaan ällöttää.
     
    Visa, Wade- ja Slant Sickness tykkäävät tästä.
  12. Keme

    Keme Gearhead

    Höh, ei oo jope5 lisäksi löytynyt aiempia omistajia. Olisi ollut mielenkiintoista kuulla miten tämä laite on päätynyt Suomeen ja kuka tälle on mitäkin tehnyt.
     
  13. Keme

    Keme Gearhead

    Jee, facebookki kyselyn kautta löytyi sit lisää aiempia omistajia. Hauska juttu, et maalailu onkin tehty Suomessa ja moottoriakin rempattu parin eri asentajan toimesta.
     
    isalmela tykkää tästä.
  14. Keme

    Keme Gearhead

    https://www.instagram.com/p/CjlLcUNoVEW/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

    Tulipa pitkästä aikaa pestyä tämä, ni sit pysty ottamaan pimeässä kuvan. Jäähdytysjärjestelmää tuli hieman puhdisteltua ja jonkinmoista mustaa tahmaa sieltä tulikin pois. Konetiskitabletilla puhdistelua voisi vielä kokeilla ennen uusien jäähdytysnesteiden laittoa, koska jotenkin tässä tuntuu lämmöt pomppaavan tosi nopeasti tosi ylös.
     
  15. dbltrbl

    dbltrbl Gearhead

    Mä ostin huutokaupasta sen valkoisen Typhonin, ollut edellisellä omistajalla noin 10 vuotta projektina ja sitä edellisellä ainakin muutaman vuoden lisää. Lattiaa pitää hitsailla ja konetta tutkia kun osia on kadonnut matkalle. Katsoin että tällekin foorumille on autosta jotain kirjoiteltu ja joku väitti jopa nähneensä sen liikenteessä.

    Oli muutettuna pienelle fordin ilma/ilma coolerille, hanskalokerosta löytyi "ultimate" chipin käyttöohjeet ja finjektorin suutinhuoltolappu.

    Onko joku edellisistä omistajista vielä linjoilla?
     
    Kustom STW ja isalmela tykkäävät tästä.
  16. Keme

    Keme Gearhead

    Oho, missä huutokaupassa tommonen on ollut ja mihin suurpiirteiseen hintaan jäi? Ihmeellisiin myyntikanaviin näitä tupsahtelee myyntiin, vaikka luulisi et nettiauton kautta saisi kuitenkin suurimman näkyvyyden.
     
  17. dbltrbl

    dbltrbl Gearhead

  18. Keme

    Keme Gearhead

    Ei oo paljoo kuviin kaunisteltu tai kasailtu. Melko raadolta toi näyttää ilman maskia, kun valotkin roikkuu "ilmassa".
     
  19. Keme

    Keme Gearhead

    Jonkinsortin mustaa mäihnää sieltä jäähdytysjärjestelmästä tuli pois jo tolla motonetin puhdistusaineella vaikkei se varmasti ole tehokkain puhdistaja. Saipa samalla vaihdettua uudet jäähdytysnesteet.
    Joku sähkövika tohon nyt ilmeni, kun starttaaminen ei ajoittain onnistu. Se hieman kannustaa tohon sähköjen ihmettelyyn ja moottorinohjauksen vaihtoon. Luotettavuuden ja säädettävyyden lisäksi tossa yhteydessä saa siistittyä konehuoneen spagettiviidakonkin, joten täs on melko monta moottorinohjauksen askarteluun kannustavaa asiaa. Samalla saisi vähän niprailtua vesilinjojakin siistimmiksi. Jännä nähdä miten lyhyt talvi taas on rakentelun suhteen..
    https://www.instagram.com/p/CjxVTewomga/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
     
    Gary Grand ja isalmela tykkäävät tästä.
  20. Keme

    Keme Gearhead

    Kustom STW tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!