Satiinin mustan maalaus?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja TurboDX, 25.12.2013.

  1. Concarne

    Concarne 3rd gear

    On ihan hyvää etenkin tuohon hintaan ja tosiaan helppo maalata, ei valu herkästi. Tätä on tullut paljon käytettyä. On kuitenkin melko kiiltävää eikä omaan silmään tuota satiinia. Siinähän lukeekin puolikiiltävä eikä puolihimmeä.
     
  2. julmajari

    julmajari Gearhead

    löytyy myös mattana, en ole testannut miltä näyttää pinta.
     
  3. Mites tässä kävi?
     
  4. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Kesti hetken mutta tänään tuli tieto, että kaava löytyi. Jotain joutuivat tekemään kun kaava on teollisuusmaalille ja se on nyt muokattu akryylille. Täytyy hakea purkki ja kokeilla mitä siitä tulee. Aivan lähipäivinä tuskin ehdin ruiskuttelemaan kun haittaa taas muut asiat harrastustoimintaa. Ilmoittelen kun on testattu.
     
  5. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Minua olis lähinnä se teollisuusversio kiinnostanu. Ja purkissa ei pullossa.
     
  6. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Samoin, en tiedä mitä eroa noissa on mutta täytyy kysellä. Tuota akryyliä varmaankin saa purkissa tai kilikalimaalina.
     
  7. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Kyllä noi kilikalimaalit on olleet poikkeuksetta huonoja kestävyyden kantilta, poislukien oikealla automaalilla ladatut spraypurkit. Ja sellaisessa tapauksessahan kannattaa jo ottaa hitusen enempi maalia samaan hintaan ja maalata vaikka kaksi kierrosta ruiskulla. Ihan hyvin noi halpisruiskut toimii noissa ei ulkopinnan maalauksissa, ettei sikäli kyllä hinta karkaa.

    Jotain pikkuhiluja on tullut maalattua CRC:n Galvacolorilla, paras mun mielestä spraymaaleista. Kallista, ja senkin kemikaalinkesto on rajallista.

    Moneen kertaan toistettu resepti kaikkeen maalaukseen kun haluaa kestävän lopputuloksen on epoksi alle ja akryyliä päälle. Oli sitten alustan osa tai konehuone kyseessä.

    Pistän tuossa esimerkin, kunnostettu akseli joka puhallettu. Alle epoksia Inerta Primer, ja päälle Mipan Rally Black:

    [​IMG]


    [​IMG]
     
    Concarne, aric-z ja Seevu tykkäävät tästä.
  8. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Kohtuullisen hyvältä näyttää tuo Mipan maalikin tuossa kuvassa, eikä ole matta.
     
    4d sedan tykkää tästä.
  9. Concarne

    Concarne 3rd gear

    No nyt on ruiskun kannun kokoinen purkki haettu kokeeksi. Eihän tuo Debeerin maali aivan halpaa ole. Taitaa olla suunnilleen tuplahinta Mipan maaliin verrattuna mutta jos on hyvää niin siitähän kannattaa maksaa.
     
  10. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    Huippumaali tuntuisi olevan, voin lämpimästi suositella. Myös hinnan kanssa. Useamman auton peltivanteet maalattu äsken tuolla.
     
  11. Joko tästä on raportoitavaa?
     
  12. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Ei ole vieläkään. Kaikenlaista harmia on tullut harrastustoiminnan esteeksi mutta ehkä tämän viikon sunnuntaina pääsen kokeilemaan. Tarkoitus on vetää Trotonin epoksi alle ja sitten tuo Debeerin satiinimusta päälle.
     
  13. Väpsy

    Väpsy Gearhead

    Hitto kun toi kuvien lisäys on niin hankalaa. Hain tota motonetin kilikali-pullossa olevaa puolikiiltävää ja värjäilin pärrän osia, tuli omaan silmään tosi hyvä kiilto, ei matta, mutta ei täysin kiiltäväkään.
     
    Kustom STW tykkää tästä.
  14. Väpsy

    Väpsy Gearhead

    Onko olemassa jotain puolikiiltävää lakkaa tuohon kilikalin päälle, jolla lähtisi maalia suojaamaan? jos maalaisi tankin samalla tavaralla, täytyisi kestää bensaa... Vai täytyykö hakea "oikeata" 2-komponenttimaalia että onnistuu? Pitäisi loppu mopo vielä värjätä, ja jäi tuo tankki arveluttamaan. Pari mattaväristä yksilöä nyt tallissa vierekkäin, toisessa tankki ok, toisessa bensa liuottanut maalia, eikä viitsisi yritys-erehdys menetelmällä testata, eikä täysin mattakaan houkuta. Kuten ei toki täysin kiiltäväkään.
     
  15. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Ainakin K-rauta myy Cello-merkkistä akryylin päälle sopivaa puolihimmeää lakkaa. En ole kokeillut tuon Motonetin maalin päälle ja miltä kiiltoaste näyttää. Puuosia olen tuolla lakkaillut ja hyvä tuli. Puolikiiltävää lakkaa olisi samalta valmistajalta kuin Motonetin maalikin mutta ei sitä ainakaan Motonet myy.

    Ei etene tuo oma maalausprojekti näköjään millään kun suunnilleen kaikki vastustaa taas vaihteeksi. Kuinkahan pitkään nuo maalit ylipäätään säilyvät purkissa.
     
  16. Väpsy

    Väpsy Gearhead

    [​IMG]
    Kovettaja lopettaa olemisensa aika nopeesti, muuten on maalit pysynyt hyllyssä hengissä vuosia. Toki moni asia muuttunut, maalit mukaan lukien, mutta just viime kesänä sivelin purkista väriä mikö on jääny yli isäukon Volvon maalauksesta vuonna -80 :D
     
  17. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Vastoin ennakko-odotuksia pääsin sittenkin maalaamaan tänään. Maalasin Chevy pickupin etulokasuojan. Automaalit.netin pienen epoksipaketin Troton epoksit pohjalle ja sitten tuota DeBeerin mustaa John Deeren kaavalla perään. Ensivaikutelma on että on liian kiiltävää. En kylläkään ehtinyt odottamaan kuivumista kuin puoli tuntia kun jouduin lähtemään tallilta. Täytyy antaa kuivaa kunnolla.

    Hyvä ostos oli Devilbissin FLG ruisku. Ylipäätään en ole maalannut kuin muutaman kerran paineilmaruiskulla mutta kyllä tällä lopputulos parani huimasti halpisruiskuun verrattuna. Säädöt löytyi heti ja jälki oli niin hyvää että taikuri yllättyi itsekin. Molemmat maalit tuli hyvin läpi 1,4 mm suuttimesta sellaisenaan ilman ohennetta.
     
    Isamu tykkää tästä.
  18. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Kuivuttuaan näyttää selvästi paremmalta. On hyvin lähellä mutta mielestäni saisi olla vielä vähän himmeämpi. Sanoisin, että on sopiva GM:n sisustan mustiin osiin mitkä ovat vähän kiiltävämpiä kuin alustan osat ja konehuone. Tällä maalaan rättikaton kaaret. Mattapastaa on tässä kokeiluerässä 50%.
     
    Isamu tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!