20-30 m2 autotallin lämmittämisen kustannukset?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja ajw, 19.1.2014.

  1. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    Ketjuun jatkoa. Onko monella ollut käytössä näitä Kiinan Webastoja tallin lämmittämiseen?
     
  2. Väpsy

    Väpsy Gearhead

    Viime talven kyykkäs ilppi, niin pidin lämpöä tommosella kiinan lämmittimellä 57m2 tallissa. Hiton kovaääninen laite, tein sille koekäytön jälkeen telineen ja nostin pihalle, ilmanvaihtoräppänästä puhalteli lämmintä. Ihan toimiva laite, mutta tommosella kokoonpanolla pirun janoinen. Jatko kehitystä vaatii sen verran, että pitää tehdä seinään reikä jotta saa lämmitettävä ilman otettua taloista, ja puhallettua takas, auttaa varmaan aika isosti tuohon janoisuuteen kun ei nappaa ulkoa kylmää ilmaa lämmitettäväksi. Sisälle sitä en kyllä tuo, se on oikeesti melkoinen mylvijä.
     
  3. AVRO

    AVRO Gearhead

    On. Erittäin pätevä kampe, semmoinen all in laatikko 8kw meikäläisen risumajassa. Ei todellakaan ole mikään kovin isoääninen vehes jos ei tarvi täysillä huudattaa, samaa tasoa kuin sähköpuhallin. Ulkona tämmöistä ei kannata pitää kun hukkuu tosi paljon tehoa sen kylmän ulkoilman lämmittelyyn.
    ~satasen vehkeeksi oikein pätevä, mulla hyytyi ensimmäinen yksilö kaksi talvea ajettuna runsailla käyttötunneilla. Joku aivovamma siihen tuli.
     
    Kustom STW tykkää tästä.
  4. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Kustom STW tykkää tästä.
  5. TopyCa

    TopyCa Gearhead

  6. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Miksi ei uskaltaisi, mutta en kyllä jättäisi ainoaksi lämmityksen muodoksi.
     
  7. Rytari

    Rytari Gearhead

    yötubessa näkee ulkomailta noiden kiinalämmittimien hyötysuhteen nostoa ottamalla sen pakokaasun lämmön hyödyksi tekemällä jonkinsortin lämmön talteenoton siihen kierrättämällä pakopuputki joko patterin tai vesiastian läpi.
     
  8. AVRO

    AVRO Gearhead

    Tilatkaa noi lämppärit esim Vevorilta. Pikkisen halvempia kuin Suomi-hinnat.
     
  9. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

  10. Rytari

    Rytari Gearhead

  11. Rytari

    Rytari Gearhead

Kerro tästä muillekin!