Sähköauto-uskovaisuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja viikinki75, 10.4.2019.

Ketjun tila:
Ketju suljettu.
  1. Catiska

    Catiska Gearhead

    Aika näyttää miten menee. Kallion tilasto ei edusta koko totuutta, Tesla kun ei kuulu tuohon hyväveliverkostoon, eli heidän tilauslukemat ei näy noissa tilastoissa. Ja ainakin alkuvuonna Tesla on saanut tilauksia enemmän kuin ikinä, koska maaliskuun myyntiluvut olivat loistavia ja tästä johtuen sähköautojen markkinaosuus että absoluuttinen myyntimäärä on kasvanut entisestään.
    Tuosta voisi päätellä, ainakin arvailla että Kallion edustamien maahantuojien myyntikirjoissa on voinut käydä kato mikä on siirtynyt Teslan myynniksi. Joten ennen kuin valtavasti juhlitte tämän "faktan" kanssa, kannattaa muistaa että kyse ei ole koko alan tiedoista ja heillä on oma lehmä ojassa, yrittävät samaan aikaan ruinata sähköautojen hankintatukea takaisin, missä ei ole mitään järkeä...

    Edit: Tuolla lista ketkä kuuluu tuohon yhdistykseen ja joiden tilastoon tuossa viitataan:
    https://www.autotuojat.fi/me/jasenet
     
    Muokattu: 5.4.2023
  2. Peter Ashington

    Peter Ashington 1st gear

    Teslan myyntiosuus täyssähköautoista oli helmikuussa noin 20%.

    Joulukuussa -22 myyty 546 teslaa ja tammi-helmikuussa -23 myyty yhteensä 431kpl. Myynti noussu viimevuoden tammi-helmikuuhun 10kertaiseksi kuitenkin, kun sillon noita ei ostanut kukaan

    Teslan myynti kaikista myydyistä käyttöenergiaan katsomatta 6,3%, ni ei hetkauta tota edellistä uutista suuntaan ei toiseen. Ei muutu absoluuttiset, ei faktuaaliset eikä teoreettisetkaan. Tämä luettuna vielä citykani lehdestä, et pakko olla varmaan valeuutinen.

    https://www.hs.fi/talous/art-2000009424968.html

    ”Nykyistä korkeaa sähköautojen tilausosuutta selittää se, että näitä on tilattu jo vuosi sitten, jolloin esimerkiksi bensa on saattanut olla todella kallista.”
     
    Muokattu: 5.4.2023
    Swinger tykkää tästä.
  3. Swinger

    Swinger Gearhead

    Miksi kenenkään täällä kirjoittavista tarviisi juhlistaa jotain asiaa ettei sähköautoja myydäkkään ennätysmääriä? Edelleen se ei ole ainakaan minulta pois vaikka niitä myytäisiin 50.000kpl vuodessa enkä ole sähköautoja itse vastustanut, vaikka sellaista en ole itselleni ostamassa.

    Aika paljon on viimme aikoina kuulunut myös polttomoottori autoille jatkoa olevia asioita niin eri maiden kuin auton valmistajien toimesta. En myöskään sitä juhlista millään tavalla kun en ole ostamassa myöskään uutta polttis autoa.
     
  4. Catiska

    Catiska Gearhead

    Sikäli se hetkauttaa, että uutisessa väitettiin täyssähköautojen kysynnän ja tilausmäärien pienentyneen tämän vuoden alussa. Maaliskuussa Teslan toimittamat autot on pääosin tilattu Tammi-Helmikuussa. Ja kun me nyt jo tiedämme mitkä oli Maaliskuun rekisteröintiluvut, niin ne ei kyllä tue tuota muiden automaahantuojien yhdistyksen tulosta.

    Maaliskuun rekisteröinneistä kaikki käyttövoimat mukaanlukien Teslan osuus oli 11,8% ja oli eniten rekisteröity automalli Model Y:llä. Sähköautoissa Teslan osuus oli 31%. Maaliskuussa rekisteröitiin 720 Tesla Model Y mallia yksistään.
    Sähköautojen osuus rekisteröinneistä oli ennätyksellinen, bensa- diesel- ja kaasuautojen osalta taas ennätyksellisen pieni.
     
    Muokattu: 5.4.2023
  5. Peter Ashington

    Peter Ashington 1st gear

    Edelleen vissiin myynti ja rekisteröintilukujen vertaaminen keskenään ei johda mihinkään. Prosentitkin on vaikeita kun ne saattaa nousta vaikka määrät vähenisikin.

    Siinä aiemmassa uutisessahan juuri mainittiin, että rekisteröinneissä tämä ei vielä näy.

