Explorer ei liiku taaksepäin, edes hinaamalla.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja MikkoV, 8.2.2011.

  1. MikkoV

    MikkoV Gearhead

    Mitäköhän tapahtui, -97 auto kyseessä ja automaatti luonnollisesti, eli laitos lakkasi liikkumasta taaksepäin.

    Jouduin hinaamaan auton pois parkkiruudusta, vaihde vapaallakin tuli takapyörät latana taaksepäin.
    Eteenpäin ajaessa toimii normaalisti mitä hieman ajaa koitti, taaksepäin ei liiku eikä luista, eli samanlainen kuin vaikka käsijarru päällä yrittäisi pakittaa, turbiinin stalliin asti ottaa kierrokset.

    Sen verran tutkin että otin nosturille ja kardaanin irti, kun miettisin että laatikko vaiko jompikumpi peräkö kyseessä.

    -> Laatikko ei pyöri taaksepäin, oikeaan suuntaan kardaanista käsin pyörittäen pyörittäen pyörii, mutta mielestäni hieman normaalia naheammin, ja pitää pienen nitisevän äänen kun pyörittää tod. hitaasti, ja siis vaihde- ei jakolaatikko.

    Öljypohjan nappasin pois ja, öljyt ei ole palaneet ja mitään ylimääräistä silppua ei ollut pohjassa.

    Toimi aivan normaalisti ennen, eilen jäin hieman jumiin kinokseen ja heijailin edes takaisin, kokeilin myös hidasta nelivetoa pois jumpatessa. Siitä kun pääsi pois niin pelasi normaalisti, myös pakki. Ajoin kotiin 30km mutta pakittaa ei tarvinnut ennenkuin tänään jolloin ilmeni tuo.
     
  2. MikkoV

    MikkoV Gearhead

    Ei kenellekään ideoita?

    Laatikosta voinee venttiilikoneiston irrottaa siinä paikalla ollessaan?
     
  3. Hukka86

    Hukka86 2nd gear

    Vanha ketju mutta mulla teki nyt explorer saman töistä lähtiessä aamulla toimi normaalista mutta iltapäivällä ei enää liiku taaksepäin vaan menee jumiin. Pikku alueella korisee jos kunnolla polkee jumia vasten tiedä sitten liekkö pikku alue toiminut ennenkään.
    Mikä lie tässä vanhemmassa tapauksessa ollut syynä
     
  4. chevy 34

    chevy 34 Gearhead

    Sitä en tiedä millä tekniikalla autonne ovat, mut avauksen vikaan villi veikkaus low roller clutch antautunut. Jos nyt sillai miettii, et auto rullaa ilman kardaania hyvin ja mahdollinen jakis ei oo jumissa, niin sit vaihteisto vaatii remontin. 4R70W tai 5r55e toosalla noit on.
     
  5. Hukka86

    Hukka86 2nd gear

    97 4.0ohv v6 mut joo tänään sain takakardaanin irti auto rullaa taaksepäin ja jakolaatikon kardaanin laipassa välystä eikä pyöri eli lie jakolaatikosta tullut sippua jostain kohdin (jumissa vaikka yrittää ajaa taaksepäin tai auto sammutettu pakko 1:llä käsin koittaa pyörittää molempiin suuntiin, kuuluu aikamoinen volina eteen päin pyöriessä)
    En tiedä miten ketjun aloittaja on laatikkoa pyöritellyt kardaanin irroittamalla
     
  6. Hukka86

    Hukka86 2nd gear

    [​IMG]
    sieltähän se syy löytyi planeetta vähän räjähtänyt
    [​IMG]
    ton reijän pitäs vissiin olla suorakaiteen muotoinen
    [​IMG]
    ton verran näyttäs äkkiseltään tullut romua

    varaosa auto näky olevan takaveto joten sen laatikon joutuu purkamaan ja ottamaan entisestä ulostulo akselin ja laatikon jatkeen ei pääse taaskaan helpolla
     
  7. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Näkyykö planeetan romuissa jälkiä lämmöstä / voitelun puutteesta vai onko jostain muualta voimansiirrosta tullut ehkä tärinää joka planeetan korkannut?
     
  8. Hukka86

    Hukka86 2nd gear

    Ei näkynyt ilmeisesti neulalaakeri vaan petti niitä neuloja löyty aikapaljon ympäri laatikkoa, 1kpl pikkurattaita kolmessa osassa. Toikun hajos niin töihin mennessä toimi normisti. Työmatka reilu 1km taajamaa
     

Kerro tästä muillekin!