Vinyylikaton käsittely?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Jaana, 7.5.2024.

  1. Jaana

    Jaana Gearhead

    Millä Baronin valkonen vinyylikatto puhtaaksi ja millä käsitellä jottei kaikki shitti tartu ?
     
  2. Isamu

    Isamu 3rd gear

  3. Jaana

    Jaana Gearhead

    Rehellisiä jos ollaan ni en ole ees kattonu, mutta sellanen olis kuulemma siihen tarpeen ... Siihen ei varmaan mitään perus auton vahoja kannata alkaa laittamaan ?
     
  4. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Vinyylihän käyttäytyy nahan tavoin. Eli ei maalipinnalle tarkoitettua vahaa. Pesuun perus mieto autoshampoo. Sit jos haluaa kunnolla puhdasta, niin suti tai todella pehmeä harja kouraan ja sisustan vinyyli,nahka yms pesuaineella alkaa vaan käymään kattoa läpi. Aikaa menee, mutta on puhdas. Sit joku suoja/hoitoaine päälle. Sen jälkeen riittää peruspesut.
    Autodudelta (ei ole maksettu mainos) kannattaa katsoa myös aineita. Hinnat voi olla "kunnon" aineilla halvempia, kuin Markettien Kuninkaalla AutoGlymillä.
     
  5. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Tuskin sellaista ainetta onkaan ettei shitti tartu. Itse en enää mitään "perinteisiä" vahoja tai vinyylinkäsittelyaineita käytä kun keraamisia pinnotteita saa nykyisin hyviä kuluttajakäyttöön tarkoitettuja. Edellä mainittu Atodude tai autonhoitokauppa.fi myyvät esim. Gyeonin tai CarPro:n tuotteita ja molemmat olen omassa käytössä hyväksi havainnut. Helppo levittää kun tekee ohjeiden mukaan ja kestää pitkään. Hylkivät hyvin sitä shittiäkin mutta kyllä noihinkin normaalit pinttyvät liat tarttuvat. Siis esim. sellainen kun pinta vaikuttaa täysin puhtaalta mutta kun laittaa muovipussin käteen ja sivelee sitten pintaa niin tuntuu karheutta. Sen poistaminen on sitten toinen tarina.
     
  6. Jaana

    Jaana Gearhead

    Kiitos vastauksista :)
     
  7. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Yllättävän hyvä puhdistuskonsti oli se "ihmesieni" ja vesi. Valkoinen avon katto kirkastui kummasti, lähtökohta ei tosin ollut mikään paha. Mitään pesuainetta en käyttänyt. Kannattaa kokeilla.
     
    SK- tykkää tästä.
  8. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Ite kokeilin "ihmesientä" varoituksista huolimatta eka omaan kyynärnojaan, joka on jotain keinoeläintä tai vinyyliä ja repi aika pahasti ja poisti väriä.
    Sit katseli Juoksevafixari (ei maksettu mainos) yms muiden videoita ja tiktokkeja, niin ihan sisusta pensseli/suti ja sopiva puhdistusaine. Myöskin oppi huomaamaan eron eri mikrokuituliinojen/frotee yms välillä kun nahkaa ja sisustaa putsasi.
     
  9. Isamu

    Isamu 3rd gear

    Kun monte carlossa oli vielä vinyylikatto niin sitä pesin ihan samalla autoshampoolla kun muunkin auton, meguiarsin NXT ja välineenä nuudelikinnas.
    Päälle sitten joskus pari suihkaisua tuota glymin tuotetta ja näillä pysyi puhtaana ja hyvännäköisenä, edelleen tuota käytän sisustan vinyyliosien hoitoon.
     
    Seevu ja kerkko tykkäävät tästä.
  10. kerkko

    kerkko 3rd gear

    Samat putsaus- ja hoitoaineet kuin avovinyyliin?
     

Kerro tästä muillekin!