    "Maaliskuussa Teslan toimittamat autot on pääosin tilattu Tammi-Helmikuussa" kirjoitit.
    720 pelkästää y mallia rekisteröity maaliskuussa, mutta kun niitä tesloja on myyty vain tuo 431 tammi-helmikuussa? Jotenkin tuntuu, että suurin osa on kuiteskin myyty aiemmin kuin tänä vuonna.

    Ihan hatusta heitetyillä numeroilla prosenttilaskentaa eli jos on 1000 myydystä sähkäristä vaikka 20% tesloja niin niitä on 200kpl. Myynnin konaismäärä putoaa 50% 500 kappaleeseen ja teslan myyntiosuus nousee 30prosenttiin, ni tesloja myydään 150kpl eli vain 25% vähemmän kuin ennen pudotusta

    Vaikka tesla yksinään tuplaisi myynnin, niin konais tulos olisi 10% miinuksella 900kpl
     
    Muokattu: 5.4.2023
    mcmies ja Swinger tykkäävät tästä.
  6. Catiska

    Catiska Gearhead

    Tuntuu mitä tuntuu, mutta kahden ostetun Teslan kokemuksella tiedän miten heillä tilaukset/toimitukset hoituu. Ja jos et usko, käy itse katsomassa Teslan sivuilta. Jos suosituimman mallin tilaat nyt, sen toimitusaika on Huhtu-Kesäkuussa tätä vuotta. Heiltä et voi myöskään tilata autoa niin että kerrotkin ottavasi sen vastaan vasta Elokuussa. Siinä tapauksessa teet tilauksen vasta esim Heinäkuussa.
    Teslalla tuotantokapasiteetti on riittävä ja sitä tulee jatkuvasti lisää. Joten, pidän edelleen kiinni väitteestäni että valtaosa noista Maaliskuussa rekisteröidyistä on tilattu tämän vuoden puolella. Tuntuu sinusta miltä tuntuu, mutta tuolta voit käydä itse katsomassa: https://www.tesla.com/fi_fi/modely/design#overview

    Sitten tuo numeroleikkisi. Ajatuksesi olisi oikein jos myyntimäärät olisivat laskenee. Mutta kun näin ei ole, sähköautojen kokonaismyyntimäärä on kasvanut.

    Siitä aikaisemmasta uutisesta (joillekin faktasta) kannattaa muistaa että se ei ole mikään kattava tilasto tai edes pyri olemaan luotettavaa faktaa. Se on etujärjestön esittelemä väite jolla koettavat kalastella tukiaisia. Uskon kyllä että heidän edustamien merkkien tilauskirjat ovat hiljentyneet, mutta samaan aikaan nähdään että niitä tilauksia on siirtynyt suuressa määrin Teslan tilauskirjoihin. Ja tästä asiasta tuo järjestö ei puhu mitään, Tesla kun ei ole heidän jäsen vaan heidän jäsenten ehkäpä pahin kilpailija.

    Joten kannattaa suhtautua tuohon aika kriittisesti ja katsoa toteutuneet luvut todellisuudessa kertoo.
     
  7. Peter Ashington

    Peter Ashington 1st gear

    Ja pitää muistaa että tuo helsinginsanomien juttu on teslaa mainostava juttu johon on saatu tietoja teslalta ja sieltä löytyy tämä tieto, että niitä tesloja on kaikenkaikkiaan myyty tammihelmikuussa 431 kappaletta joten jostain on pitänyt aikamoinen määrä löytää lisää maaliskuussa rekisteröityihin lukemiin nähden.

    Tuolla logiikallasi on siis ihme, että tammikuussa myytyjä on enää riittänyt maaliskuussa rekisteröitäviksi, kun ne kerran niin nopeasti ne kokoajan toimittavat. Teslalla taitaa olla kuitenkin tällä hetkellä lyhimmät toimitusajat, mutta ei ne tänne suomeen myymättömiä autoja tule rekisteröimään.

    Hauskasti vaihdat myös tarpeen mukaan asiaa josta puhut, kun alun perin oli puhe täyssähköautojen myynti määrästä joka kääntyi sitten siihen ettei ole mahdollista, kun teslojakin myydään enemmän ja senhän myös tuo linkkaamani juttu osoittaa, muttei se alkuperäistä asiaa muuta kummoiseksikaan. Faktoja kun on molemmat vaikka en Teslaa omistakaan enkä usko sen faktoihin vaikuttavankaan vaikka omistaisin.
    Tilastot saa jokainen näyttämään miltä haluaa, kun vaan osaa oikeasta kumasta niitä tutkailla. Voit mennä vaikka ostamaan itsellesi 100teslaa lisää uskottavuutta, mutta vaikutus lopputulokseen on hyvinkin marginaalinen.

