Sähköllä ohjattava alipaineventtiili?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Concarne, 24.3.2023.

  1. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Onkohan olemassa (todennäköisesti on mutta en osaa etsiä) sellaista 12v sähköllä toimivaa venttiiliä millä voisi ohjata alipainetta? Cadillaceissa -67 ja -68 on melko eksoottinen turvakytkin vaihdevalitsimille mikä ohjaa samalla parkkijarrun vapautusta. Noita on vähän myynnissä maailmalla, maksavat maltaita ja rikkoutuvat helposti. Ajattelin siis jos olisi tuollainen venttiili niin sillä voisi ohjata alipaineen parkkijarrulle aina kun siirrytään ajovaihteelle ja pois kun ollaan P:llä tai N:llä. Sitten tuon alkuperäisen sähkö-alipainehelvetin tilalle voisi vaihtaa Chevyn vastaavan katkaisijan missä ei ole alipainetta ollenkaan vaan pelkät sähköt käynnistyksen estolle ja pakkivaloille. Letkuliitännät tuossa venttiilissä pitäisi olla kokoluokkaa pissapojan letkut.

    Mikäli jollain on myynnissä -67-68 Cadilacin turvakytkin niin sitäkin saa tarjota.
     
  2. Concarne

    Concarne 3rd gear

  3. Masa71

    Masa71 Gearhead

  4. grantorino

    grantorino Gearhead

    Neutral safety switch taitaa olla oikea nimitys. Paremmin varustetuissa Fordeissa on noita ollut 60-70 luvulla. Vapauttaa automaattisesti seisontajarrun kun laitat vaihteen päälle.
     
  5. Turbiini

    Turbiini Gearhead

  6. tippa77

    tippa77 Gearhead

    Omassa -66 oli myös, ratin alla sihisi ja karahkan asentoa piti entrailla alvariinsa
     
  7. cdv70

    cdv70 Double Gearhead

    Muokattu: 4.4.2023
  8. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Tuota,, onkohan sillä väliä onko se ali, vai yli paineventtiili. Monesti ne on samoja.
     

Kerro tästä muillekin!