    On aina 2 eriasiaa puhua todellisista myyntiluvuista, kun suhteellisista prosentti vertailuista vaikka molemmat paikkansa pitäisikin. Niitä vaan kun kivasti ristiin käyttää saa sellaisen näköisen lopputuloksen kun haluaa

    Ps. https://www.tesla.com/fi_fi/modely/design#overview nyt lupaavat toimittaa huhti-kesäkuussa. Tämä on siis fakta tällähetkellä, mutta en löydä pikaisesti tuolta yhtään myynti tai rekisteröintimäärää joka puoltaisi väitettäsi, että 431 myydystä teslasta riittäisi 720 y mallin+muiden mallien rekisteröimiseksi pakko siis olla aiemmin myytyjä suurin osa.
     
    Muokattu: 5.4.2023
    redrum ja Swinger tykkäävät tästä.
  8. Mulla ei mene jakeluun miksi bensalenkkarit vastustaa uusien autojen sähköistymistä,varsinkin harrastajat.Eihän se ole keltään pois ja riittäähän sitten bensaa niille ketkä sillä tykkää ajaa.Ja ei harrastajat uusia autoja harrasta vaan juuri niitä vanhoja joita kyllä riittää kaikille halukkaille.
     
    Catiska ja isalmela tykkäävät tästä.
  9. Peter Ashington

    Peter Ashington 1st gear

    Asian kantaan.en minäkään. Ajelkoot jokainen millä haluaa.
     
    redrum, poika perämetsästä ja Swinger tykkäävät tästä.
  10. -late-

    -late- Gearhead

    No, se johtuu siitä kun on tarve selvittää kuka on oikeassa ja kuka väärässä. Mies tai nainen, oikein tai väärin, kesä tai talvi, ykkönen tai nolla. Eikä uusia autoja voi harrastaa, harrastusta ei ole peseminen ja vahaaminen. Ruostetta pitää hitsata.
     
  11. mcmies

    mcmies Gearhead

    Kukas sitä on vastustanut?

    Ei täällä käsittääkseni vastusteta sähköautoja millään tavalla. Sen sijaan täällä ihmetellään sähköauto-uskovaisten suhtautumista lajiin täysin kritiikittömästi laput silmillä. Matematiikkakin on näköjään sähkisjengillä erilaista, tai ainakaan se ei perustu Elon laskuoppiin.:p
     
    faikku66, Swinger ja mpower tykkäävät tästä.
  12. C4vettester

    C4vettester 2nd gear Bannattu

    Eri mieltä. Uudet ja uudemmat autot voivat olla harrastus siinä missä vanhemmatkin. Myös Teslat.

    On niitä alustan muutossarjoja, vanteita, putkia, jne. saatavilla eurooppalaisiin ja uusiinkin vehkeisiin siinä missä perinteisiin V8-jenkkeihin.

    Auton peseminen ja vahaaminen voi myös olla jollekulle eräänlainen harrastus ja mielenkiinnon kohde. Testata eri juttuja, mikä toimii ja mikä ei. Mikäs sen mukavampaa kuin kesäauringossa lipuva huoliteltu kulkine, uusi tai vanha. Hyvältä sellainen näyttää ja tuntuu.
     
    Muokattu: 5.4.2023
    Arkkumies tykkää tästä.
  13. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Eikös täällä joku aikoinaan kertonut ,niin sähköauton ostamalla tienaa!? Pikkasen kyllä eppäilen juu, sillä autosta jos toisestakin kuluja mulle aina ollu? Tai voihan se olla niinkin, mää kun maalta olen, niin maalaispöljänä nykykotkotuksia en ymmärrä, en sitten niin millään!?:rolleyes:
     
    Kalja imuri ja faikku66 tykkäävät tästä.
  14. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    Kyllä tienas ja siitä löytyy laskelmat omasta ketjusta.
    Enää ei tienaa kun tulee 100km/kk jos en käy Lohjalla harrasteautoa ropaamassa.
    Mutta ei se tuossa eläkeläisen pihassa leipää pyydä.
    Myyntimäärien suhteen uskon kyllä autontuojien tilastoihin. Pahin kiima on laantunu. Onneksi.
     
  15. -late-

    -late- Gearhead

    Jaa, enkö ollutkaan oikeassa? Olinko väärässä, onko muitakin tapoja? Ei kai, katot alas vaan kaikista.

    Mulle on kyl jääny tältäkin palstalta käsitys ettei sähkäreillä mitään tee. Enkä osaa laskeakaan rahotuksia sun muita kun mun kaavat on pielessä (voi toki olla tottakin). Mut vastustan ehdottomasti ehdotonta vastustamista, olipa kyseessä polttis tai sähkäri.

    Aiemmin viitattiin johki eRodiin joka lehdessäkin oli, tosi vaikee mun niellä semmosta (ja muutenki sähköistettyjä klassikoita). Hiilikuitutuningit menee vielä, mut sähkörodi on vähän liikaa. Eikös ruotsissa tehty '65 Impala sähkäri, se oli jo ihan rajoilla. Suomalainen sähkökupla on ihan ok, kun ei ole mun genree muutenkaan.
     
    Muokattu: 5.4.2023
  16. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Arvioisin tiettyjen ehtojen täyttyneen, sillä on lienee mahdotonta autojen omistuksen tuottavan kenellekään mitään Tai, no pittäähän se trokarille tuottaa, muuten kuolisivat erinäisiä romuja myydessään! Tosiaan noin on, kyllä juu!:rolleyes:

    Mutku mää eläkeläinen ny jo olen, niin mitenkä mää sähkiksen ostamalla sitten tienaan? Olenkin huuli pyöreenä, mutta odotankin asiantuntijoiden neuvoa.

    Katsokaas nääs, köyhä eläkeläinen kun olen, niin kaikenlaiset säästövinkit otan kiitollisuudella vastaan!:)
     
  17. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    Vinkki: Ne lelut ja talot kannattaa ostella ennen sitä eläkkeelle jääntiä niin on sitten mitä harrastaa, eikä tarvi niitä muiden hankintoja haukotella tai ihmetellä. Siihen pystyi tavan duunarikin ja siitä on oma kokemus. Raahaakin alko jäämään säästöön kun hävitti sen viimeisen diesel Mersun pois.
     
    Lowry ja Stang_81 tykkäävät tästä.
  18. Catiska

    Catiska Gearhead


    Niin, mitä tällä yrität todistaa tai mihin todisteeseen edes viittaat?? Et selvästikään tajua/ymmärrä miten Teslan logistiikka toimii. Paasaat asiasta ilman että tiedät asiasta. Olisiko esittää jotain tukea noille väitteillesi, muutakin kuin arvailua?

    En ole vaihtanut asiaa yhtään mihinkään. Edelleen olen kirjoittanut täyssähköjen myyntimäärästä. Kaikki Teslat ovat sähköautoja (minulle vain täyssähköautot on sähköautoja) joten ne tulee ottaa huomioon katsoi prosentteja tai kappalemääriä.
    Ja tuossa autohyysääjien yhdistyksen haastatteluun perustuvassa ei ole otettu huomioon alan suurinta toimijaa, Teslaa. Tesla on saanut reilusti tilauksia lisää sellaisilta ostajilta jotka oli ostamassa jotain muuta merkkiä. Silloin näiden muiden merkkien tämän talven tilausmäärät laskee kuten jutussa on mainittu. Mutta se ei tarkoita että sähköautojen tilausmäärät romahtaisi, koska jutussa mainittu "tilasto" on vain osa totuutta, siellä ei ole Teslan lukuja.
    Teslan alkuvuoden toimitusmääristä vs YoY näkee tuon asian oikein hyvin. Vuonna -22 ensimmäisen kvartaalin rekisteröinti oli 457 autoa. Nyt se oli 1328 autoa.
    Ja kuten olen aiemmin maininnut, Tesla toimittaa tilatut autot käytännössä saman kvartaalin aikana, tajuat varmaan itsekin että tilausmäärät ei ole romahtaneet kuten artikkelissa väitetään. Niitä tilauksia on vain siirtynyt suuressa määrin tuon yhdityksen ulkopuolisen toimijan tilauskirjoihin.

    Joko alat jotenkin ymmärtämään asiaa? Enempää en jaksa rautalankaa vääntää näin yksinkertaisesta asiasta. Ymmärrä tai ole ymmärtämättä.


     
  19. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Foorumin henkeen sopisi uskovaisuusaiheita paremmin "DIY sähkökulkimien rakentajat" topikki.
     
  20. mcmies

    mcmies Gearhead

    On se Tesla kyl kova. Maaliskuun viimeisellä viikolla tilatun autonkin saa maaliskuussa!

    Eiköhän homma mene kuitenkin niin, että Teslalla on toimitusaika ihan kuten millä tahansa muullakin merkillä, Teslalla vain lyhyempi kuin monella muulla. Vastaavasti rekisteröinnit laahaavat tilauskannan perässä, ihan kuten millä tahansa muullakin merkillä. Teslan Q1 2023 ensirekisteröintiluku on kieltämättä kova, mutta se sisältää myös 2022 puolella tilattuja autoja. Kuinka paljon, sitä ei tiiä kuin Teslan porukka.

    Oleksää muuten Teslalla duunissa, vai mistä tiiät mikä Teslan tilauskanta on per nyt? Ensirekisteröinnit me taviksetkin saadaan selville, mutta tilauskantaa ei saada.
     
    Swinger tykkää tästä.
Ketjun tila:
Ketju suljettu.

Kerro tästä muillekin!